OSP przejmie zadania OC i NSR

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

gaizka2
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Re: OSP przejmie zadania OC i NSR

Post autor: gaizka2 »

u mnie w gminie już od jakiś 4-5 lat obowiązki OC przejęła nasza jednostka , w miedzy czasie została zakupiona nowa łódź typu RIB+ 50km i ogólny sprzęt do ratownictwa wodnego i powodziowego. Cały magazyn z tym sprzętem znajduję się przy naszej strażnicy.

ospglinik
OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie

Post autor: ospglinik »

star

Post autor: star »

według mnie to zaczyna być wkurzające..państwo zaczyna oszczędzać kosztem osp...poco nam to OC .NSR ..DOJDZIE DO TEGO ŻE OSP BĘDZIE PRZEJMOWAĆ ZADANIA ARMI POLSKIEJ...przecież społecznicy zrobią to za darmo .poco płacić .....żałosny pomysł

arab

Post autor: arab »

http://bip.msw.gov.pl/download/4/20988/ ... nienia.pdf

Z tego co ja tu widzę, to niema mowy o zastąpieniu NSR przez OSP tu chodzi raczej o współprace w ramach OC. Z kolei KSRG ma tam odgrywać najważniejszą rolę i dostawać największą kasę ( średnio rocznie 12,5tys na jednostkę)
Awatar użytkownika

wujo2010

Post autor: wujo2010 »

arab pisze:http://bip.msw.gov.pl/download/4/20988/ ... nienia.pdf

Z tego co ja tu widzę, to niema mowy o zastąpieniu NSR przez OSP tu chodzi raczej o współprace w ramach OC. Z kolei KSRG ma tam odgrywać najważniejszą rolę i dostawać największą kasę ( średnio rocznie 12,5tys na jednostkę)
Miejmy nadzieje że jednostki z poza sytemu włączone do OC też będą dofinasowane z tego tytułu , a nie tylko wykorzystywane :evil:

strazaksam998
OSP (gm., woj.): woj. Lubelskieee

Post autor: strazaksam998 »

wujo2010 pisze:
arab pisze:http://bip.msw.gov.pl/download/4/20988/ ... nienia.pdf

Miejmy nadzieje że jednostki z poza sytemu włączone do OC też będą dofinasowane z tego tytułu , a nie tylko wykorzystywane :evil:
Nadzieje można mieć ale każdy zna realia i wie że tak nie będzie.

banansikawa
OSP (gm., woj.): rozprza.rozprza.lodzkie

Post autor: banansikawa »

Wie może ktoś czemu nie ma tematu chętnych,czyżby zarzad się wystraszył,ale chyba jest demokracja prawda.to jest kolejny przyklad co robi zarząd.pozdrawiam.i życzę powodzenia.

capella
OSP (gm., woj.): Łazów, Żytno, Łódzkie

Post autor: capella »

Jest to jakiś pomysł, który ma szansę zaktywizować środowisko jednostek OSP spoza systemu KSRG - podobnie jak generalne przeszkolenie wszystkich członków tych jednostek z ratownictwa drogowego. Mam tu na myśli oczywiście jednostki czynne takie, które nie tylko deklarują przynależność do OSP lecz posiadają potencjał ludzi chętnych "do roboty". Przydzielając im zadania a także wynikające z nich uprawnienia - można wskrzesić wiele inicjatyw lokalnych oraz podnieść rangę strażaka ochotnika w kraju. Przy okazji: Na tegoroczne świętowanie Wielkiej Nocy - życzę druhom radosnego i szczęśliwego świętowania Wielkanocy 2014, i zapraszam do odwiedzenia naszej strony. WWW.osplazow.pl lub www.osp.lazow.org.pl
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat