przyjmiemy samochod
-
Topic author - Posty: 24
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
przyjmiemy samochod
Przyjmiemy samochod!
Poszukujemy jednostki ktora nieodplatnie przekazalaby zbedny samochod nadajacy sie na akcje (star, jelcz)
pozdrawiam
Poszukujemy jednostki ktora nieodplatnie przekazalaby zbedny samochod nadajacy sie na akcje (star, jelcz)
pozdrawiam
-
- OSP (gm., woj.): OSP Dobrzechów (gm. Strzyżów, Podkarpackie)
Re: przyjmiemy samochod
Nam też by się przydał ale lekki samochód z prawdziwego zdażenia.
Niestety Żuk z 1972 r. nadaje się tylko do muzeum.
Niestety Żuk z 1972 r. nadaje się tylko do muzeum.

-
- OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie
A ja zapytam czy jedyną możliwością jest przekazanie Wam nieodpłatnie samochodu, czy moglibyście przeznaczyć na niego jakąś kwotę? Chodzi o Jelcza GCBA 6/32. Woj. Zachodniopomorskie. Proszę pisać: marcinas007@o2.pl
-
- OSP (gm., woj.): Chmieleń Gmina Lubomierz woj dolnośląskie
witam a ile byście chcieli za tego jelcza i jak można by było jakieś zdjęcia??
-
- OSP (gm., woj.): WARKA MAZOWIECKIE
Witam wszystkich jeżeli jest ktoś zainteresowany samochodem VW T4 - ford focus to takowe są do przekazania dla OSP przez Komendę Stołeczną Policji -BEZPŁATNIE - tylko potrzeba sprawdzać biuletyn napisać podanie przyjechać do KSP ul Grzybowska w Warszawie i zaklepać pojazd . ORAZ NA STRONIE AGENCJI MIENIA WOJSKOWEGO są przyczepy typowe strażackie w cenie 500 zł ale jak by napisać do MON może by przekazali bezpłatnie ale dowiem się w najbliższym czasie .Pozdrawiam
-
- OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol
OSP nie może wystąpić bezpośrednio do KW Policji o samochód, można jedynie wysłać pismo do KW PSP a oni dopiero po wstępnej akceptacji kierują się do KW policji.A ty musisz mieć pismo z gminy że podejmą się oni kosztów przystosowania auta, ja jeszcze dostałem pismo po uprzedniej prośbie z KP PSP o naszej mobilności. Tak samo MON nie ma prawa przekazać Ci tych przyczepek itp. chyba że się mylę ....
PS. Jeśli jest ktoś z Górnego Śląska, to jest ciężko o samochód w tej chwili

PS. Jeśli jest ktoś z Górnego Śląska, to jest ciężko o samochód w tej chwili

CHARLIE...
Czemu piszesz że nie mogą? Pokaż mi akt prawny!!!!
My pisaliśmy do KG PSP o VW i odpisali nam że według rozporządzenia Ministra Jednostki PSP same się pozbywają samochodu który jest wysłużony i jest umieszczany w spisie zbędnych składników majątku.
Wtedy wystarczy pisać pismo i jeśli jeszcze będzie to przekażą bez problemu bo jeśli nie przekażą nikomu to na lawete i do szkoły pożarniczej na ćwiczenia.
Czemu piszesz że nie mogą? Pokaż mi akt prawny!!!!
My pisaliśmy do KG PSP o VW i odpisali nam że według rozporządzenia Ministra Jednostki PSP same się pozbywają samochodu który jest wysłużony i jest umieszczany w spisie zbędnych składników majątku.
Wtedy wystarczy pisać pismo i jeśli jeszcze będzie to przekażą bez problemu bo jeśli nie przekażą nikomu to na lawete i do szkoły pożarniczej na ćwiczenia.
-
Jemal, My nie dyskutujemy o samochodach PSP tylko z policji ......
A wiem bo dzwoniłem do KW Policji i miły pan poinformował że nie ma takiej opcji aby jednostka sama mogła wystąpić o samochód. Czytaj ze zrozumieniem.
A wiem bo dzwoniłem do KW Policji i miły pan poinformował że nie ma takiej opcji aby jednostka sama mogła wystąpić o samochód. Czytaj ze zrozumieniem.

sory źle napisałem.
Pisaliśmy oczywiście do KGP i i dostaliśmy odpowiedź taką że oni nie mają auta do przekazania i by o takie rzeczy kontaktować się do konkretnych komend czy nie mają czegoś na zbyciu a jeśli mają to mogą przekazać. mam to akurat na piście... więc?jemal
Pisaliśmy oczywiście do KGP i i dostaliśmy odpowiedź taką że oni nie mają auta do przekazania i by o takie rzeczy kontaktować się do konkretnych komend czy nie mają czegoś na zbyciu a jeśli mają to mogą przekazać. mam to akurat na piście... więc?jemal
-
Słuchaj.... wszystko się zgadza PSP nie ma tych samochodów, dlatego też Wy za ich pośrednictwem składacie wniosek o samochód z policji i tego nie obejdziesz inaczej...
Jesteś z Częstochowy czy z okolic ?
Z tego co dzwoniłem do KW w Katowicach ma 30 zaakceptowanych wniosków oczekujących na samochód oczywiście tylko część to OSP... a na ten moment KW posiada tylko 3 auta już zaklepane
Oprócz tego KW PSP życzy sobie w podaniu konkretny model auta bo tam takie pismo tam składasz. A jeśli już wspomniałeś o dogadywaniu się z konkretnymi komendami to możesz po złożeniu już wniosku i akceptacji, chyba że masz jakieś znajomości to możesz sobie wcześniej zaklepać 
Jesteś z Częstochowy czy z okolic ?
Z tego co dzwoniłem do KW w Katowicach ma 30 zaakceptowanych wniosków oczekujących na samochód oczywiście tylko część to OSP... a na ten moment KW posiada tylko 3 auta już zaklepane

-
- OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
- Kontakt:
U nas podobną drogą załatwiane są radiostacje z policji. Czekamy na nie już od kwietnia ubiegłego roku. Gdzieś od czerwca leżą już w KP PSP i jak narazie cisza o przekazaniu
-
Kod: Zaznacz cały
U nas podobną drogą załatwiane są radiostacje z policji. Czekamy na nie już od kwietnia ubiegłego roku. Gdzieś od czerwca leżą już w KP PSP i jak narazie cisza o przekazaniu
-
- OSP (gm., woj.): WARKA MAZOWIECKIE
Nie wiem jak na Śląsku ,ale jutro podam tel do transportu KSP bo mam tylko pryw. kom.i się dopytacie bo rożnie w komendach to przekazanie się odbywa .Będziecie mieli z pierwszego żrudła wiadomości .A W KSP WYCOFUJE SIĘ SETKI SAMOCHODÓW i jest w czym wybierać .
-
- OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
- Kontakt:
@Charlie
radiostacji ma być około 10 szt. (na wszystkie jednostki typu "S" w gminie)
a modele to Motorola MC 2100 oraz gm 350
plus jakieś ręczniaki
radiostacji ma być około 10 szt. (na wszystkie jednostki typu "S" w gminie)
a modele to Motorola MC 2100 oraz gm 350
plus jakieś ręczniaki
Przekazywanie samochodów przez Policję innym instytucją reguluje:
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 21.05.2010 roku w sprawie sposobu i trybu gospodarowania składnikami rzeczowymi majątku ruchomego, w który wyposażone są jednostki budżetowe.
A dokładnie jednostki OSP mogą otrzymać samochody na podstawie w/w przepisu:
Rozdział 4 §39 pkt. 1.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 21.05.2010 roku w sprawie sposobu i trybu gospodarowania składnikami rzeczowymi majątku ruchomego, w który wyposażone są jednostki budżetowe.
A dokładnie jednostki OSP mogą otrzymać samochody na podstawie w/w przepisu:
Rozdział 4 §39 pkt. 1.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.