Jak pozyskaæ nieodp³atnie zestaw R-1

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

jarek.osp
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Łodygowice (Śląskie)
Status: Offline

Re: Jak pozyskaæ nieodp³atnie zestaw R-1

Post autor: jarek.osp »

Polecam taki program "Działaj Lokalnie", niestety nie w każdej miejscowości jest(zakres miejscowości poniżej):
http://www.dzialajlokalnie.pl/log/przegladaj.html

Na czym to polega? Można dostać do 6tys zł, wystarczy złożyć wniosek - wkład własny min 25% ale finansowy tylko 5%.
My dostaliśmy 5500 na realizację projektu - Nie bądź obojętny - uratuj ludzkie życie, zakupiliśmy za to zestaw PSP R1, fantom osoby dorosłej i niemowlaka, dopłaciliśmy niecały 1000zł. W ramach tego przez okres 6 miesięcy organizowaliśmy na terenie naszej gminy pokazy z zakresu pierwszej pomocy. Założenie - "przeszkolić" 2000 mieszkańców gminy. Dużo czasu trza na to poświęcić ale sprzęt jest prawie za free. A chętnych na pokazy znaleźć nawet łatwo - miejscowe szkoły, KGW, orkiestra, sąsiednie osp, place pod kościołami itp. W sumie projekt był na niecałe 12 tys zł ale 5500 dotacji, 1000zł nasz a pozostała kwota to nasza praca w ramach wolontariatu, użyczenia samochodu, wynajmowania sal na pokazy.

O naszym projekcie możecie poczytać na(na samym dole informacja ogólna):
http://osplodygowice.republika.pl/dl2011.html

Na zakończenie projektu można podsumować działania w formie jakiegoś filmiku, reportażu i zdobyć dodatkową kasę.(konkurs Opowiedz. . .) My nakręciliśmy filmik, wygraliśmy etap lokalny - nagroda dysk przenośny, oraz zdobyliśmy nagrodę główną w etapie ogólnopolskim(2000zł). Dla zainteresowanych - nasz filmik poniżej:
http://osplodygowice.republika.pl/opo11.html

Reasumując: mając fajny pomysł na działanie i na jego podsumowanie przekonaliśmy zarząd do wydatku rzędu 1000zł a otrzymaliśmy 7500zł :) Tylko jedna kluczowa sprawa - w pojedynkę tego nie ogarniecie, musicie przynajmniej mieć 4 osoby które się interesują strażą i są w stanie poświęcić kilka godzin tygodniowo na działania w zakresie pierwszej pomocy :)

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

Cieszę się Jarku, że trafiłeś i tu na forum :) Fajnie, że napisałeś mam nadzieję, że ktoś skorzysta.

Pozdrawiam

Marcin Ch. z Zielonek.

dh.michal
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Kontakt:

Post autor: dh.michal »

Witam serdecznie druhny i druhów czy ktoś z was może wie czy do województwa podlaskiego te zestawy dotarły, bo jak dzwoniłem kilka dni temu to mówili że jeszcze nie ma, ale może wy już coś wiecie, czego ja nie wiem.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl

Fistach

W Oddziale Centralnym twierdzą, że rozesłali info o zestawach - niestety w moim regionalnym (Małopolskie) niestety dalej nic nie wiedzą.

o.s.p.

Post autor: o.s.p. »

tarbę dastaliśmy ale gdzie napełnić bulte tlenem medycznym

Fistach

W OR w Krakowie dalej nic nie wiedzą - a wy już torby dostaliście???
Awatar użytkownika

kamil237

Post autor: kamil237 »

o.s.p. pisze:tarbę dastaliśmy ale gdzie napełnić bulte tlenem medycznym
Kolego zapytaj google. Wpisz sobie frazę "tlen medyczny" i nazwę jakiegoś miasta najbliżej ciebie i na pewno coś znajdziesz. Później tylko zadzwoń upewnij się i możesz jechać z butlą :)
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Awatar użytkownika

wujo2010

Re: Jak pozyskać nieodpłatnie zestaw R-1

Post autor: wujo2010 »

W łódzkim na razie o R-1 cisza :( a butle jak mamy w PSP puste to jedziemy do Szpitala Powiatowego napełniać
Awatar użytkownika

Darek-Naczelnik
OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie

Post autor: Darek-Naczelnik »

wujo2010 pisze:W łódzkim na razie o R-1 cisza :( a butle jak mamy w PSP puste to jedziemy do Szpitala Powiatowego napełniać
Wczoraj dzwoniłem do Zarządu woj.KRUS-u w Łodzi i powiedzieli że dostali 5 zestawów na 48 podań z prosbą o takowy sprzęt. tak więc jest dobrze :evil: :evil: :evil:

Fistach

Darek-Naczelnik pisze:
wujo2010 pisze:W łódzkim na razie o R-1 cisza :( a butle jak mamy w PSP puste to jedziemy do Szpitala Powiatowego napełniać
Wczoraj dzwoniłem do Zarządu woj.KRUS-u w Łodzi i powiedzieli że dostali 5 zestawów na 48 podań z prosbą o takowy sprzęt. tak więc jest dobrze :evil: :evil: :evil:
Przynajmniej coś wiecie. U nas w OR nie wiedzą nic pomimo, że z Centrali już 2 tygodnie temu informacje rozesłali do poszczególnych oddziałów regionalnych.
Awatar użytkownika

wujo2010

Post autor: wujo2010 »

5 zestawów , na 48 podań - to jak wygrać w toto lotka :twisted: / ale coś już wiem , dzięki :)

OSP Krępa
OSP (gm., woj.): OSP Krępa, Lipowiec Kościelny, mazowieckie

Post autor: OSP Krępa »

moze ktos ma te wniosek prosze o nadesłanie go na adres kaznow18@wp.pl z góry dziekuje
Awatar użytkownika

katopo
OSP (gm., woj.): Kopojno (gm. Zagórów, woj. Wielkopolskie)
Kontakt:

Post autor: katopo »

W wielkopolskim jest ponad 50 wniosków gdzie najstarsze czekają już od ponad dwóch lat.

OSP Krępa
OSP (gm., woj.): OSP Krępa, Lipowiec Kościelny, mazowieckie

Post autor: OSP Krępa »

rozumiemlae czyktósmoze wysłac mi ten wniosek? kaznow18@wp.pl

Fistach

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat