Witam! Moje pytanie związane jest z zakupem dwóch kompletów aparatów powietrznych dla Jednostki OSP, która nie jest w KSRG.
Jak zapewne wszyscy wiecie, Urzędy Gmin narzekają na brak funduszy. Co jak co, ale to spory wydatek. Próbowałem pozyskać jakieś środki z funduszu prewencyjnego PZU, ale otrzymałem negatywną odpowiedź, ze względu na znikomą ilość ubezpieczeń zawartch przez Urząd Gminy.
Czy ktoś z Was orientuje się skąd jeszcze można pozyskać jakieś pieniążki na tego typu sprzęt, prócz sponsorów indywidualnych?
Badzo proszę o poradę.
Pozdrawiam!
Aparaty powietrzne Firmy AUER
-
Topic author - Posty: 9
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Aparaty powietrzne Firmy AUER
ja takze prosilbym o rady dla mojej jednostki, takze pisalismy do PZU ale tez dostalismy negatywna odpowiedz
Re: Aparaty powietrzne Firmy AUER
ciężko jest wyrwać aparaty za darmo. W dobrej sytuacji są jednostki z KSRG bo mają dotację. U nas był "Bezpieczny Ratownik" i dostaliśmy 6 kompletów nomex + hełmy + buty + kominiarki a do tego 2 AUERY + czujniki. Poza tym drepczcie do gminy cały czas.
Jeśli uzbieracie połowę kwoty możecie się starać o różne dotacje np. z urzędu marszałkowskiego my trochę sprzętu tak kupiliśmy piszcie do zarządów ZOSP starajcie się o sponsorów.
Zbierzcie trochę kasy i walczcie o dotację.
Powodzenia
Jeśli uzbieracie połowę kwoty możecie się starać o różne dotacje np. z urzędu marszałkowskiego my trochę sprzętu tak kupiliśmy piszcie do zarządów ZOSP starajcie się o sponsorów.
Zbierzcie trochę kasy i walczcie o dotację.
Powodzenia