POMOCY!!!
-
Topic author - Posty: 5
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Orzeszków Wińsko Dolnośląskie
- Status: Offline
POMOCY!!!
Witam zgłaszam sie tutaj na forum bo juz nie wiem jak nasza jednostka ma sobie poradzic... Posiadamy starego stara 29 (benzyna) 1 stycznia bedzie swietowal 40 lat . nasz samochod juz sie sypie nie jezdzi. nie mamy juz pojecia co mu dolega. Na nasza gmine nie ma co liczyc o jakies pieniadze na "nowy" samochod. Zwracam sie do was o pomoc co mozemy zrobic w tej sytuacji? Do kogo mamy uderzac zeby jakies pieniadze pozyskac lub jakis samochod ?
Pozdrawiam i z gory dziekuje OSP Orzeszków
Pozdrawiam i z gory dziekuje OSP Orzeszków
-
Re: POMOCY!!!
No to faktycznie panowie macie lipę a to przez to że ktoś wymyślił podział na jednostki systemowe i nie ! I Ci drudzy mają faktycznie teraz problem jakoś funkcjonować w miarę przyzwoicie ale jak jak to zrobić bo wszędzie starając się o dotacje pierwsze pytanie czy jesteśmy wpisani do KSRG !Jęśli nie macie jakiś znajomości to ciężko będzie pozyskać jakiś samochód używany z PSP . Sam wiem bo jesteśmy właśnie nie kupnie samochodu ale na szczęście gmina przydzieliła nam pieniądze:)
Ja bym próbował aż do skutku z gminna żeby jakieś pieniądze od nich wyżebrać ! Za 50-60 tyś widziałem ofertę stara 266 może szału nie robi bo już kilka lat ma ale na pewno jeszcze z nim trochę się pomęczycie . Nie ma co się rozglądać za lekkim samochodem bo bez wody to nie jednostka niosąca pomoc !! Możecie jeszcze zrobić liste wsparcia popierającą wasza decyzje i chodzić po mieszkańcach o podpisanie że wyrażają pozytywną opinie na temat zakupu nowego samochodu może to wójta i rade w jakimś stopniu zmobilizuje żeby odnaleźć pieniądze !!Panowie rzecze szczęścia i wytrwałości pamiętajcie że samo się nic nie zrobi a jak mówi przysłowi Wygonili drzwiami, wejdę oknem!!!POWODZENIA
Ja bym próbował aż do skutku z gminna żeby jakieś pieniądze od nich wyżebrać ! Za 50-60 tyś widziałem ofertę stara 266 może szału nie robi bo już kilka lat ma ale na pewno jeszcze z nim trochę się pomęczycie . Nie ma co się rozglądać za lekkim samochodem bo bez wody to nie jednostka niosąca pomoc !! Możecie jeszcze zrobić liste wsparcia popierającą wasza decyzje i chodzić po mieszkańcach o podpisanie że wyrażają pozytywną opinie na temat zakupu nowego samochodu może to wójta i rade w jakimś stopniu zmobilizuje żeby odnaleźć pieniądze !!Panowie rzecze szczęścia i wytrwałości pamiętajcie że samo się nic nie zrobi a jak mówi przysłowi Wygonili drzwiami, wejdę oknem!!!POWODZENIA
-
mam takie pytanie jezeli psp ma jakis samochod do przekazania to na jakiej podstawie to sie odbywa musimy cos tam do nich pisac zglosic sie czy jak ?
-
- OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
- Kontakt:
Jeśli PSP ma na przekazanie samochód to na pewno musicie napisać do nich wniosek o ten samochód. Co nie znaczy że wy go dostaniecie.
-
to ja wiem
Czyli ma byc to wniosek ... Mozna w nim normalnie napisac jaka jest sytuacja w naszej jednosce itp i dlaczego to my powinnismy go dostac ?

-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
pisać zawsze można tylko nie wiem czy samochodów z komend powiatowych nie rozdziela komenda wojewódzka
-
jest jeszcze jakies inne wyjscie oprocz psp i gminy ??
Podałem Ci wyżej link... Chłopacy z gminy Dobiegniew(woj. lubuskie) mają do przekazania Stara 244...
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
jest sezon na pisanie wniosków ;zosprp,Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej .urząd wojewódzki ,sponsorzy a może starostwo itakie byście sprawili sobie
http://www.ropczyce.umig.gov.pl/aktualn ... echly.html
samo nie przyjedzie do garażu ,i ktoś zaniedbał coś jak taki stan obecny jest w waszej jednostce
http://glinik.osp.org.pl/
http://www.ropczyce.umig.gov.pl/aktualn ... echly.html
samo nie przyjedzie do garażu ,i ktoś zaniedbał coś jak taki stan obecny jest w waszej jednostce
http://glinik.osp.org.pl/
-
Kolega wszystko fajnie ale zwróć uwagę że oni potrzebują średniego lub ciężkiego samochodu a to wydatek nowego na około 700 tyś zł gdzie środki mogli by uzyskać z zosp rp od komendant wojewódzkiego psp po 150 tyś zł to dalej by brakowało 400 tyś zł to jest możliwe jakby byli jednostką systemową .Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej też jedynie daje środki na nowy samochód. Na używany samochód ciężko ogólnie pozyskać jakieś dodatkowe środki z zewnątrz nawet już zosp nie dotuje karosażu. Na takki lekki nie ma co na razie panowie sobie głowy zawracać bo 1000 l wody to przy pożarze stodoły lub domu będzie brakowało a ludzie was by widłami przegonili wiem bo u nas w okolicy właśnie tak jednostka zrobiła byli pewni że im to wystarczy i później tego żałowali że wydali 170 tyś zł na zabawkę na szczęście udało im się że inna jednostka wymieniała samochód na nowy i im przekazali stara 244 to ich uratowało bo wszyscy mieszkańcy już mieli dość takiej jednostki która się nadawała tylko do małych pożarów traw i tylko do paczenia przy pożarze domu bo nic nie mogli wskórać . A jak będziesz chciał jeździć do wypadków to na średni też wrzucisz lukasa czy holmatro