Skąd pozyskać samochód?
-
Topic author - Posty: 7
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Skąd pozyskać samochód?
a
Ostatnio zmieniony czw 03 mar 2016, 15:54 przez adrianp26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Re: Skąd pozyskać samochód?
Macie KRS, NIP, REGON??
Jeśli tak, to odezwij się na prive to coś zaradzimy...
Jeśli tak, to odezwij się na prive to coś zaradzimy...
Starszy sikawkowy
-
Jak masz regon nip to pisz do wojska. My teraz tak pozyskalismy stara244 GBA2,5/16 silnik autopompa jak najbardziej ok tylko pomalowac musimy go bo lakier zszedł no i nowe opony załozyc.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Łowkowice gmina Strzeleczki, woj opolskie
Wejdź na stronkę UG Strzeleczki tam są dwa na zbyciu tylko odpłatnie ale za grosze
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
8 tysięcy to dla ciebie grosze ??? Poza tym, z tego co jest napisane, to są to auta "nie nadające się do dalszej eksploatacji w OSP, zużyte technicznie".
Ja bym proponował wam wypytać się w Komendzie PSP czy nie mają lub nie wiedzą kto może pozbywać się auta. Ponadto pozostają wam jeszcze policja, wojsko i...allegro
Ja bym proponował wam wypytać się w Komendzie PSP czy nie mają lub nie wiedzą kto może pozbywać się auta. Ponadto pozostają wam jeszcze policja, wojsko i...allegro

a
Ostatnio zmieniony czw 03 mar 2016, 15:54 przez adrianp26, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Z tym finansowaniem to jest zawsze straszny kłopot: Gmina ma wpisane do zadań własnych "utrzymanie gotowości bojowej jednostek OSP".... Tylko nie jest określone w jakim zakresie. (My mamy ten sam problem) Największe kwoty zawsze chłoną jednostki KSRG, bo muszą mieć to i jeszcze tamto, itd. Inni mają gorzej. Owszem - muszą płacić za paliwo, przeglądy rejestracyjne, ale pieniądze na "inwestycje" to już inna sprawa. Co do pozyskania samochodu na własną rękę to już jest różnie. Znam przypadki że Wójtowie odmawiali finansowania np. Transitów z Policji - bo są na benzynę. Żeby sobie załatwić nie musicie mieć zgody - wy występujęcie jako organizacja (po to Wam NIP, KRS, REGON), ale póżniej macie klops - remont, założenie kogutów itd. Jeżeli przez to przejdziecie bez udziału Gminy, to nikt nie powinien Wam odmawiać utrzymania takiego samochodu, bo Gmina ma zapewnić "utrzymanie gotowości bojowej....."adrianp26 pisze:Dziękuję za poprzednie informacje. Mamy KRS, Regon.
Byłem ostatnio u Komendanta Gminnego żeby z nim też przedyskutować o tej sprawie. Powiedziałem mu, ze będziemy starać sie o pozyskanie samochodu do karosacji, to od razu powiedział, że pieniędzy na karosację nie dostaniemy. Wszystkie fundusze co gmina posiada na straż daje tylko jednej głownej gminnej jednostce. Inne straze sie nie licza.
Dlatego tez mam pytanie: czy gmina moze finansowac tylko jedna jednostke nie patrzac na inne? I czy musimy miec zgode Komendanta Gminnego zeby ubiegac sie o samochod z policji, strazy granicznej lub wojska?
Moze ma ktos jeszcze jakis pomysl co w tej sytuacji zrobic? Dzieuje bardzo i pozdrawiam!