jak dostac sie do KSRG
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Kontakt:
- Status: Offline
jak dostac sie do KSRG
co treba spe³niac aby wesc do KSRG prosze o odpowiedzi i pozdrawiam :oops: :arrow: 8)
-
Re: jak dostac sie do KSRG
Te sprawy reguluje Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 14 września 1998 r. w sprawie zakresu, szczegółowych warunków i trybu włączania jednostek ochrony przeciwpożarowej do krajowego systemu ratowniczo-gaśniczego Dz. U. 121 poz.798 posiadam w formie elektronicznejseba pisze:co treba spełniac aby wesc do KSRG prosze o odpowiedzi i pozdrawiam![]()
![]()
Samą organizację KSRG reguluje Rozp. MSWIA z 29.12.1999 r. w sprawie szczegółowych zasad organizacji krajowego systemu ratowniczo-gaśniczego. Aktami wykonawczymi do tego rozporządzenia są Dzienniki Urzędowe KG PSP 2000 nr 1 poz. 2, 2000 nr 1 poz. 3,
Rozporządzenia mam w formie elektornicznej i mogę przesłać (elektronicznie )ok. 3 MB.
Dzienników urzędowych na chwilę obecną nie posiadam.
Podchodząc jednak do tematu praktycznie konieczny jest kontakt z właściwym terenowo Komendantem Powiatowym PSP.
t.poreba@zosprp.pl
Szamot
-
Masz marne szanse, moja jednostka złożyła wniosek dwa lata temu. Na wyposażeniu posiada nowego stara GBA oraz Forda ze sprzętem do ratownictwa drogowego, mamy około 80 wyjazdów rocznie i do chwili obecnej nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Jednocześnie znam przypadek włączenia do KSRG jednostki OSP, która do dnia dzisiejszego nie jest zarejstrowana w KRS.seba pisze:co treba spełniac aby wesc do KSRG prosze o odpowiedzi i pozdrawiam![]()
![]()
Strażak z byłego woj.wałbrzyskiego
Do KSRG Naprawde ciê¿ko siê dostaæ wiem to z w³asnego przyk³adu - np w woj Ma³opolskim narazie (prawdopodobnie) nie ma ju¿ szans na wej¶cie do sysremu, a poza tym trzeba byæ naprawdê mobilnym.Anonymous pisze:Masz marne szanse, moja jednostka z³o¿y³a wniosek dwa lata temu. Na wyposa¿eniu posiada nowego stara GBA oraz Forda ze sprzêtem do ratownictwa drogowego, mamy oko³o 80 wyjazdów rocznie i do chwili obecnej nie otrzymali¶my odpowiedzi. Jednocze¶nie znam przypadek w³±czenia do KSRG jednostki OSP, która do dnia dzisiejszego nie jest zarejstrowana w KRS.seba pisze:co treba spe³niac aby wesc do KSRG prosze o odpowiedzi i pozdrawiam![]()
![]()
Stra¿ak z by³ego woj.wa³brzyskiego
-
- OSP (gm., woj.): OSP Lotyń, (Okonek, wielkopolskie)
- Kontakt:
Nie mam tu polskich znakow, poniewaz obecnie jestem za granica ale postaram sie troche tez w tej sprawie wypowiedziec. nie tylko wyposazenie sie liczy. to ze mam 2 samochody czy jeden to nie wszystko. ale co oprocz tego mam jeszcze. czy selektywne, aparaty powietrzne, sprzet ratownictwa technicznego, medycznego, odpowiednia liczba czlonkow mogacych brac udzial w akcjach ratowniczo- gasniczych, wyszkolenie tych osob, remiza, jej wyposazenie i ogrzewanie, lokalizacja jednostki tzn czy przy drodze krajowej, lokalnej czy innej, odleglosc od innych jednostek bedacych w ksrg, lub jrg. rozmieszczenie i ilosc jednostek w gminie. a tak poza tym to w 2004 bylo planowane wlaczyc do systemu jednostki z takich gmin w ktorych zadna nie miala do tej pory jednostki w ksrg, bylo ich okolo 45. inne jednostki jezeli spelnily wymagania i zostal sporzadzony wniosek przez komendanta powiatowego i komendant wojewodzki go podpisal to wowczas decyduje komenda glowna. znam przypadki gdzie jednostka starala sie do systemu 3 lata a inna zostala wlaczona w tym samym roku co poszedl wniosek.seba pisze:co treba spe³niac aby wesc do KSRG prosze o odpowiedzi i pozdrawiam![]()
![]()
pozdrawiam