PODPALACZE

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
banan998
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): węgorzyno zachodniopomorsie
Status: Offline

PODPALACZE

Post autor: banan998 »

Ostatnio oglądałem POLSAT program INTERENCJA, to co zobaczyłem to woła o pomstę do nieba. Co robić z takimi ludźmi? Nasuwa mi się myśl, czy nie powinno wprowadzić się obowiązkowych badań psychologicznych, co pozwoliło by wyeliminować takie typy z naszych szeregów, ale powstał by problem z obsadą . I tak źle i tak nie dobrze.

http://www.interwencja.polsat.pl/Interw ... ml#1305146
Awatar użytkownika

artur_wyszonki
OSP (gm., woj.): OSP Wyszonki Kościelne (gm. Klukowo woj. podlaskie)

Re: PODPALACZE

Post autor: artur_wyszonki »

Też to oglądałem, co z tego ze wprowadzono by badania psychologiczne? Przecież badania okresowe są obowiązkowe,a oni ich nie mieli, jeździli "na dziko", teraz pewnie ktoś tam ma gorąco...

fire45

Post autor: fire45 »

Naprawdę myślisz, że badania psychologiczne wyeliminują takie osoby? Wątpię.
Awatar użytkownika

Intercooler
OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie

Post autor: Intercooler »

Według mnie dużo daje takie zwykłe patrzenie na to kogo się przyjmuje. Na tym materiale widać że to tacy młodzi dresiarze, piwko pod sklepem, drobny wandalizm. Takie osoby nie powinny zostać przyjmowane do OSP. Ktoś może zarzucić mi że szufladkuje ludzi, ale ja tak to widze.
Obrazek

ospglinik
OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie

Post autor: ospglinik »

jeszce co chcesz wprowadzić to nie PSP zawodówka ,badania,szkolenia tak to musi byc obowiązkowo ale sądząc po mądrych głowach to coś wymyślą nowego.

Konrado

Post autor: Konrado »

banan998 pisze:... ale powstał by problem z obsadą . I tak źle i tak nie dobrze.
Wiesz co, ja jednak wolałbym, żeby nie daj Boże, mój dom przyjechał gasić strażak z minimum teoretycznym + praktycznym z przeszkoleniem i badaniami. Co jak co, ale jakby przydarzyłoby mu się coś złego, nie wiem, strzeliłby głupi wąż, to on nie dostanie nawet głupiego ubezpieczenia. I to ja bym poniekąd miał na sumieniu, że wezwałem straż. Niech dowódcy akcji zaczną zastanawiać się, czy wiedzą co robią biorąc kogoś takiego na akcję - czy nie robią takiej osoby krzywdy (rozumiem, że są akcje, typu wypompowywanie zalanej piwnicy etc, do których z dwojga złego mogli by być dopuszczeni), niech zarządy przemyślą kogo przyjmują.

To nie jest straż zawodowa, ale bezpieczeństwo ratownika to podstawa.

wojospm
OSP (gm., woj.): Mirzec Mirzec świętokrzyskie

Post autor: wojospm »

Myślę, że nigdy nie da się wyeliminować ludzi z zaburzeniami psychicznymi. Piromani byli, są i będą niestety.

hihi998

Post autor: hihi998 »

Przecież już są wymagane psychotesty, nie?

slawek.998

Post autor: slawek.998 »

banan998 pisze:Ostatnio oglądałem POLSAT program INTERENCJA, to co zobaczyłem to woła o pomstę do nieba. Co robić z takimi ludźmi? Nasuwa mi się myśl, czy nie powinno wprowadzić się obowiązkowych badań psychologicznych, co pozwoliło by wyeliminować takie typy z naszych szeregów, ale powstał by problem z obsadą . I tak źle i tak nie dobrze.

http://www.interwencja.polsat.pl/Interw ... ml#1305146
A co wy takich badań nie przechodzicie?

Bonk
OSP (gm., woj.): Łódź - Sikawa (woj. łódzkie)
Kontakt:

Post autor: Bonk »

Konrado pisze:
banan998 pisze:ale jakby przydarzyłoby mu się coś złego, nie wiem, strzeliłby głupi wąż, to on nie dostanie nawet głupiego ubezpieczenia.
Taka ciekawostka nt. naszych ubezpieczeń:
Strażak z mojej jednostki po przeszkoleniu, ubezpieczony miał "wypadek" podczas ciężkiej akcji. Zimą walczyliśmy przez całą noc z pożarem bloku mieszkalnego. Idąc do klatki schodowej przewrócił się przed budynkiem, gdyż z wody zrobiło się lodowisko, po czym zabrał go ZRM do szpitala - miał pęknięty obojczyk. Przez prawie dwa miesiące miał niesprawną rękę, minęło już 10 miesięcy, do tej pory ma problem. Wiesz ile odszkodowania dostał ? 300 zł - 3 % uszczerbku.
Obrazek

Ochotnicza Straż Pożarna Łódź - Sikawa
https://www.facebook.com/Ochotnicza-Str ... 705960626/
Awatar użytkownika

damian_osp
OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
Kontakt:

Post autor: damian_osp »

To ja więcej dostałem za złamany obojczyk jak go sobie złamałem na boisku szkolnym :P
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat