Niepotrzebne OSP
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Niepotrzebne OSP
masakra
strasznie dużo to kosztuje

-
- Kontakt:
Majkis ma sporo racji, prawda jak zwykle leży po środku. Przecież nie da się wyposażyć w najnowocześniejszy sprzęt każdej najmniejszej jednostki.
Cokolwiek nie powiesz po łacinie, brzmi mądrze. Quidquid latine dictum sit, altum videtur. blokada drzwi pralki
pewnie że nie ,ale uważam że każda jednostka która bierze udział w akcjach i ma odpowiednio przeszkolonych ludzi ,powinna być doposażana w miare mozliwości. Podam przykład ostatniej akcji ; nasza jednostka znajduje sie na końcu powiatu, w naszej miejscowości zapaliło sie pomieszczenie kuchenne. Ktoś włączył syrene po 3minutach byliśmy na miejscu ,po kolejnych 2 minutach opanowana sytułacja. Po 15 minutach dojezdza JRG. Odpowiedz na pytanie ,czy jesteśmy potrzebni? ....pozostawiam kolegom 

8000 tyś za selektywne z modułem gsm - ktoś ich ładnie wyru...ł!!! u nas to kosztuje 4200 z montażem komplet.
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
A propos szkoleń "moja" jednostka nie należy do systemu ni w ciągu nadchodzącego roku nie mamy szans nawet na szkolenie pierwszego stopnia (szeregowca) ponieważ wszystko co jest przewidywane (a jest na wiosne) jest dla KSRG- tego oficjalnie dowiedziałem sie w KP PSP. Ręce opadają. "zróbcie badania, to my zrobimy szkolenie"- zimą 2010 roku teks padł z ust jednego z oficerów PSP.- więc na przełomie lutego i marca 1ponad 15 osób przeszło badania, i co g....no, szkoleń nie ma i nie będzie:(((
dlatego chłopaki musimy walczyć o swoje
nie damy sie wrzucić do lamusa,pożarnictwo to nasza pasja ,walczmy o swoje

-
- OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
- Kontakt:
Koledzy dochodzą mnie słuchy iż niedługo każda OSP będzie musiała prowadzić pełną księgowość jeśli to prawda to wydaje mi się że już niedługo liczba OSP drastycznie spadnie. Czy ktoś wie więcej na ten temat?
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
W tym roku mieliśmy kontrole skarbową i wynikły nie złe klocki jeszcze za czasów panowania poprzednich za-rządów.katopo pisze:Koledzy dochodzą mnie słuchy iż niedługo każda OSP będzie musiała prowadzić pełną księgowość jeśli to prawda to wydaje mi się że już niedługo liczba OSP drastycznie spadnie. Czy ktoś wie więcej na ten temat?
Musieliśmy niezłą kare zapłacić i trzeba oprócz książki skarbnika jeszcze kilka innych ksiąg poprowadzić m.in. księgę rachunkową ( przychodów i rozchodów). Słowem SZKODA GADAĆ i to wszystko społecznie
-
- Kontakt:
u nas w tej sprawie było niedawno zebranie zarządu gminnego. Była mowa coś o księgach obiektów m.i.
ciekawe ..... więc zamiast ułatwiać nam życie , jak zwykle idzie NOWE nie koniecznie w dobrą
strone

-
- Kontakt:
im się wydaje że to jest miedzy innymi sposób na usunięcie OSP które działają tylko na papierku. A OSP które chcą cały czas działać i im się chce walczyć z biurokracją dalej będą działać
-
- OSP (gm., woj.): krowica lasowa lubaczów podkarackie
super super zgadzam się ze wszystkim tylko ze OSP to nie tylko akcje gaśnicze my robimy jeszcze za bastion kultury w miejscowości i na to też nie mamy pieniędzy
-
- OSP (gm., woj.): wieruszów łodzkie
A komu podlega OSP Gminie czy Powiatowi ?
my podlegamy gminie , nie wiem jak to jest w KSRG
-
- OSP (gm., woj.): krowica lasowa lubaczów podkarackie
Osp są stowarzyszeniami i podlegają władzom powiatu