Nowy rekord bojówki:)

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Awatar użytkownika

kamilujma
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Cisie, gm.Blachownia, woj.Śląskie
Kontakt:
Status: Offline

Re: Nowy rekord bojówki:)

Post autor: kamilujma »

Miałem się już nie wypowiadać, ale mam tylko małą sugestie :) a mianowicie: Wszyscy wypowiadający się w tym wątku, dotyczącym OSP Cisie, miejcie odwagę i napiszcie z jakiego OSP jesteście i podajcie również czasy w jakim udało się waszej jednostce wykonać ćwiczenie bojowe, a jak to możliwe udostępnijcie film z tego ćwiczeni. Uważam, że byłby to odpowiedni odnośnik do waszych komentarzy :)
Pozdrawiam,
Wiceprezes OSP Cisie
Kamil Ujma.

sslawek77
Kontakt:

Post autor: sslawek77 »

cr500

nie brałem udziału, nie jestem nawet z tego województwa, i mi zwisa kto wygrał ... ale jak cwaniactwo bierze górę nad sportową rywalizacją według REGULAMINU, to staje w obronie tych którzy zapewne byli tam i startowali i przygotowywali się prawidłowo.

Nie widzisz błędów bo nie potrafisz się przyznać, że nie potrafili/ście zrobić tego czasu według zasad panujących i opisanych w regulaminie, myślałeś że wszyscy będą się podniecać, a kilka słów prawdy na temat widocznych i ewidentnych popełnionych błędów już cię boli.

Koniec mojego pisania w tym temacie bo nie będę się zniżał do twojego poziomu cwaniactwa.

Każdy kto przeczyta regulamin i obejrzy film oceni sam czy zostało to zrobione według regulaminu.

cr500

Post autor: cr500 »

sslawek77
Szczerze to mi również to zwisa kto wygrał-jak pisałem nie brałem udziału w tych zawodach, bo nie zakwalifikowałem się.
Zacząłem bronić Cisie bo trochę ich jednostkę znam, nie są nawet z mojej gminy. Nie pierwszy raz zrobili podobny czas.
Rok temu uzyskali 33,5s na zawodach międzygminnych w Blachowni, w tym roku gościnnie i poza konkurencją 33,6s na zawodach gminnych w Wręczycy Wielkiej, a teraz w Konopiskach 32,1s i powiem Ci że za każdym razem biegli niemal identycznie a zawsze przy innej komisji sędziowskiej.
Więc co? trzy różne komisje zawsze się myliły, tylko Ty jeden nie dałeś się nabrać?.
Jestem pełen uznania :shock:
Bronię ich również z innego powodu, bo podobnie jak naszą jednostkę nie stać ich na zakup motopompy od p. Wyszogrodzkiego, sztafetę trenują na drodze asfaltowej gdzie połowa toru jest z górki a druga pod górkę, nie jak np. jednostka z Błeszna która brała udział na tych zawodach, a trenowała wcześniej na tartanie stadionu CS PSP w Częstochowie czyli identycznych warunkach.
Więc kolego sslawek :?:
Zresztą nie ma się co kłócić

Digital

Post autor: Digital »

Zgadzam się w 100 % z kolegą "sslawek77" po nie waż nie które jednostki używają cwaniactwa do tego żeby wygrać zawody.Osp cisie na zawodach gminnych w Blachowni zrobiły czas 33,5 ale ewidentnie były krótkie węże bo byłem tam.W tych zawodach było podobnie to nie jest rekord polski ssawna bardzo ładnie ale gdyby węże były takie jakie mają byc to był by to czas 34 sekund może 35.Więc nie chwalmy się tym bo nie ma czym na oszustwie długo się nie zajedzie.Na zawodach wojewódzkich na pewno to wyjdzie jeśli będą krótkie węże i wtedy nie będzie się już czym chwalić tylko będzie wstyd i oszustwo.A wracają do Błeszna to co się tak uczepiliście chłopaków kto wam zabroni wynająć sobie stadionu kupić pompę od Pana Wyszogrodzkiego to że wy nie macie na to pieniędzy to nie znaczy że inne jednostki też prze ciesz nie ukradli nikomu pompy czy stadion.Błeszno może ma na to pieniądze i inwestuje w sport bo to nie tylko przydaje się do zawodów tylko również do akcji .Z tego co wiem to Błeszno posiada sponsora Firmę BoCar jak ktos był na zawodach to widział na dresach drużyn naszywki BoCaru.

Topic author
jemal

Post autor: jemal »

Widzę kolego uparłes się na ta ssawną najpierw nie było kluczy a teraz co jest z wężami??

cr500

Digital
Napisałeś teraz, że ssawna bardzo ładna a chwilę wcześniej cyt. Postprzez Digital czwartek, 6 paź 2011, 16:06
Widać Ewidentnie że ssawna spinana bez kluczy.Bo widać to na filmiku nawet nie widać żeby II rota miała klucze przy odejściu od smoka lub środka.
.
Sam już nie wiesz co piszesz.
Piszesz że czepiam się pompy-dziwi Cię to?
Macie pompę stuningowaną przez Wyszogrodzkiego (to chyba nie zgodne z regulaminem?) a nazywasz kogoś oszustem mając tylko domysły że węże mieli za krótkie.
Niezły jesteś :lol:
A może przypomnimy sobie zawody wojewódzkie z 2010r. w Częstochowie.
Pamiętasz kogo wygwizdano na tych zawodach za oszustwa i stronniczość sędzi???????
Ostatnio zmieniony śr 12 paź 2011, 21:51 przez cr500, łącznie zmieniany 1 raz.

cr500

http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.ph ... 99stochowa

Jak widać nie wiele od tamtego czasu się zmieniło w twojej jednostce, najpierw bądzcie sami ok, a pózniej czepiajcie się innych (oczywiście gdy potraficie to udowodnić)

danielhad
OSP (gm., woj.): OSP CISIE ŚLĄSKIE
Kontakt:

Post autor: danielhad »

Kolego Digital już wiem kim jesteś.
Ja bym się na Twoim miejscu wstydził.
Czy my Was oczerniamy?

ANTEQ
OSP (gm., woj.): Częstochowa (Częstochowa, Ślaskie)

Post autor: ANTEQ »

Witam koledzy!

Na początku chciałbym pogratulować nowym MISTRZOM powiatu Częstochowskiego i w pewnym sensie MISTRZOM Polski ćwiczenia bojowego :) Synchronizacja pomocnika i przodownika II roty jest naprawdę wręcz niewiarygodna, do takiej formy i takich osiągnięć dochodzi się przez lata, więc domyślam się, że koledzy sporo czasu poświęcili na ćwiczenia. :)

Widzę również, że macie swoich przeciwników, którzy co krok wyszukują nowe błędy - jak to trudno czasem pogodzić się z własną porażką... dla mnie sprawa jest jasna, ale tym którzy uważają, że to jawna niesprawiedliwość radzę zagłębić się w regulamin i internet.

Ktoś się czepia, że pomocnik wyrzuca wąż przed rozdzielaczem, odsyłam na yt, oto inne przypadkowe drużyny które robią to podobnie i nie dostają pkt karnych, a dodam że to nie są pojedyncze przypadki:
http://www.youtube.com/watch?v=0BbAHhFt ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=WaKD2SeG ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=zF1wb6o7 ... re=related

Kolejni zarzucają, że ćwiczenie wykonywane jest na za krótkich wężach, co dla mnie osobiście jest śmieszne, choćby nawet ze względu na czas tej drużyny poświęcony na ćwiczenia. Czy naprawdę uważacie że jednostka która robi ssawną poniżej 12 sekund chciałaby zaprzepaści lata pracy i ryzykować oszukując w ten sposób? ja myślę, że nie. Poza tym kolego Digital skoro obserwowałeś starty tej drużyny nie pierwszy raz i od dawna miałeś jakieś zastrzeżenia odnośnie długości węży to dlaczego po prostu nie podszedłeś i im tego nie powiedziałeś? Myślę, że jeśli nie mają nic do ukrycia to na pewno rozwialiby Twoje wątpliwości i zmierzyli by węże, a tak to robisz im teraz antyreklamę nie mając na to dowodów. Łatwo jest kogoś oczerniać pisząc pod pseudonimem na jakimś forum, zwłaszcza jeśli w żaden sposób nie można tego teraz udowodnić. Wieje mi tu zawiścią i zazdrością...

Inni zarzucają złe zrozumienie regulaminu. Wiadomo, że interpretacja regulaminu jest sprawą indywidualną bo nie jest on niestety precyzyjny, skoro sędziowie nie dali punktów karnych drużynie z Cisia to znaczy, że zgadzają się z ich interpretacją, a także innych drużyn które na tych zawodach podobnie wykorzystały luki w regulaminie. To świadczy wyłącznie o sprycie tych drużyn a nie o cwaniactwie.

