Niecertyfikowany kurs przygotowujący do rekrutacji w SA PSP

Topic author
Adwers
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Niecertyfikowany kurs przygotowujący do rekrutacji w SA PSP

Post autor: Adwers »

Witajcie, chce wam zaproponować swoje usługi w zakresie przygotowań do Szkoły Aspirantów.
Kurs zawiera:
90 zegarowych godzin chemii
90 zegarowych godzin fizyki
45 zegarowych godzin pożarnictwa z ratownictwem medyczny
I co tydzień zajęcia z testami do SA PSP które trudno określi czasowo składa się na to (przygotowanie autorskiego arkusza na podstawie testów SA PSP z lat poprzednich, sprawdzenie go i następnie obliczenie go z tobą).
Do tego zapewniam porady sprawnościowe i jako dyplomowany kucharz porady dietetyczne, oraz bardzo ważne w trakcie przygotowań wsparcie psychologiczne.
Kurs jest niecertyfikowany i nigdzie nie może się na niego powoływać.

Nie mam dyplomu z fizyki i chemii, jednak o mojej wiedzy świadczy dyplom ukończenia szkoły średniej z ocenami celującymi z obydwóch przedmiotów. Zajęcia odbywać się będą na audio czatach w grupach po 6 osób – przynajmniej tak bym chciał. To, że zajęcia będą przez Internet nie umniejsza wcale ich skuteczności, a wprost przeciwnie, który korepetytor przyjechał by do ciebie o 20:00 na zajęcia z chemii?

Dlaczego chciałbym aby grupy był 6-ścio osobowe? Ponieważ będzie to skuteczniejsze. Jest jednak opcja zwiększenia grup, ponieważ słyszałem pogłoski, że się „cenie”. Choć nie wiem czy ok. 4 zł za godzinę zegarową korepetycji od osoby to tak dużo. Gdzie studenci wyceniają się na 50 – 60 zł
Uczestnictwo w kursie wynosi 150 zł za miesiąc. Kurs trwa 10 miesięcy tak więc cały kurs kosztuje 1500 zł. Jeżeli nie będzie chętnych na grupy 6 osobowe, zostaną zawiązane grupy liczniejsze, ale za stawkę mniejszą.

Pamiętaj jednak, nie biorę odpowiedzialności prawnej za to, czy się dostaniesz czy nie. To zależy w dużej mierze od tego czy jesteś ambitny i ci zależy. Ja dołożę ze swojej strony wszelkich starań, abyś miał szansę. Sam wiem po sobie, że jednak trzeba mieć dużo szczęścia.

Jeżeli jesteś zainteresowany kursem, albo masz pytania pisz:
gg: 43798354 lub email: kurssapsp@go2.pl
Wszystko jest oficjalne! Po zakończeniu rekrutacji podpisujemy umowę zlecenie. I w każdej chwili, przed wpłatą następnej transzy bez konsekwencji możesz zerwać umowę.

P.S Wkrótce wstawię stronę, na której będzie siatka godzin z danych przedmiotów, formularze zgłoszeniowe oraz więcej informacji.

Topic author
Adwers

Re: Niecertyfikowany kurs przygotowujący do rekrutacji w SA

Topic author
Adwers

Gorąca prośba!

Słuchajcie jest sprawa.
Wiem, że daje wam termin do 10 sierpnia i tak pozostaje – ostateczny termin zgłoszenia nadal jest taki. Jednak widzicie pierwsze skrócenie daty było niezależne ode mnie. Teraz nie skracam wam terminu, ale proszę abyście przysyłali deklaracje nawet jeśli jesteście zainteresowani. Chodzi po prostu o to, że dostałem propozycje dobrej pracy. Jeżeli będzie za mało osób niż 3 grupy czyli 18 osób niestety nie zawiąże kursu. Kurs polega na tym, że dostępny jestem dla was tak jakbym pracował czyli 40 godzin w tygodniu i za to mi płacicie. Kurs to nie tylko zajęcia z wami. To przygotowywanie materiałów dla was, sprawdzenie waszej pracy. Ułożenie planów dietetyczno – sportowych, przygotowanie materiałów dydaktycznych i samych zajęć oraz co najważniejsze układanie nowych oryginalnych testów na podstawie testów SA PSP.

Potrzebuje zgłoszenia, aby zorientować się, czy wejścia na stronę są tylko zaglądaniem osób ciekawskich pomysłu czy też osób na prawdę zainteresowanych. Te zgłoszenia które mam na dziś, nie zapewniają założenia nawet jednej grupy bo większość z nich to właśnie orientacyjne. Ja wiem, że 1500 zł w skali roku to kwota duża dla licealisty czy człowieka młodego, ale formularz zgłoszeniowy nie skutkuje zobowiązaniem się do niczego, zgłaszasz jedynie swoją gotowość do działania.

