Co z reklamami na samochodach strażackich?

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
kronikarz
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Co z reklamami na samochodach strażackich?

Post autor: kronikarz »

Mam takie pytanie. W 2006 roku otrzymaliśmy nowy lekki samochód pożarniczy Ford Transit na którym były umieszczone informacje o dofinansowaniu przez ZG OSP i PZU. Przez 5 lat nie można było nic robić łącznie z zabudową samochodu jedynie była możliwość wykonania zabudowy przez specjalistyczną firmę. Okres gwarancji już minął i teraz możemy wybrać jaką chcemy firmę do wykonania zabudowy lub wykonać samemu. Moje pytanie dotyczy jednak reklamy PZU. Czy możemy ją zlikwidować czy musi być już na stałe? Co w przypadku jeżeli się uszkodzi i wygląda nieestetycznie? Czy musimy sami pokryć koszty wykonania nowej? Jak to wygląda w innych jednostkach?
Awatar użytkownika

kamil237

Re: Co z reklamami na samochodach strażackich?

Post autor: kamil237 »

U nas było tak, że na jednym z wozów sponsorowanym przez PZU przez kilka lat (około 4) była ich reklama (duże logo na drzwiach załogi) ale pewnego dnia stwierdziliśmy, że wygląda już nie estetycznie i najzwyczajniej je usunęliśmy. Minęło już parę lat i nikt nawet nie zapytał o to co się stało z ta reklamą :)
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

pietruch
OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
Kontakt:

Post autor: pietruch »

Ja chciałem na pojeździe umieścić info że oświetlenie specjalne przekazała.... no i mi nie pozwolili myslę że nic w tym by nie było złego. A co do loga pzu to jeżeli nie ma jakiejś konkretnej umowy która jasno określa to gdzie, jakie to logo ma być i jak długo to tylko chyba dobra wola użytkowników że ono tam jest.
Awatar użytkownika

podymacz
OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie

Post autor: podymacz »

Hej, Pietruch - wraca twój stary post:

http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=3690

A ja Wam powiem że reklamy PZU bym nie usuwał. To wabik na innych sponsorów: widzą że obcujecie z wielką firmą która was wspiera i prędzej was wspomogą. Każdy chce trzymać z silniejszymi. :wink:

pietruch
OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
Kontakt:

Post autor: pietruch »

Heh podymaczu ale masz pamięć :D gratki.
Nie chcialem już wrzucać linka do tamtej dyskusji.
Ale nadal nie widzę problemu żeby np na/przy lampie, czy belce nie było info że sprzęt przekazany przez .....
Co do reklamy wielkich firm to popieram o ile logo nie szpeci wozu to ja bym zostawił.
Swoją drogą gdyby się 15 różnych firm zrzuciło na pojazd piszę teoretycznie to gdyby tyle znaczków nakleić to choinka by była no chyba ze logo 5x5cm.
Dobranoc
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat