Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Witam wszystkich.
Chciałem prosić kolegów o pomoc w sprawie funkcji sekretarza. Mam propozycje aby objąć takową. Prosiłbym o jakiekolwiek sugestje, podpowiedzi, może jakieś wzory pism itp.
No widzę że ci kolego proponują jedną z bardziej odpowiedzialnych funkcji w OSP. A mianowicie wypełnianie tych wszystkich papierów. Jest tego wiele. A wcześniej zapytaj czy przeznacza jednostka jakieś środki dla sekretarza na tusz do drukarki, jakieś zeszyty i coś do pisania. A co do twoich obowiązków to podpytaj prezesa i Naczelnika to oni powinni ci dać taką liste twoich obowiązków. A tak ogólnie to do sekretarza należy:
- zawiadamianie członków OSP o terminach zebrań,
- przygotowanie list obecności,
- staranie prowadzenie i przechowywanie dokumentacji OSP,
- przyjmowanie i wysyłanie korespondencji OSP,
opracowywanie projektów planów Osp oraz ich sprawozdań,
- opracowywanie wniosków odznaczeniowych oraz ich ewidencjonowanie nadanych poszczególnym członkom OSP,
- wystawianie legitymacji członkowskich członkom OSP
- przechowywanie sztandaru OSP i pieczątek OSP.
To są takie ogólne obowiązki Sekretarza OSP Opracowane przez Wice-Prezesa ZOWZOSPRP woj maz. Zbigniewa Gołąbka
Mam takie ptanie jakie zadania należa do sekretaża bo zaproponowali mi te stanowisko a niewiem co by nalezało do moich obowiazków i jakies przykładowe wzory jak sie pisze z posiedzen zarzadu bo wiem że tam sie pisze jakies prokotoły wiec bym był wdzieczny w jaki posób sie to pisze
Ja też chciałbym się podpiąć pod ten temat. Również zostałem sekretarzem i poszukuję jakiegoś poradnika na temat prawidłowej pracy sekretarza w OSP. Czy taki poradnik w ogóle istnieje? Czy w "Książce pracy OSP" jest wzmianka o obowiązkach sekretarza? Ogólnie to wiem, na czym ta praca polega, ale ja szukam, jak wspomniałem, poradnika, jakiegoś wzorca, na którym mógłbym się opierać.
Czekam na Wasze opinie.
Józek
Ja zostałem sekretarzem niedawno,(rok temu) o drukach jakiś specjalnych nigdy nie znalazłem żadnych konkretnych informacji. Tak naprawdę to prowadzę ewidencję członków, sprzętu, piszę wszystkie pisma jakie prezes z naczelnikiem wymyślą. Od biedy można byłoby chyba wspierać się książką naczelnika. Choć ja osobiście korzystam z arkuszy kalkulacyjnych i komputera. Jak mi trzeba jakiś dokument to go tworzę od podstaw.
też jestem sekretarzem przeważnie stąd pobieram http://zosprp.com/pliki.php http://www.zosprp.poznan.pl/zapisz.php
gdzie niegdzie trzeba zmienić nagłowki zawsze korzystam z tych linków:)
ewentualnie piszę w google i zawsze coś się znajdzie kto szuka zawsze znajdzie ale przyznaje jestem 7 lat sekretarzem ale to cięzka praca ,protokoły,dokumenty,odznaczenia i inne sprawy