Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Czy pisał ktoś lub dzwonił w tym roku do Orlenu kiedy będzie odpowiedź o przyznaniu dotacji? Na stronie oczywiście jest informacja o III kwartale roku jednak jeśli ktoś ma bliższą informację to będę wdzięczny za odpowiedź.
Ma ktoś jakieś info o terminie powiadomienia co do składanych wniosków dotacyjnych w trzecim kwartale? Kiedy będzie coś wiadomo jakie jednostki się załapały?
Ja w piątek dostałem informacje że mają bardzo dużo wniosków i jeszcze wszystkiego nie rozpatrzyli i że postarają się do końca miesiąca dać informacje.
Dzwoniłem dziś do Orlenu i Pani kazała wszystkich przeprosić ale mają tyle wniosków że nie zdążyli ich jeszcze rozpatrzyć.
Na wyniki musimy poczekać jeszcze ok 2 tygodni.
Wszystkie jednostki otrzymają mailem odpowiedz.
Szanowni Państwo,
dziękujemy za zgłoszenie do programu pomocy strażom pożarnym prowadzonego przez PKN ORLEN i korporacyjną Fundację ORLEN – Dar Serca. W bieżącym roku zainteresowanie było rekordowo wysokie – wpłynęło ponad tysiąc wniosków. Przepraszamy, że na wiadomość od nas musieli Państwo czekać dłużej niż pierwotnie informowaliśmy. Rzetelnie zapoznanie się z taką liczbą wniosków wymagało więcej czasu.
Przypomnę, że jest to program dobroczynny, w którym przyznawane są darowizny zawodowym i ochotniczym jednostkom straży pożarnych. Realizujemy w ten sposób jeden z priorytetów „Polityki dobroczynności PKN ORLEN”, jakim jest ochrona zdrowia i życia.
Pragnę podkreślić, że PKN ORLEN i Fundacja ORLEN – Dar Serca na miarę swoich możliwości wspierają potrzebujących, jednak nie jesteśmy w stanie sprostać wszystkim oczekiwaniom. Liczba wniosków, które wpłynęły w tym roku świadczy, że potrzeby są ogromne. Mimo iż przeznaczamy na ten program bardzo duży budżet nie jesteśmy w stanie udzielić wsparcia wszystkim zainteresowanym jednostkom. Jestem zmuszona z ogromną przykrością poinformować, że niestety nie mamy możliwości pozytywnego ustosunkowania się do Państwa wniosku.
Z poważaniem
Barbara Tęcza
Kierownik projektu | Project Manager
Dział Sponsoringu Społecznego i CSR | Social Sponsorship and Corporate Social Responsibility Team
Obszar Marketingu | Marketing Area
PKN ORLEN S.A.
ul. Bielańska 12, 00-085 Warszawa
tel. +48 22 778 05 92
W pomorskim też NIC. Niestety nie ta opcja dobrej zmiany. Może jednak ktoś się odezwie, kto dostał ( oczywiście z OSP). Może "sąsiednia służba" dostała?
pozdrawiam.