Zwycięzcą jeszcze raz gratuluję, przegranym życzę powodzenia na kolejnych zawodach a generalnie wszystkim kolegom strażakom życzę mniej zawiści i zazdrości, to naprawdę piękny sport więc nie rozumiem po co urządzać publicznie takie batalie na słowa...

POZDRAWIAM!

Digital

Jeśli chodzi o to kim jestem to na pewno nie jestem z jednostki osp Błeszno jestem z jednostki z terenu wojewódzka dolnośląskiego i akórat byłem na tych zawodach bo przyjeżdzam do kolegi na zawody osp jak mi zadzwoni. Oni też startowali na tych zawodach no cóż może mojego kolegi jednostka na tych zawodach nie pokazała szału bo była przed ostatnia ale opowiadał mi o kolega o Osp Błeszno że chłopaki z Błeszna wymiatają no ale cóż nie wyszło im to jest sport.A wracając do tego że niby startowanie na pompie Pana Wyszogrodzkie jest nie zgodne z regulaminem czekam na dodanie takiego punktu z regulaminu.heheheh Czekam !! I jeszcze jedno nie którzy mówią że nie które jednostki mają to albo owo kto wam zabroni kupić sobie to co oni mają prze ciesz oni nikomu tego nie ukradli.A tak że jeszcze spytam te zawody były eliminacjami do zawodów wojewódzkich?????

marcin OSP
OSP (gm., woj.): OSP Mstów woj sląskie

Post autor: marcin OSP »

Witam pozdrawiam OSP Cisie byłem widziałem jestem pod wielkim wrażeniem.
Dzięki za użyczenie pojazdu :)
Pozdrawiam OSP Mstów

mowmiadam

Post autor: mowmiadam »

Kolego Digital jesteś z województwa dolnośląskiego i specjalnie przyjechałeś na zawody gminne w Blachowni w 2010r???

Digital

Tak ponieważ podpatrujemy z kolegą z osp nowe techniki i nie tylko :) które chcemy wprowadzać u nas w osp a do tego mamy kolegę który zawsze nas miło przyjmie i jak wie o jakiś zawodach to dzwoni do nas i przyjeżdzamy.Jestem ciekawy co do tego gdzie w regulaminie jest zapisane że startowanie na pompie Pana Wyszogrodzkiego jest nie zgodne z regulaminem :)Czekam na Odpowiedz hehehehe :) TE ZAWODY BYŁY ELIMINACJAMI DO ZAWODÓW WOJEWÓDZKICH????????

malina.cis
OSP (gm., woj.): OSP Cisie (Blachownia, Śląskie)

Post autor: malina.cis »

Nie, eliminacje odbędą się za dwa lata

cr500

Proszę Digital przestań się upokarzać swoimi wypowiedziami!
Palisz coś jak wchodzisz na to forum?
Podpierasz się regulaminem gdy twierdzisz że długość węży nie była zgodna z nim, ale jak poruszamy temat pompy to twierdzisz że pompa od p.Wyszogrodzkiego może być dopuszczona,! choć wszyscy wiedzą że jest ona w całości przerabiana a wiele podzespołów takich jak wirniki, kierownice, uszczelnienie, głowica silnika, układ zapłonowy itd. itd. są nowe (robione specjalnie do tej pompy przez p. Wyszogrodzkiego.). Sprawność tej motopompy jest o niebo lepsza od oryginalnej PO-5.
Więc jeszcze raz żebyś zrozumiał, jest nie zgodna z regulaminem bo jest przerabiana, a nie dlatego że jest od p. Wyszogrodzkiego.
Kolejna sprawa, piszesz że jezdzicie z kolegą podpatrywać inne jednostki-ok wielu tak robi, ale zastanawia mnie że przyjechałeś na zawody międzygminne do Blachowni, które nie były żadną przepustką do zawodów wyższego szczebla, i były rozgrywane koleżeńsko między kilkoma zaprzyjaznionymi jednostkami, a nie było Cię na zawodach powiatowych gdzie była cała czołówka naszego powiatu i każdy chciał dać z siebie wszystko.
I ostatnia, jesteś takim sympatykiem sportów pożarniczych i znawcą regulaminu, a nie wiesz kiedy są eliminacje do zawodów wojewódzkich ?????????????
Jak byś czytał regulamin to pewnie dotarł byś do strony 23 (załącznik nr. 5) gdzie są bardzo czytelnie przedstawione terminy zawodów od gminnych po krajowe, do tego trochę dedukcji i wszystko wiadomo.
Sorry stary, ale Ty i Tobie podobni zaśmiecacie to forum :evil:
http://www.zosprp.pl/files/regulaminy/r ... oz2011.pdf
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat