Wozem strażackim na dyskotekę
-
Topic author - Posty: 660
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
- Status: Offline
Wozem strażackim na dyskotekę
Tekst z prasy: http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/7 ... l?cookie=1
Młody mieszkaniec Woli Dębińskiej był tak bardzo uczynny dla swoich kolegów, że... skończył przed sądem. Strażak ochotnik "pożyczył" wóz bojowy z miejscowej jednostki tylko po to, żeby zawieźć znajomych na dyskotekę. - Mało tego, ten strażak nie miał żadnych uprawnień do prowadzenia pojazdów - mówi Zbigniew Małysa, sędzia Sądu Rejonowego w Brzesku.
Według ustaleń policji, 24-letni druh został poproszony przez kolegów o odwiezienie na dyskotekę. Uczynny młodzieniec zgodził się bez wahania. Niestety, później poniosła go fantazja, bo postanowił pojechać na imprezę wozem strażackim ze swojej jednostki. Z uruchomieniem samochodu nie miał żadnego problemu. Klucze do remizy miał jego ojciec. Kontynuator strażackich tradycji rodzinnych zabrał je, a w środku pomieszczenia odnalazł kluczyki do wozu.
Jeden ze strażaków zauważył, że samochód jeździ po wsi.
Zaniepokojony zgłosił sprawę na policję - relacjonuje Zbigniew Małysa.
Mieszkaniec Woli Dębińskiej odwiózł kolegów i wrócił do remizy. Tam dobra passa dobiegła końca. W okolicach budynku znajdowali się funkcjonariusze policji. Młodzieniec został zatrzymany. Za swoją "ofiarność" spotkały go wdzięczność kolegów, ale i grzywna.
- Oskarżony przyznał się do winy i zdecydował się na dobrowolne poddanie karze. Za swój wybryk został ukarany grzywną w wysokości 600 złotych - kończy Zbigniew Małysa.
Młody mieszkaniec Woli Dębińskiej był tak bardzo uczynny dla swoich kolegów, że... skończył przed sądem. Strażak ochotnik "pożyczył" wóz bojowy z miejscowej jednostki tylko po to, żeby zawieźć znajomych na dyskotekę. - Mało tego, ten strażak nie miał żadnych uprawnień do prowadzenia pojazdów - mówi Zbigniew Małysa, sędzia Sądu Rejonowego w Brzesku.
Według ustaleń policji, 24-letni druh został poproszony przez kolegów o odwiezienie na dyskotekę. Uczynny młodzieniec zgodził się bez wahania. Niestety, później poniosła go fantazja, bo postanowił pojechać na imprezę wozem strażackim ze swojej jednostki. Z uruchomieniem samochodu nie miał żadnego problemu. Klucze do remizy miał jego ojciec. Kontynuator strażackich tradycji rodzinnych zabrał je, a w środku pomieszczenia odnalazł kluczyki do wozu.
Jeden ze strażaków zauważył, że samochód jeździ po wsi.
Zaniepokojony zgłosił sprawę na policję - relacjonuje Zbigniew Małysa.
Mieszkaniec Woli Dębińskiej odwiózł kolegów i wrócił do remizy. Tam dobra passa dobiegła końca. W okolicach budynku znajdowali się funkcjonariusze policji. Młodzieniec został zatrzymany. Za swoją "ofiarność" spotkały go wdzięczność kolegów, ale i grzywna.
- Oskarżony przyznał się do winy i zdecydował się na dobrowolne poddanie karze. Za swój wybryk został ukarany grzywną w wysokości 600 złotych - kończy Zbigniew Małysa.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
Re: Wozem strażackim na dyskotekę
ale mądry , nie wielka kara go spotkała 600 zł grzywny,jak by był w naszej osp już by nie był w naszych szeregach
-
- OSP (gm., woj.): Kuźnica Grabowska
z 500 godzin charytatywnie na rzecz straży powinien odrobić i zapominamy o sprawie 

-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Wiecie kto nie popełnia błędów? Ten co nic nie robi. Chłopak przegiął, ale zawsze trzeba dawać szansę na poprawę...ospglinik pisze:jak by był w naszej osp już by nie był w naszych szeregach
Starszy sikawkowy
-
- OSP (gm., woj.): Gostycyn,kujawsko-pomorskie
Takie zachowanie to nie błąd-to kompletna nieodpowiedzialność.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
seligow błąd można popełnić w czasie akcji zawodów,ale żeby wziąc klucze do remizy,nie mieć uprawnień i sobie wziąć samochód i jeździć po wsi od tak bo koledzy nie mają czym jechać na imprę ,ja zostanę przy swoim taki ktoś stracił by u mnie zaufanie.
-
- Kontakt:
Nie mówię, żeby chłopakowi odpuszczać, ale żeby od razu wyrzucać, to lekka przesada. Druga strona to napędzanie sensacji. W internecie pod artykułem jest zdjęcie nowej (chyba GBA) Renówki, co sugeruje że użył właśnie takiego auta. W rzeczywistości wziął starego VW ogórka...
Podsumowując: Ja bym po prostu opier*olił jak burą sukę, kazałbym mu jakąś mało przyjemną robotę zrobić przy remizie i wsio...
Podsumowując: Ja bym po prostu opier*olił jak burą sukę, kazałbym mu jakąś mało przyjemną robotę zrobić przy remizie i wsio...
Starszy sikawkowy
-
u nas za remizą są stare prlowskie toalety do rozebrania!;Dseligow pisze: Podsumowując: Ja bym po prostu opier*olił jak burą sukę, kazałbym mu jakąś mało przyjemną robotę zrobić przy remizie i wsio...
-
- Kontakt:
No na przykładsloikk pisze: u nas za remizą są stare prlowskie toalety do rozebrania!;D
PS: A czy od czasów PRL-u były opróżniane? Bo karać można, ale aż tak się znęcać...

Starszy sikawkowy
-
nie wiem, ale od 6 lat kiedy działam w tej straży nie przypominam sobie, a sam wolę nie sprawdzać :d
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Niech robi w aparacieseligow pisze:No na przykładsloikk pisze: u nas za remizą są stare prlowskie toalety do rozebrania!;D
PS: A czy od czasów PRL-u były opróżniane? Bo karać można, ale aż tak się znęcać...

A tak na poważnie to zachowanie skandaliczne ;/
-
- OSP (gm., woj.): czerwiensk, lubuskie
Interesuje mnie ten vw ogórek czy to był model t2 czy t3 ?seligow pisze:Nie mówię, żeby chłopakowi odpuszczać, ale żeby od razu wyrzucać, to lekka przesada. Druga strona to napędzanie sensacji. W internecie pod artykułem jest zdjęcie nowej (chyba GBA) Renówki, co sugeruje że użył właśnie takiego auta. W rzeczywistości wziął starego VW ogórka...
Szukam modelu t2
pozdrawiam