ja osobiscie uzywam FireAlert2 i praktycznie reaguje od razu, FireAlert wymaga troche skupienia ale da sie go rozgryscSlepecci pisze:Witam, ja używam Handcent SMS, ustawiłem dźwięk syreny i działa...
Minusy :
1. Po odebraniu smsa słysze dźwięk sms'a (struś pędziwiatr) a po chwili wyje syrena (niektórych irytuje:)
2. Po odebraniu smsa z PSP słychać tylko samo wycie (wtedy wiem ze trzeba lecieć na wezwanie)
3. Wyskakuje okienko smsa z programu Handcent, musze je zgasić bo używam tego odczytywacza co mam w telefonie
4. Wycie następuje dopiero po około 30sekundach:( a każda sekunda sie liczy:)
Plusy :
Polski język menu:) Poleca bo FireAlarm za cholere nie mogłem ugryźć:/ (musze miec instrukcje krok po kroku jak dla laika)
PS. Opiszcie dzialanie FireAlert (1 czy 2?) czy ma opóźnienie wycia itp
Pozdrawiam

(wchodzisz w menu->trigger settings->(powinno Ci sie otworzyc czarne pole)(przyciskiem menu otworzy sie kolejne okno)->add trigger->wybierasz: message (sms/mms/email) i teraz tak:
trigger name: (wpisujesz sobie nazwe jaka ma sie wyswietlac)
trigger (sender) : musisz wybrac numer telefonu z DSP
u gory na pasku zmieniasz na ten glosniczek i wybierasz jak ma byc sygnal tego sms
potem ikonke telefonu i tam wybierasz rozne pierdolki: czy ma Ci blyskac flash czy nie itp
a na koncu masz ikonke zegara: kiedy ma byc wlaczone (dni tygodnia i w jakich godzinach)
zrobisz sobie test i wiesz jak bedzie reagowac

mam nadzieje ze pomoglem troszunie