akcja protestacyjna w poniedziałek rano zaczynamy

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

druchboruch
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Re: akcja protestacyjna w poniedziałek rano zaczynamy

Post autor: druchboruch »

Szanowne Druchny i Druchowie...
Przeczytałem wszystkie wasze posty na ten temat i stwierdzam, w sumie to przyznaję rację komuś kto to wcześniej napisał, że brak jest organizacji całegpo protestu. Nie mam tu pretensji do jednostki , która zaczęła tą całą awanutrę, bo jak widać tylko ją było stać na taką odwagę ale do reszty odwiedzających. Komentować i krytykować to każdy potrafi, my polacy tak mamy, a może ktoś z was się podejmie dowodzenia akcją protestacyją. Problemy dotyczą wszystkich jednostek w całej Polsce,są to tysiące a pewnie setki tysięcy ludzi , pewnie jest ktoś kto zna sie na tym, wie gdzie się udać, wie z kim rozmawiać, co i gdzie powiedzieć, osoba medialna, znająca problem i potrafiąca ogarniać takie ciężkie tematy. Skoro wśród odwiedzających nie ma takiej osoby to może znacie kogoś kto się tego podejmie... Pojedyńcza jednostka OSP jest za mała żeby ogarąć tak wielki i ciężki temat. Cieszę śię że ktoś chce się wkońcu upomnieć o swoje, a tak naprawe wszystkich mieszkańców Polski bo w razie potrzeby to im pomagamy ratując życie i mienie. Jeśli ciągle żucają kłody pod nogi to niedługo nie będzie miał kto tym ludziom pomagać bo każdy będzie wolał w domu tv pooglądać niż iść i walczyć z durnymi ustawami, wytycznymi i przeciwnościami.

Piszecie ,,zorganizujcie się lepiej to się dołączymy"- powinniście napisać , kiepsko wam idzie ale My wam pomożemy bo to nasza wspólna sprawa.
Wytykanie błędów w pisaniu założycielowi postu nie jest na miejscu. Druch nie jest polonistą i nie musi sie znać na wszystkim, najważniejsze że zaczął temat. Teraz trzeba mu poprostu pomóc, pewnie jest w sród was ktoś kto lepiej się na tym zna. Usiądźcie razem, Druch powie o co mu chodzi a ktoś to po prostu ładnie ujmie w słowa i zapisze na papierze..
Docelowo wszystkim chodzi o to samo wiec pomóżcie a będzie lepiej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Awatar użytkownika

wujo2010

Post autor: wujo2010 »

kolego święte słowa :)

marten10
OSP (gm., woj.): Radzieje(Węgorzewo,Warmińsko-Mazurskie)

Post autor: marten10 »

Witam zgadzam się z wszystkimi ale problemów dotyczących straży jest tak wiele że naprawdę trudno wybrać te najważniejsze
wśród nas są na pewno osoby które mają dojście do mediów bo bez nagłośnienia tego w telewizji będzie ciężko coś zdziałać ale warto spróbować .

1986lukasz
OSP (gm., woj.): województwo Śląskie

Post autor: 1986lukasz »

Na przeprowadzenie takiej akcji potrzeba czasu aby wszytko zorganizować i nagłośnić.
A organizując taką akcję trzeba przedstawić o co chcemy walczyć.
Chociażby o tak błahy problem (jak się okazuje w tych czasach coraz większy) jak dojazd druha do remizy na alarm. Możliwość użytkowania jakichś świateł błyskowych w samochodzie lub coś w ten deseń. Nieraz spotkałem się z problemem, że druh nie dotarł na czas bo policja go zatrzymała za wykroczenie.

mikele

Post autor: mikele »

osprozprza pisze:co do pokrywania kosztów to nic nie pisze za zaświadczenie owszem ale nie za kurs ,nam pani ze starostwa powiedziała że za kurs płacimy sami
Chcesz protestować przeciwko przepisom, których tak naprawdę nie znasz.
Ustawa z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami mówi wyraźnie, że "koszty kursów dla kierujących pojazdami uprzywilejowanymi ochotniczych straży pożarnych są finansowane z budżetu gminy." a nie z kieszeni ochotników.
Awatar użytkownika

Grota112

Post autor: Grota112 »

Gmina zawsze może powiedzieć, że nie ma pieniędzy w budżecie na ten cel i sobie czekajcie :) U nas tak będzie...