Odpowiedź co do pracy muszę dać do końca lipca, tak więc na WSTĘPNE formularze czekam do następnego poniedziałku załóżmy do 10.00 rano, co nie oznacza, że macie je wysyłać tylko w poniedziałek. Jeżeli ktoś po tym terminie zgłosi się na kurs, również będzie rozpatrywany tak, jak każdy inny kandydat. Chodzi mi tylko o orientacje czy są chętni, bo jest to na pewno coś nowego.

Topic author
Adwers

Uwaga!!!!

Przypominam, że termin składania podań na kurs przygotowujący do rekrutacji w Szkole Aspirantów PSP na rok 2013 mija jutro (tj. 10.08.2012) o godzinie 8 rano.

Podania można pobrać na stronie kursu. Wszelkie wątpliwości lub pytania proszę zadawać na email, gadu lub skypa.

Serdecznie pozdrawiam

Topic author
Adwers

UWAGA!!!!

Ogłaszam nabór uzupełniający na kurs, chętnych proszę o przesyłanie zgłoszeń na adres email kurssapsp@go2.pl cena kursu pozostaje bez zmian. Zgłoszenia należy przesyłać do wtorku do 12 rano.

Naprawdę warto

Topic author
Adwers

UWAGA!

Zwolniły się dwa miejsca na kursie korespondencyjnym.
Cena kursu w skali roku to 1300 zł
Nabór trwa do 09. Listopada 2012 roku.

Załączam ofertę kursu z wyjaśnieniami.
Oraz ankietę którą należy wypełnić i przesłać na określony adres.

Wszelkie pytania proszę kierować na gadu-gadu lub email.

http://www.kurssapsp.cba.pl/nabor/uzupe ... oferta.pdf
http://www.kurssapsp.cba.pl/nabor/uzupe ... nkieta.doc

Gdyby ktoś miał kłopot z otworzeniem pliku PDF. Wstawiam dokładną ofertę poniżej:

Pkt.1. Dane organizacyjne
Data ogłoszenia: 04.11.2012
Data zakończenia rekrutacji: 09.11.2012
Ilość wolnych miejsc: 2
Cena kursu w skali roku: 1300,00 zł
Płatność: w ratach miesięcznych po 162,50 zł płatne z góry za miesiąc pracy.
Czas trwania kursu: listopad – czerwiec (8 miesięcy)
Umowa o dzieło odnawiana co miesiąc zawierana na odległość
Kurs nie certyfikowany

Pkt.2. Opis naboru
Nabór uzupełniający na kurs korespondencyjny trwający 8 miesięcy.

Pkt.3. Opis kursu
Kurs korespondencyjny polega na wysyłaniu przez kierownika kursu materiałów dydaktycznych i zadań do samodzielnej nauki. Poziom nauki jest kontrolowany przez kierownika kursu za pomocą zadań domowych, sprawdzianów, testów i egzaminów. Kursant ma do dyspozycji określoną ilość godzin którą może wykorzystać samodzielnie poprzez konsultacje z kierownikiem kursu. Ilość godzin konsultacji może zostać zwiększony nieodpłatnie przez kierownika kursu w razie jego możliwości.

Pkt.4. Zawartość kursu
- Dostęp do platformy edukacyjnej
- Udostępnienie materiałów edukacyjnych*
- Przygotowanie i sprawdzanie prac domowych, sprawdzianów, egzaminów i testów.
- Kontrola i nadzór etapu nauki
- Wsparcie psychologiczne
- Konsultacje indywidualne (wcześniej umówione z kierownikiem kursu) w ilości godzin:**
+ Fizyka 30 godzin
+ Chemia 30 godzin
+ Testy SA PSP 30 godzin

Pkt.5. Sposoby weryfikacji postępów:
- Prace domowe
- Kartkówki
- Odpowiedź ustna w trakcie konsultacji
- Sprawdziany
- Egzamin kwartalny
Pkt.6. Zasady ogólne
1. Jeżeli oszukujesz, to oszukujesz siebie nie kierownika kursu.
2. Podczas zajęć z chemii i fizyki możesz, a wręcz powinieneś używać kalkulatorów, linijek i tablic.
3. Podczas TESTÓW SA PSP bezwzględnie nie wolno – używać linijek, kątomierzy i KALKULATORÓW.
4. Karty odpowiedzi są na zasadach uznawanych w Szkole Aspirantów. Zamalowujemy czarnym długopisem, nie poprawiamy odpowiedzi test trwa 90 minut na arkuszu piszemy datę godzinę rozpoczęcia i zakończenia testu.
5. Zajęcia odbywają się po zgłoszeniu gotowości do zajęć, którą należy zgłosić do kierownika nie później niż na 9 dni wcześniej w celu ustalenia dogodnego terminu dla obydwu stron.

