Jak można pozyskać jakieś środki na osp
-
Topic author - Posty: 21
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Jak można pozyskać jakieś środki na osp
Jestem nowy na forum. Mój staż w naszej osp jrest niewielki bo 2 lata a jóż zostałem prezesem. Mamy 24 członków i walącą się remizę. Panóje u nas wielki bałagan. Chciałbym coś zmienić z tym. Chociaż jest jeden + otrzymaliśmy średnie auto bojowe fakt ze 16 aletnie ale to juz cos. Mam do was pytanie czy osp na remont remizy a mianowicie na walacy sie dach mozne z kas pozyskac srodki finansowe czy tylko byc na lasce wojta. Prosze o podpowiedz. Naprawde robimy co w naszej mocy ale nie mamy srodkow na nowy dach. Rozmawialismy z Wojtem i tez mowi ze nie ma, chociaz robocizne cala chcielismy wykonac we wlasnym zakresie bo mamy kilku fachowcow. Bardzo prosze o podpowiedz na lamach forum albo na meila ospparciaki@tlen.pl Z gory dzieki.
Re: Jak można pozyskać jakieś środki na osp
Postarajcie się może o jakiegoś sponsora prywatnego albo złóżcie podanie do wójta o dofinansowanie.
P.S. Tylko to podanie do wójta nie z takimi blędami ortograficznymi !!!
P.S. Tylko to podanie do wójta nie z takimi blędami ortograficznymi !!!
Witam...
Nim zwrócisz się z tym remontem do Wójta, to najpierw radzę,byś się dowiedział
czyja jest ta własność
. Bo jak się okaże że jest to własność waszej OSP to
moim zdaniem nie masz szans na sfinalizowanie tego remontu ze środków U.G.
A jeśli jest to własność U.G.(t.z. własność komunalna} to masz szansę na pomoc z U.G.
bo mają to w swoich obowiązkach
.
Myślę że sobie poradzisz z tym problemem
,ale musisz się trochę nachodzić,i powycierać
klamek i nawet być trochę natrętnym
. Życzę dużo cierpliwości i POWODZENIA
.
Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę http://www.ospkobylany.strazacy.pl/
czyja jest ta własność

moim zdaniem nie masz szans na sfinalizowanie tego remontu ze środków U.G.
A jeśli jest to własność U.G.(t.z. własność komunalna} to masz szansę na pomoc z U.G.
bo mają to w swoich obowiązkach

Myślę że sobie poradzisz z tym problemem

klamek i nawet być trochę natrętnym

Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę http://www.ospkobylany.strazacy.pl/
Witam od wojta nie mam co liczyc na pomoc jesli nie bedziemy mieli choc polowy kasy.My nie mamy żadnych środków ledwo dajemy rade oplacic biezace wydatki:( A czy ze zosprp nie da sie cos pozyskac albo z panstwowej strazy? Chodzi mi o jakies zewnetrzne zrodla. Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie tematem
Witam
Z ZOW ZOSP możecie uzyskać środki - my w tym roku otrzymaliśmy 5 000 PLN- ale musicie tam podjechać, popytać no i złożyć w odpowiednim czasie wniosek ( u nas było to bodaj do 15 lutego). Poza tym, żeby remont dachu wyszedł Was taniej, spróbujcie pozyskać drewno - nam Lasy Państwowe przekazały nieodpłatnie 15 m3, fakt, że trafiliśmy na dobry moment - podanie napisaliśmy kilka dni po wichurze i mieli wtedy ogromne ilości wiatrołomów. Popukajcie do firm - składów budowlanych na swoim terenie, może jakimś cudem uda Wam się wykombinować dachówkę. No i postarajcie się zarobić jakąś kasę - my już kilka "fuch" w tym roku zrobiliśmy - niekonieczne związanych stricte ze strażą czy sprzętem, parę tysięcy wpadło.
Powodzenia
Z ZOW ZOSP możecie uzyskać środki - my w tym roku otrzymaliśmy 5 000 PLN- ale musicie tam podjechać, popytać no i złożyć w odpowiednim czasie wniosek ( u nas było to bodaj do 15 lutego). Poza tym, żeby remont dachu wyszedł Was taniej, spróbujcie pozyskać drewno - nam Lasy Państwowe przekazały nieodpłatnie 15 m3, fakt, że trafiliśmy na dobry moment - podanie napisaliśmy kilka dni po wichurze i mieli wtedy ogromne ilości wiatrołomów. Popukajcie do firm - składów budowlanych na swoim terenie, może jakimś cudem uda Wam się wykombinować dachówkę. No i postarajcie się zarobić jakąś kasę - my już kilka "fuch" w tym roku zrobiliśmy - niekonieczne związanych stricte ze strażą czy sprzętem, parę tysięcy wpadło.
Powodzenia
O!polskie ratownictwo - http://ratownictwo.opole.pl
-
Ok wielkie dzięki. Jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to bardzo prosze. Dzieki wielkie mam nadzieje, ze przez swoja kadencje uda mi sie zrobic cos z tym dachem. Pozdrawiam
-
a i jeszcze jedno pytanko jak wyglada pozniej rozliczenie przyznanych srodkow z zow zosp. Bede probowal jak najszybciej pozyskac srodki ale remont planujemy za 2 lata zeby miec czas na zebranie jakis srodkow. Od momentu kiedy zostalem prezesem nastawilismy sie na dzialalnosc kulturalna a mianowicie organizowanie imprez. Mysle,ze z tego tez cos sie uskrobie.