ale jest tak

Właśnie, może przytrafiło Wam się coś na akcjach o czym lepiej nie mówić i ktoś ładnie was obsmarował w PSP i dlatego teraz wszystko wygląda jak wygląda? Działanie po cywilu, albo może po %%%, nie wiem. Ale na pewno trzeba oficjalnie udać się do waszej PSP i sprawę wyjaśnić. Na papierze najlepiej niech pójdzie zażalenie od was i niech na papierze przygotują swoje stanowisko w tej sprawie. Życzę rozwiązania tego problemu. Dodam, że u mnie nie raz było podobnie. Po jakimś czasie dowiadywałem się, że akcje a naszej gminie "brały" jednostki z poza gminy. Aha i jesteśmy w KSRG. Mamy sprzęt i może w niepełnym składzie ale wyjeżdżamy przeważnie w 2-3 minuty od syreny....Fistach pisze: Oczywiście zakładam, że nie robiliście na akcjach czegoś głupiego:
a) wchodzenie do pożarów bez AODO
b) wyjazdy bez hełmów itd.
Tak się nie robi. U nas zawsze jezdzi się w 5 osób. Prezez i naczelnik ( choć nie zawsze ) a pozostała 3 się zmienia. Straż to nie tylko praca ale i przyjemności. Dajcie każdemu szansę poczuć się dumnym strażakiemniestety nie rozumieją że zapraszani są prezes, naczelnik i poczet
borys pisze:Tak się nie robi. U nas zawsze jezdzi się w 5 osób. Prezez i naczelnik ( choć nie zawsze ) a pozostała 3 się zmienia. Straż to nie tylko praca ale i przyjemności. Dajcie każdemu szansę poczuć się dumnym strażakiemniestety nie rozumieją że zapraszani są prezes, naczelnik i poczet
Potrafić potrafię, można powiedzieć znam motopompę mojej jednostki lepiej niż byli "mechanicy" tylko mój komendant gminny zaniedbał szkolenia dla mojej jednostkidamian_osp pisze:spokojnie możesz obsługiwać motopompę jeśli tylko potrafisz.