Hełm "orzeszek"- malowanie
-
Topic author - Posty: 255
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie
- Status: Offline
Hełm "orzeszek"- malowanie
Witam,
Chcę odnowić na zawody hełm "orzeszek" i chcę się was poradzić czym mogę go pomalować?
Chcę odnowić na zawody hełm "orzeszek" i chcę się was poradzić czym mogę go pomalować?
-
- OSP (gm., woj.): OSP Lisie Jamy, gmina Lubaczów, woj. podkarpackie
Re: Hełm "orzeszek"- malowanie
Z tego co wiem i jeśli się nie mylę to on jest wykonany z tworzywa sztucznego więc wg. mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zabranie go ze sobą do sklepu z farbami i skonsultowanie to ze sprzedawcą. Sprzedawca Ci podpowie jakich farba użyć, ewentualnie trzeba będzie go czym zapodkładować.
-
Możesz użyć farb (lakierów) jak do renowacji samochodów. W przypadku odprysków można równierz użyć szpachlu samochodowego.
Dokładnie tak, ja swego czasu (15 lat nazad) "prysnąłem" sprayem na czerwono "orzecha". Po różnorakich "torturach", najpierw przez syna a ostatnio przez wnuka, lakier trzyma się nieźle (porysowany ale nie odpryskuje).slawek.998 pisze:Możesz użyć farb (lakierów) jak do renowacji samochodów.
DanielOSP pisze: czym mogę go pomalować?
Sugerowałbym akrylowy srebrny lakier do felg w sprayu.
Jajakobyły
-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Myśmy swego czasu nie malowali "orzeszków" ale czyścili pasta do karoserii AUTOMAX z zabrudzeń i zarysowań. Oddawalismy im 2 młodość na jakiś czas.

Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
Topic author - Posty: 255
- OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie
Koledzy, dzięki za podpowiedzi. Ja pomalowałem lakierem do felg w sprayu. Przetarłem papierem wodnym, odtłuściłem i pomalowałem i efekt całkiem dobry. Nie błyszczy się jakoś bardzo mocno ale to pewnie wina tańszego lakieru. Mimo wszystko efekt jest zadowalający.