Jak pozyskaæ nieodp³atnie zestaw R-1
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol
- Status: Offline
Re: Jak pozyskaæ nieodp³atnie zestaw R-1
my mieliśmy jedną z pierwszych toreb ratowniczych PSP-R1od Owsiaka i mamy tego tyle co straż zawodowa więc to nie jest regułą,tutaj zależy od funduszy bo każdy opatrunek czy kołnierz kosztuje,sam się o tym przekonałem jak po leżeniu w torbie na 3 kołnierze cały został tylko jeden,pozostałe 2 niewiadomo czemu pękły,możliwe że zmęczenie materiału,to samo odnośnie żeli,zestaw żeli na oparzenia to koszt ok500zł. i można samemu dokupić,tylko czasami człowiek zachodzi w głowę po co jest np.2 żele na twarz lub inne żele po 3 lub więcej takie same skoro używa się ich bardzo rzadko albo i wcale
Ostatnio zmieniony pt 18 lut 2011, 10:57 przez Józek22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Lwówek, gm Sanniki, woj mazowieckie
Witam, ja również chciałbym prosić o wzór takiego wniosku, mógłby ktoś przesłać na adres: tomek200949@wp.pl. Z góry serdeczne dzięki:)
-
- OSP (gm., woj.): WARKA MAZOWIECKIE
.Witam serdecznie wszystkich .
1- ile mi wiadomo to zestawy medyczne zamawiane przez centrale KRUS to zestawy R0
2 - Zestawy zgodnie z porozumienie tylko dla OSP Z KSRG.
3- Zestawy dzieli centrala na poszczególne ośrodki wojewódzkie a a ośrodki Woj dzielą zgodnie z przesłanymi rozpatrzonymi wnioskami zgodnie z terminem wpłynięcia wniosku -Radom z 2008r.Gdzie jednostki niektóre podostawały z innych źródeł i dublują zestawy , gdyż nie mogą przekazać innej jednostce lub trzymają w szafie na zapas [ wygaśnie okres użytkowania i do kosza idzie ale tak się zdarza niestety] tak wygląda uzyskanie zestawu .Oczywiście jak ktoś ma plecy to dostanie poza kolejnością znam jednostki które mają po 2-3 szt z KRUS z poza rozdzielnika .dla pocieszenia na koniec roku KRUS zakupił dodatkowe zestawy i są podzielone i wydawane aktualnie .Najlepiej zamówić pustą torbę u producenta i doposażyć samemu - [część można pozyskać z zaprzyjaźnionych oddziałów szpitalnych SOR Mam kilka namiarów na producentów jak ktoś by potrzebował ] ZESTAW Z KRUS TO R0 A NIE R 1 - NIE MA ZESTAWU DO TLENOTERAPI.
http://medline.pl/ http://www.ems24.pl/ www.marcusgraf.pl
1- ile mi wiadomo to zestawy medyczne zamawiane przez centrale KRUS to zestawy R0
2 - Zestawy zgodnie z porozumienie tylko dla OSP Z KSRG.
3- Zestawy dzieli centrala na poszczególne ośrodki wojewódzkie a a ośrodki Woj dzielą zgodnie z przesłanymi rozpatrzonymi wnioskami zgodnie z terminem wpłynięcia wniosku -Radom z 2008r.Gdzie jednostki niektóre podostawały z innych źródeł i dublują zestawy , gdyż nie mogą przekazać innej jednostce lub trzymają w szafie na zapas [ wygaśnie okres użytkowania i do kosza idzie ale tak się zdarza niestety] tak wygląda uzyskanie zestawu .Oczywiście jak ktoś ma plecy to dostanie poza kolejnością znam jednostki które mają po 2-3 szt z KRUS z poza rozdzielnika .dla pocieszenia na koniec roku KRUS zakupił dodatkowe zestawy i są podzielone i wydawane aktualnie .Najlepiej zamówić pustą torbę u producenta i doposażyć samemu - [część można pozyskać z zaprzyjaźnionych oddziałów szpitalnych SOR Mam kilka namiarów na producentów jak ktoś by potrzebował ] ZESTAW Z KRUS TO R0 A NIE R 1 - NIE MA ZESTAWU DO TLENOTERAPI.
