Dane strażaka
-
Topic author - Posty: 6
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Dane strażaka
Witam. Tworzę bazę danych każdego strażaka, inaczej teczkę strażaka w naszej OSP. Chcę, aby była tam "strona tytułowa", czyli strona z danymi strażaka. Jak myślicie, co tam się powinno znaleźć? Ja wpisałem funkcję, datę wstąpienia, badanie lekarskie ważne do, grupa krwi, odbyte kursy i szkolenia. Może macie coś podobnego u siebie. Proszę o podpowiedzi ;>
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
Re: Dane strażaka
Możesz stworzyć drugą relacyjną tabelę np z ewidencją umundurowania, czyli mundury, czapki, koszarówki itd 
Czesto tez przydają się dane szczegółowe druhów, takie jak PESEL, dat urodzenia, imie ojca itp

Czesto tez przydają się dane szczegółowe druhów, takie jak PESEL, dat urodzenia, imie ojca itp
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Gładyszów, gm Uście Gorlickie, woi. małopolskie
STop, Stop. robiąc baze o której mówicie musicie pamiętać o ochronie danych osobowych, utworzenie takiej bazy musicie zawrzeć w polityce bezpieczeństwa ochrony danych osobowych m. in. jakie dane będą przechowywane, w jaki sposób ()papierowej czy elektronicznej) i jak będą zabezpieczone itp. pamiętajcie to tym i o zgodzie na przechowywanie i przetwarzanie.
Nie przesadzajmy z tymi zgodami itp. z tą całą papierologią. Znamy się wszyscy w swoim gronie, ufamy sobie. Dane są schowane w szafie pancernej w formie papierowej. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.