Chodzilem na zbiórki, spotkania, ćwiczenia oraz szkolenia orgaznizowane w OSP np. przez PSP.
Bralem udział w pokazach ratownictwa na festynach, w zawodach, w konkursie OTWP.
Pozdrawiam, a w razie kolejnych pytań jestem do dyspozycji
Krzysiek
Jak to jest z OSP ??
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Ostatnio zmieniony pn 10 cze 2013, 14:28 przez kris998-ospsmetowo, łącznie zmieniany 2 razy.
Dawniej : kris998
No to fajnie
a np; są czasem wezwania że komuś się zalęgły osy to czy przykładowo będę mógł jechać do tego wezwania
czy wszystkie wezwania nawet te banalne które mogą się zdarzyć np; jakieś małe ogniska które zostaną zgłoszone mógłbym jechać to dego wezwania
czy do wszystkich wezwań będę mógł jeździć po ukończeniu 18 lat i po ukończeniu kursu

-
- Status: Offline
Pisalem przeciez:
§ 11
(...)
3. Członkowie młodzieżowej drużyny pożarniczej nie biorą udziału w akcjach ratowniczych.
A co jesli podczas tej - jak to mowisz - banalnej akcji cos Ci sie stanie?
Niecj uzadli Cie osa i wyladujesz w szpitalu?
Odpowiedzialnosc wtedy spada na dowódcę oraz władze OSP...
Są OSP w ktorych zapewne MDP jezdzi na akcje - ale to wszystko jest do czasu...
Sytuacja jest taka sama jakbys jezdzil samochodem bez prawa jazdy - wszystko jest ok dopóki nie złapie Cie policja albo nie będziesz miał wypadku...
§ 11
(...)
3. Członkowie młodzieżowej drużyny pożarniczej nie biorą udziału w akcjach ratowniczych.
A co jesli podczas tej - jak to mowisz - banalnej akcji cos Ci sie stanie?
Niecj uzadli Cie osa i wyladujesz w szpitalu?
Odpowiedzialnosc wtedy spada na dowódcę oraz władze OSP...
Są OSP w ktorych zapewne MDP jezdzi na akcje - ale to wszystko jest do czasu...
Sytuacja jest taka sama jakbys jezdzil samochodem bez prawa jazdy - wszystko jest ok dopóki nie złapie Cie policja albo nie będziesz miał wypadku...
Dawniej : kris998
misiek16 na początek zadaj sobie pytanie czy
zapisuje się do straży poto aby jeżdzić na akcje
czy poto aby brać "czynny" udział w straży i nietylko
pamiętaj zapisanie się do straży to nie tylko 'akcje" to wiele innych obowiązków w większości charytatywnych,wiem jesteśmy ochotnikami i chcieli byśmy jeżdzić na akcje nawet kilka razy dziennie ale to nie w tym żecz.
aby pojechać na akcję to nie takie proste,popieram kolegów druchów popierwsze zapoznanie się ze sprzętem,musisz wiedziec gdzie co jest na aucie i na co możesz liczyć w razie "w"następna żecz szkolenia,badania niewiem jak jest w waszych jednostkach ale u nas bez badań lekarskich zrobionych przez gmine {zakładowe badania sie nieliczą}kursu BHP oraz kursu podstawowego szeregowców do akcji nie pojedziesz{niestety takie są teraz wymogi}ale z drugiej strony żecz biorąc to dobrze bo wiem na kogo podczas akcji moge liczyć wiem co kto potrafi.
ale bardzo cieszy fakt że są osoby chętne do wstąpienia w nasze szeregi kiedy zostaniecie zapisani to zobaczycie jak jest a uwierzcie mi miodów niema.
życze wam samych udanych akcji ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
ze strażackim pozdrowieniem
[/u]
zapisuje się do straży poto aby jeżdzić na akcje

czy poto aby brać "czynny" udział w straży i nietylko
pamiętaj zapisanie się do straży to nie tylko 'akcje" to wiele innych obowiązków w większości charytatywnych,wiem jesteśmy ochotnikami i chcieli byśmy jeżdzić na akcje nawet kilka razy dziennie ale to nie w tym żecz.
aby pojechać na akcję to nie takie proste,popieram kolegów druchów popierwsze zapoznanie się ze sprzętem,musisz wiedziec gdzie co jest na aucie i na co możesz liczyć w razie "w"następna żecz szkolenia,badania niewiem jak jest w waszych jednostkach ale u nas bez badań lekarskich zrobionych przez gmine {zakładowe badania sie nieliczą}kursu BHP oraz kursu podstawowego szeregowców do akcji nie pojedziesz{niestety takie są teraz wymogi}ale z drugiej strony żecz biorąc to dobrze bo wiem na kogo podczas akcji moge liczyć wiem co kto potrafi.
ale bardzo cieszy fakt że są osoby chętne do wstąpienia w nasze szeregi kiedy zostaniecie zapisani to zobaczycie jak jest a uwierzcie mi miodów niema.
życze wam samych udanych akcji ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
ze strażackim pozdrowieniem
[/u]
bogu na chwałę ludziom na ratunek