http://medline.pl/ http://www.ems24.pl/ www.marcusgraf.pl
-
- OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol
To ja zapraszam na priv takie osby które mają po trzy torby i mają chęć jedną oddać 

-
- OSP (gm., woj.): OSP Nierada gmina Poczesna woj.Śląskie
Witam, ja również chciałbym prosić o wzór takiego wniosku, mógłby ktoś przesłać na adres: arturek698@wp.pl
Rowniez moge wziasc od kogos torbe jesli ma za duza u mnie w OSP napewno sie przyda:)
Rowniez moge wziasc od kogos torbe jesli ma za duza u mnie w OSP napewno sie przyda:)
-
- OSP (gm., woj.): zachodniopomorskie
ROSOMAK
Z jednym masz racje zestawy są R0 , co do pozostałych punktów nie .Zestawy są dla wszystkich jednostek w KSRG jak i z poza systemu ograniczeniem jest to iż jednostka musi mieć siedzibę na terenie wsi . Torby zakupuje oddział regionalny z funduszu prewencji.
Z jednym masz racje zestawy są R0 , co do pozostałych punktów nie .Zestawy są dla wszystkich jednostek w KSRG jak i z poza systemu ograniczeniem jest to iż jednostka musi mieć siedzibę na terenie wsi . Torby zakupuje oddział regionalny z funduszu prewencji.
-
witam ja rowniez prosze o wzor takiego wniosku tomek200949@wp.pl
-
- OSP (gm., woj.): Parchów ,Chocianów ,Dolnośląskie
-
- OSP (gm., woj.): zachodniopomorskie
tomek200949
Twój adres e-mail jest odrzucany przez serwer.
Twój adres e-mail jest odrzucany przez serwer.
-
witam sprubuj mi wyslac na adres tomek200949@o2.pl
-
- OSP (gm., woj.): osposposposposposp
witam ja również proszę o wzor takiego wniosku adrian_83@op.pl
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
Jeśli można się podłączyć do próśb to i ja poproszę:) jarekormo@o2.pl
-
- OSP (gm., woj.): OSP Pszczonów gm.Maków woj.łódzkie
Nie będę oryginalny jeśli poproszę o wzór zola21@op.pl
Z tego co wyczytałem zdania są podzielone więc rozumiem żę
Osp z poza systemu może się o nią starać
jeśli niema osoby przeszkolonej musimy taką osobę przeszkolić.
tak?
Z tego co wyczytałem zdania są podzielone więc rozumiem żę
Osp z poza systemu może się o nią starać
jeśli niema osoby przeszkolonej musimy taką osobę przeszkolić.
tak?
-
- OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
- Kontakt:
kolego z OSP Pszczonów. Jednym z wymagań jest aby minimum 2 osoby miały KPP. Co jest chyba jasne bo jak by dać taką torbę komuś bez przeszkolenia to może wyrządzić więcej złego nic dobrego.
Dodam dla wszystkich że nie ma określonego wzoru wniosku.
Każdy musi napisać po swojemu tylko dodając że powołujesz się na porozumienie prezesów KRUS i ZG OSP RP i masz ludzi przeszkolonych, jesteś lub nie w KSRG i dalej lejesz wodę aby było na twoją korzyść.
Dodam dla wszystkich że nie ma określonego wzoru wniosku.
Każdy musi napisać po swojemu tylko dodając że powołujesz się na porozumienie prezesów KRUS i ZG OSP RP i masz ludzi przeszkolonych, jesteś lub nie w KSRG i dalej lejesz wodę aby było na twoją korzyść.