Czy zna ktoś może kolejność występu orkiestr w musztrze paradnej, grze koncertowej oraz w przemarszu

pozdrawiam

Ciężko ocenić tą konkurencję, bo tutaj decyduje głównie to, czy orkiestra skupiła się na konkursie scenicznym, czy akcent położyła na musztrę. Osobiście nie jestem fanem musztry, na tym poziomie, ale chwała orkiestrom, za to, że pomimo wielu przeciwności starają się ja wykonywać i doskonalić swoje umiejętności. Zaskoczeniem nie będzie jak wygrają orkiestry z Polanki Wielkiej lub Krasocina. Dobrze prezentowały się również orkiestry z Gozdowa, Uniejowa, Suchowoli.grzesiek91 pisze:Cześć wszystkim. Jakie obstawiacie wyniku w musztrach paradnych.
Uniejów zaskoczył i wcisnął mi się przed RopczyceAngelika0405 pisze:"" jeżeli któraś nie zaskoczy czymś niesamowitym to w kolejności dowolnej: Mykanów, Krasocin, Milówka, Ropczyce "
no popatrz jak trafiłeś![]()
Również jestem zawiedziony brakiem obecności tej orkiestry (i jeszcze kilku innych), ale raczej sami są sobie winnimodg pisze:Jestem zawiedziony brakiem Konopisk na festiwalu, ale nie dziwię im się po tym co dostali w Wiśle...
Może słuchałeś jakiejś innej orkiestry i uważasz ją za Mykanów? Bo chyba nie wynika to z obiektywnego wysłuchania orkiestr. Do tego wychodzi w Twojej wypowiedzi indolencja, gdyż bardzo dobre orkiestry przegrywały festiwal właśnie przez monotematyczny program (np. Koło w poprzedniej edycji)modg pisze:Jeśli chodzi o czołówkę to nie zgadzam się z tym, że Mykanów zagrał lepiej koncert niż Krasocin. Mykanów- średnio to wszystko stroiło i wg mnie niespójny repertuar.
Trudny, długi i męczący Pilatus im nie pomógł, wręcz zaszkodziłmodg pisze:Zaskoczyło mnie to, że Polanka wypadła tak słabo.