Topic author
osprozprza
OSP (gm., woj.): osp rozprza gmina rozprza

Post autor: osprozprza »

mikele pisze:
osprozprza pisze:co do pokrywania kosztów to nic nie pisze za zaświadczenie owszem ale nie za kurs ,nam pani ze starostwa powiedziała że za kurs płacimy sami
Chcesz protestować przeciwko przepisom, których tak naprawdę nie znasz.
Ustawa z dnia 5 stycznia 2011 r. o kierujących pojazdami mówi wyraźnie, że "koszty kursów dla kierujących pojazdami uprzywilejowanymi ochotniczych straży pożarnych są finansowane z budżetu gminy." a nie z kieszeni ochotników.
kolego to idź do gminy spytaj się czy pokryją taką kasę ,bo uważam że nie . a czy te środki które pójdą na te szkolenia nie wolał byś wydać na zakup sprzętu .przecież te kursy ktoś wymyślił tylko po to żeby jakaś firma nabiła sobie kieszeń .i jak to sie ma do zapowiedzianych oszczędności w państwie przecież te pieniądze i tak pochodzą z budżetu.prawda.

Topic author
osprozprza

a odnośnie znajomości przepisów to ja nie muszę ich znać .jest jeszcze tyle spraw do poruszenia wiec na prawdę nie czepiajcie się szczegółów,tylko zjednoczmy się w końcu druhowie .niech w końcu ktoś z nami rozmawia o sprawach ważnych a nie widzą nas tylko do roboty i do głosowania w wyborach .

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

osprozprza pisze:a odnośnie znajomości przepisów to ja nie muszę ich znać .jest jeszcze tyle spraw do poruszenia wiec na prawdę nie czepiajcie się szczegółów,tylko zjednoczmy się w końcu druhowie .niech w końcu ktoś z nami rozmawia o sprawach ważnych a nie widzą nas tylko do roboty i do głosowania w wyborach .
Przepisów nie musisz znać, pisać poprawną polszczyzna też nie - to ja się pytam: jak chcesz cokolwiek osiągnąć?

Chcesz wiedzieć jak to zorganizować? Napisz do organizatorów ReferendumACTA.pl czy organizatorów referendum ws. odwołania prezydent Warszawy i Ci powiedzą jak to zorganizować żeby miało ręce i nogi.

Topic author
osprozprza

kolego widzę że jedyne co potrafisz to krytykować, szkoda że tylko to.trzeba było się samemu wziąć za to może.

Fistach

osprozprza pisze:kolego widzę że jedyne co potrafisz to krytykować, szkoda że tylko to.trzeba było się samemu wziąć za to może.
Po pierwsze już mnie zwyzywałeś od tych, którym się do tyłków dobierzecie.

Po drugie podaję Ci pomysły jak poprawić waszą akcję. Jeśli nie odróżniasz psioczenia od kreatywnej krytyki no to niestety się nic nie zmieni.

Topic author
osprozprza

a co zrobiłeś w tym kierunku ,żeby poprawić ten protest ,oprócz krytyki .a co ma za znaczenie ta moja pisownia jak mówisz do efektu protestu ,może to powinno wyglądać inaczej ale czemu do tej pory nikt tego nie zrobił .myślę że najważniejszy będzie efekt a nie sposób .jeśli chcesz pomóż to się przyłącz i nagłaśniaj temat .nie będę już więcej odpisywał na twoje wypowiedzi bo szkoda czasu.

Fistach

osprozprza pisze:a co zrobiłeś w tym kierunku ,żeby poprawić ten protest ,oprócz krytyki .a co ma za znaczenie ta moja pisownia jak mówisz do efektu protestu ,może to powinno wyglądać inaczej ale czemu do tej pory nikt tego nie zrobił .myślę że najważniejszy będzie efekt a nie sposób .jeśli chcesz pomóż to się przyłącz i nagłaśniaj temat .nie będę już więcej odpisywał na twoje wypowiedzi bo szkoda czasu.
No widzisz a mi szkoda czasu na współpracę z ludźmi którzy chcą rozmawiać a nie używają poprawnej polszczyzny.

Mówię jeszcze raz: napisz do organizatorów referendum ACTA czy referendum ws. odwołania prezydent Warszawy. Oni na pewno Ci powiedzą tak aby zorganizować to - nie wiem w czym problem ?

energy82
OSP (gm., woj.): Bolków, Dolnyśląsk

Post autor: energy82 »

Panowie, proponuje żebyście przeczytali swoje wypowiedzi od początku i pomyślcie czy nie zachowujecie się jak dwie znane nam wszystkim partie polityczne czyli PO i PiS.

Pomysł protestu jest dobry lecz tak to do niczego nie dojdziemy jak nasz rząd. Z waszej kłótni to tylko Pan Tusk i Pawlak będą zadowoleni a tego nikt z nas nie chce.

Jestem z Dolnego Śląska i myślę że moja jednostka też by się zaangażowała w taki protest.

Pozdrawiam i życzę wszystkim wyrozumiałości.
... a ósmego dnia Bóg stworzył strażaka...

Topic author
osprozprza

to zapraszamy druhów dolnego śląska do udziału.u nas w gminie wszystkie jednostki się włączyły.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat