problem z wypłaceniem ekwiwalentu
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: problem z wypłaceniem ekwiwalentu
Ale w kursie z 2010 r pierwszego a potem drugiego stopnia w którym jest mowa o 4 godz wykładów o sprzęcie ochrony dróg oddechowych nie ma wzmianki że kursant ma obowiązek zaliczyć komorę jak to ma teraz miejsce od 2016 aby zaliczyć kurs podstawowy.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Lubraniec Włocławek
ludzie chcą innym pomagać a oczywiście głupie państwo chce na wszystkim robić kasę i wszystkich okradać... obiboki...
BGA
BGA
Z całym szacunkiem kolego. Ale musisz starać się czytać albo do końca albo ze zrozumieniem. Szkolenie w zakresie ODO to nie tylko 4 godziny teorii. Jeszcze jest 16 godzin praktyki. I w systemie szkolenia z 2006 r. które obowiązywało i w 2010 jest zapis wprost:jgk pisze:Ale w kursie z 2010 r pierwszego a potem drugiego stopnia w którym jest mowa o 4 godz wykładów o sprzęcie ochrony dróg oddechowych nie ma wzmianki że kursant ma obowiązek zaliczyć komorę jak to ma teraz miejsce od 2016 aby zaliczyć kurs podstawowy.
Program szkolenia strażaków ratowników część II
punkt 5 Wskazówki metodyczne
ppkt i) zajęcia ze sprzętem ochrony dróg oddechowych zaleca się realizować z wykorzystaniem komór dymowych.
dalej
II. Treści i szczegółowe cele kształcenia
4. Sprzęt ochrony dróg oddechowych - 4T, 16P
Test w komorze dymowej.
Kolego, ten Twój kolega (chociaż się zastanawiam, czy to przypadkiem sam o sobie nie piszesz), nazwijmy to po imieniu, po prostu nie zdał tego kursu. I powód nie jest istotny. Po prostu nie zdał. Takie rzeczy się zdarzają. Dlatego musiał ten kurs powtórzyć. Przy okazji wziął kasę za niezdany kurs. I teraz zadaje się pytanie dlaczego nie może wziąć go drugi raz. Takie jest moje odczucie.
Kolego trochę przeholowałeś. Państwo to ja i Ty. Więc nie pisz "głupie państwo" bo obrażasz ludzi. W państwie obowiązuje prawo. Państwo tworzą ludzie. I to ci ludzie tworzą prawo. Więc miej pretensje do ludzi tworzących prawo a nie do państwa. Dałeś przykład "wielkiego" patriotyzmu teraz.MagdaKessler pisze:ludzie chcą innym pomagać a oczywiście głupie państwo chce na wszystkim robić kasę i wszystkich okradać... obiboki...
Fakt masz racje 16 godz praktycznego szkolenia zakończonego testem w komorze dymowej.Komory zazwyczaj się nie przechodziło bo nie było do nich dostępu. Z tego co wiem u mnie chłopaki z PSP musieli bujać się do oddalonych województw aby zaliczać komorę na własne potrzeby i nikomu nie zależało aby wysłać ochotnika.Zapewne chodziło o kasę.
-
Topic author - Posty: 89
Temat uważam za zamknięty ekwiwalent wypłacony