dofinansowanie do zakupu sprzętu
-
Topic author - Posty: 26
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Złotniki(Rogowo, Kuj-Pom)
- Status: Offline
dofinansowanie do zakupu sprzętu
http://www.zosprp.torun.pl/aktualnosci. ... a_osp.html
Czy ktoś korzysta z tego typu dofinansowania?
Wiecie czy jednostka sama może złożyć taki wniosek czy musi się zgodzić zarząd gminny?
Mam zamiar zadzwonić ale może już ktoś się orientował jak to wygląda?
Czy ktoś korzysta z tego typu dofinansowania?
Wiecie czy jednostka sama może złożyć taki wniosek czy musi się zgodzić zarząd gminny?
Mam zamiar zadzwonić ale może już ktoś się orientował jak to wygląda?
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
Re: dofinansowanie do zakupu sprzętu
oczywiscie że możesz tylko musisz pozyskac opinie gminnego związku zospr i powiatowego no i częsc kasy musisz miec
-
tęż pytanie czy to są pieniądze rozdzielone czy jest póla dla osp ,ale i tak trzeba mieć kasę na to
-
u nas w województwie takie wnioski składa się pod koniec roku i sądzielone jak pamiętam chyba na powiaty a póznie na gminy
Czy nie dało się tych porad udzielić w jednym poście ? Poza tym temat podjęty tu http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=4368ospglinik pisze:oczywiscie że możesz
czy mamy gdzieś Moda w zasięgu klawiatury ?
Jajakobyły
-
sory fireman90 jesli piszesz do mnie to przepraszam jest temat odpowiadam a że się rozpisałem ,jeszcze się nie przyzwyczaiłem jestem nowy
Ależ do funkcji "EDYTUJ" wcale nie trza się przyzwyczajaćospglinik pisze:sory że się rozpisałem ,jeszcze się nie przyzwyczaiłem jestem nowy

Jajakobyły
-
no takfireman90 pisze:Ależ do funkcji "EDYTUJ" wcale nie trza się przyzwyczajaćospglinik pisze:sory że się rozpisałem ,jeszcze się nie przyzwyczaiłem jestem nowy

-
Topic author - Posty: 26
- OSP (gm., woj.): Złotniki(Rogowo, Kuj-Pom)
Czyli bez zgody gminy nie ma co liczyć na dofinansowanie.
A gmina wychodzi z założenia że mamy mało wyjazdów i nie potrzebujemy a po drugie to nasz wkład i dofinansowanie będzie za mało i będą musieli dołożyć i nawet nie przyjęli takiego wniosku
No i w ogóle jak mogliśmy takie coś napisać do nich.
Dla zainteresowanych
Dzwoniłem do wojewódzkiego związku i się dowiedziałem że:
1. do gminy nie musimy zanosić jeśli się nie dokłada do tego, wyrazić zgodę musi powiatowy zarząd.
2. musimy mieć zabezpieczone już pozostałe środki na sprzęt czyli z województwa jeśli pozytywnie przejdzie wniosek to dokładają pozostałą kwotę brakującą (max ile dokładają jest podane)
3. wnioski może składać każda OSP ( co nie gwarantuje że się otrzyma dofinansowanie)
A gmina wychodzi z założenia że mamy mało wyjazdów i nie potrzebujemy a po drugie to nasz wkład i dofinansowanie będzie za mało i będą musieli dołożyć i nawet nie przyjęli takiego wniosku

Dla zainteresowanych
1. do gminy nie musimy zanosić jeśli się nie dokłada do tego, wyrazić zgodę musi powiatowy zarząd.
2. musimy mieć zabezpieczone już pozostałe środki na sprzęt czyli z województwa jeśli pozytywnie przejdzie wniosek to dokładają pozostałą kwotę brakującą (max ile dokładają jest podane)
3. wnioski może składać każda OSP ( co nie gwarantuje że się otrzyma dofinansowanie)
-
trochę ci powiedzieli ale zawsze dysponują np u nas na powiaty a powiat na gminy ,a my osp jak niemamy z czego dołożyc to nie kupimy a gmina kupi i da w prezencie przy okazji zawodówmaniekami pisze:Czyli bez zgody gminy nie ma co liczyć na dofinansowanie.
A gmina wychodzi z założenia że mamy mało wyjazdów i nie potrzebujemy a po drugie to nasz wkład i dofinansowanie będzie za mało i będą musieli dołożyć i nawet nie przyjęli takiego wnioskuNo i w ogóle jak mogliśmy takie coś napisać do nich.
Dla zainteresowanych
-
- OSP (gm., woj.): Jakubowo Lubińskie gm.Przemków woj.dolnośląskie
A nie wiecie może przypadkiem kiedy przysyłają odpowiedź? Wysłaliśmy w tym roku pierwszy raz i niecierpliwie czekamy na odzew:)
No to zamykamy tematfireman90 pisze:Czy nie dało się tych porad udzielić w jednym poście ? Poza tym temat podjęty tu http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=4368ospglinik pisze:oczywiscie że możesz
czy mamy gdzieś Moda w zasięgu klawiatury ?