Atest

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
urwis1995
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): OSP Mir.. Lut... Łódzkie
Status: Offline

Atest

Post autor: urwis1995 »

Siema mam pytanie niby banalne ale słyszałem dwie wersje. Chodzi mi oo ups czy mogę zakupić bez atestu może sie ktoś doczepić ?? Proszę oo wasze zdanie aa najlepiej jakiś artykuł potwierdzający.:)

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Re: Atest

Post autor: jerzy988 »

żadnego sprzetu bez atestu świadectwo dopuszczenia obowiązkowe przed kupnem żadaj świadectwa dopuszczenia kazdego sprzetu

Topic author
urwis1995
OSP (gm., woj.): OSP Mir.. Lut... Łódzkie

Post autor: urwis1995 »

Aa dzięki bardzo też tak myślałem ale słyszałem dwie opinie na ten temat ii chciałem sie upewnić :).

marcin_op

Post autor: marcin_op »

urwis1995 pisze:Siema mam pytanie niby banalne ale słyszałem dwie wersje. Chodzi mi oo ups czy mogę zakupić bez atestu może sie ktoś doczepić ?? Proszę oo wasze zdanie aa najlepiej jakiś artykuł potwierdzający.:)
A możesz jeździć samochodem po drodze publicznej bez ważnych badań technicznych pojazdu ? I czy może ktoś się doczepić ?

Odp. Pewnie że możesz, ale wszystko do czasu aż się coś stanie albo cię nie skontroluje... z UPS-em i każdym innym sprzętem jest dokładnie tak samo. Oczywiście że możesz to kupić bez atestu, ale jak się coś stanie albo w razie przypadkowej kontroli będzie problem.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat