U nas w powiecie jest tylko 1 pompa marki tohatsu.
My jako jednostka, która niedawno rozpoczełą udział w zawodach sporotwo- pożarniczych potrzebujemy porzadnej pompy.
Niestety mamy tylko 2 popsute "syrenki". Nowa pompa tohatsu bardzo by nam pomogła. Przechodząc do sedna czy moja jednostka ma szanse na otrzymanie takiej motopompy???
Tohatsu
-
Topic author - Posty: 15
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Grzybno (gm. Unisław, woj. Kuj-Pom)
- Status: Offline
-
Re: Tohatsu
Po pierwsze, to nie wiedzieć dla czego "regulaminowe" są tylko PO5 i PO3. Na zawodach powiatowych mogą zabronić wam startu na TOHATSU. Wydaje mi się to paranoją, ale tak niestety jest... Możecie pozyskać pompę, ale zalez to od dobrej woli szczebla powiatowego bądź wojewódzkiego ZOSP RP, które wspomoże Was dofinansowaniem, PSP która przekaże wam swoją pompę, lub musicie szukać sponsorów na własną rękę... Jezeli chodzi o typ pompy to może lepiej zastanowić się nad PO8 - tańsza i trochę bezpieczniejsza w odniesieniu do regulaminu....
-
Topic author - Posty: 15
- OSP (gm., woj.): OSP Grzybno (gm. Unisław, woj. Kuj-Pom)
Re: Tohatsu
W zeszła niedziele byłismy(popatrzeć) z chłopakami na zawodach gminnych w łubiance( z tąd jest nas mistrz województwa- Bierzgłowo) i było własnie tochatsu (mimo ze jednostka z Bierzgłowa jej nie ma na stanie). W tą sobote braliśmy udział w zawodach wojewódzkich i używaliśmy pomp organizatorów - tohatsu. Było również powiedziane że wszystkie zawody powiatowe były na nich rozgrywane a my jej nie widzielismy.
Z pozyskaniem z PSP bedzie ciezko bo rozmawialismy z powiatową PSP i województwo dopiero kupuje nowe 8 ale nawet im ciezko bedzie ja pozyskać.
Myślałem bardziej o jakimś projekcie z Unii, bo od polskiej władzy cieżko co kolwiek pozyskać.
Z pozyskaniem z PSP bedzie ciezko bo rozmawialismy z powiatową PSP i województwo dopiero kupuje nowe 8 ale nawet im ciezko bedzie ja pozyskać.
Myślałem bardziej o jakimś projekcie z Unii, bo od polskiej władzy cieżko co kolwiek pozyskać.