Motorola Cm140 i Dsp50 brak łączności.
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Motorola Cm140 i Dsp50 brak łączności.
a napisz kolego czy nie słychać na kanale na którym załączają syreny czy w ogóle na żadnym kanale z tej radiostacji nie słychać. Kodu ctcss raczej nie stosuje się na kanale alarmowania , dowiedz się czy na stanowisku kierowania wyskakuje im ErrO czy ErrF jeżeli pierwsze to rzeczywiście coś z radiem jeżeli drugie to brak fazy (czujnik Dkf) zazwyczaj szary kabelek podłączony do jednej z faz w syrenie. Ale skoro syrenę załącza to pewnie wina czujnika fazy. Możliwe też ze akumulator w stacji do wymiany bo montowane zasilacze nie są w stanie uciągnąć radia na 25 watach i dlatego brak łączności jedynie nadaja się do ładowania owego akumulatorka.
-
Topic author - Posty: 41
- Status: Offline
Re: Motorola Cm140 i Dsp50 brak łączności.
Powiem tak kolego druhu: teraz już się coś całkiem poprzestawiało i nic nie działa 
Był 1.08 i stanowisko kierowania miało nam włączyć syrenę na minute.
Czekaliśmy i nic, na radiu było słychać tą charakterystyczną "melodyjkę" ale syrena się nie załączyła więc zadzwoniliśmy do Stanowiska kierowania i powiedzieli że wyskakuje im jakiś błąd (nie wiem dokładnie jaki.. mówili coś o jakimś kodzie)
Najbardziej zdziwiło mnie to że jesteśmy w powiecie XXX a słychać było w Radiu jak zgłaszał się dyspozytor SK z całkiem innego powiatu (czy tak powinno być?)

Był 1.08 i stanowisko kierowania miało nam włączyć syrenę na minute.
Czekaliśmy i nic, na radiu było słychać tą charakterystyczną "melodyjkę" ale syrena się nie załączyła więc zadzwoniliśmy do Stanowiska kierowania i powiedzieli że wyskakuje im jakiś błąd (nie wiem dokładnie jaki.. mówili coś o jakimś kodzie)
Najbardziej zdziwiło mnie to że jesteśmy w powiecie XXX a słychać było w Radiu jak zgłaszał się dyspozytor SK z całkiem innego powiatu (czy tak powinno być?)
STRAŻ to dla niektórych 5 liter, dla mnie to całe życie