Pkt.7. Postanowienie końcowe
Po przyjęciu na kurs zostaje podpisana umowa o dzieło zawarta na odległość odnawiana co miesiąc. Kursant ma prawo poprzez zgłoszenie, nie przedłużenie umowy lub nie wpłacanie następnej raty na rezygnację z kursu bez konsekwencji prawnych i płacenia kary.
Kierownik kursu nie zapewnia sprzętu multimedialnego do przeprowadzenia zajęć.

Pkt.8. Procedur rekrutacyjna
1. Kandydat wysyła ankietę zgłoszeniową kandydaturę do 09. Listopada 2012 roku do godziny 12:00. Wymaga się, aby kandydat uzupełnił wszystkie pola ankiety. Ankietę należy przesłać na adres kurssapsp@o2.pl Ponadto kursant wypełnia krótki test diagnozujący poziom wiedzy z chemii i fizyki.
2. Do 10. Listopada zostają zweryfikowane dane w ankietach. W tym dniu zostają przeprowadzone ewentualne dodatkowe rozmowy kwalifikacyjne za pomocą Skypa lub zostaje wysłane zapytanie uzupełniające.
3. 11. Listopada o godzinie 12:00 zostanie podjęta decyzja o przyjęciu na kurs. Do kursanta zostaje przesłana umowa. Oczekuje się przesłanie uzupełnionej umowy z kserokopią dowodu tożsamości i dowodu wpłaty na wcześniej wskazane konto w wysokości pierwszej raty do 12. Listopada 2012 roku do godziny 15:00.
4. Pierwsze materiały dydaktyczne zostają udostępnione 12. Listopada do godziny 20:00

* Materiały edukacyjne stanowią własność kierownika kursu i są objęte prawami autorskimi.
Kursant nie ma prawa do przekazywania osobą trzecim materiałów odpłatnie ani nieodpłatnie, oraz modyfikowania arkuszy dokumentów (m.in. usuwania stopek, znaków wodnych, symboli itp.
** Kierownik kursu zastrzega sobie prawo do narzucenia terminu zajęć w przypadku długotrwałej niemożności dojścia do konsensusu w ustaleniu terminu.

Kontakt:
Email: kurssapsp@o2.pl Gadu: 43798354 Skype: kurssapsp

Topic author
Adwers

Witam!

W związku z późniejszym ogłoszeniem naboru na stronie ZOSP z powodu awarii tej strony NABÓR ZOSTAJE PRZEDŁUŻONY I ANKIETY NALEŻY PRZESYŁAĆ DO GODZINY 21:00 DNIA DZISIEJSZEGO [09.11.2012]

Serdecznie pozdrawiam
Kierownik Kursu przygotowującego do Szkoły Aspirantów PSP

Topic author
Adwers

Witam,
istnieje możliwość przyjęcia jeszcze jednego lub dwóch kursantach na warunkach kursu korespondencyjnego.
Nie jest to kurs organizowany przez PSP, ani przez STIP. Fakt, zostało jedynie 6 miesięcy pracy i osoba która chciała by się zapisać musiała by wykazywać się dużą samodyscypliną, chęcią pracy i ambicją.
Przypominam - kurs korespondencyjny opiera się na samodzielnej pracy na bazie materiałów które wam przygotowuję. Nie oznacza to, że kurs opiera się tylko na zasadzie, macie i czytajcie - są również zajęcia w razie potrzeb na które umawiamy się wcześniej. Materiał zawiera zakres podstawowy + rozszerzenia z chemii i fizyki, o tyle o ile czas nam pozwoli. Tak czy inaczej kursant który teraz by się zapisał musiał by włożyć więcej pracy i wysiłku niż inni i to będzie obligatoryjnie wymagane.

Osoby chętne proszone są o kontakt nabór do 12 stycznia. Po 12 otrzymuje się materiały tak, jakby zaczęło się pracę od 1 stycznia więc w styczniu opłaca się dwie raty. Cena kursu zostaje podzielona na 6 równych rat. Więcej informacji na gadu albo skype.

Proszę o szybkie wysyłanie ankiet. Wypełnienie i wysłanie ankiet nie skutkuje niczym oprócz zgłoszenia swojej kandydatury. W każdej chwili możesz ją wycofać, a mi daje to pewność, że mam kandydata na miejsce i wiem czy otworzyć jedno czy dwa miejsca.

Serdecznie pozdrawiam.

P.S Po 12 stycznia kandydatury bezwzględnie nie przyjmowane ze względu na zbyt małą ilość czasu do rekrutacji. NIE BIORĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI za to czy kursant dostanie się do SA PSP, mogę ciągnąć ,kursanta za uszy, ale jeśli nie będzie robić zadań, nie będzie pracować i powtarzać regularnie - to się nie dostanie. Trzeba włożyć wiele pracy własnej.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat