Jak można pozyskać jakieś środki na osp

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
ospparciaki
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Jak można pozyskać jakieś środki na osp

Post autor: ospparciaki »

Jestem nowy na forum. Mój staż w naszej osp jrest niewielki bo 2 lata a jóż zostałem prezesem. Mamy 24 członków i walącą się remizę. Panóje u nas wielki bałagan. Chciałbym coś zmienić z tym. Chociaż jest jeden + otrzymaliśmy średnie auto bojowe fakt ze 16 aletnie ale to juz cos. Mam do was pytanie czy osp na remont remizy a mianowicie na walacy sie dach mozne z kas pozyskac srodki finansowe czy tylko byc na lasce wojta. Prosze o podpowiedz. Naprawde robimy co w naszej mocy ale nie mamy srodkow na nowy dach. Rozmawialismy z Wojtem i tez mowi ze nie ma, chociaz robocizne cala chcielismy wykonac we wlasnym zakresie bo mamy kilku fachowcow. Bardzo prosze o podpowiedz na lamach forum albo na meila ospparciaki@tlen.pl Z gory dzieki.

tomsi

Re: Jak można pozyskać jakieś środki na osp

Post autor: tomsi »

Postarajcie się może o jakiegoś sponsora prywatnego albo złóżcie podanie do wójta o dofinansowanie.

P.S. Tylko to podanie do wójta nie z takimi blędami ortograficznymi !!!

jacekm

Post autor: jacekm »

Witam...
Nim zwrócisz się z tym remontem do Wójta, to najpierw radzę,byś się dowiedział
czyja jest ta własność :?: . Bo jak się okaże że jest to własność waszej OSP to
moim zdaniem nie masz szans na sfinalizowanie tego remontu ze środków U.G.
A jeśli jest to własność U.G.(t.z. własność komunalna} to masz szansę na pomoc z U.G.
bo mają to w swoich obowiązkach :wink: .
Myślę że sobie poradzisz z tym problemem :roll: ,ale musisz się trochę nachodzić,i powycierać
klamek i nawet być trochę natrętnym :lol:. Życzę dużo cierpliwości i POWODZENIA :!: .

Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę http://www.ospkobylany.strazacy.pl/

Jacek Macałka -- Komendant Gm.Zw.OSP RP
Prezes OSP.

Topic author
ospparciaki

Witam od wojta nie mam co liczyc na pomoc jesli nie bedziemy mieli choc polowy kasy.My nie mamy żadnych środków ledwo dajemy rade oplacic biezace wydatki:( A czy ze zosprp nie da sie cos pozyskac albo z panstwowej strazy? Chodzi mi o jakies zewnetrzne zrodla. Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie tematem

Tiger
Kontakt:

Post autor: Tiger »

Witam
Z ZOW ZOSP możecie uzyskać środki - my w tym roku otrzymaliśmy 5 000 PLN- ale musicie tam podjechać, popytać no i złożyć w odpowiednim czasie wniosek ( u nas było to bodaj do 15 lutego). Poza tym, żeby remont dachu wyszedł Was taniej, spróbujcie pozyskać drewno - nam Lasy Państwowe przekazały nieodpłatnie 15 m3, fakt, że trafiliśmy na dobry moment - podanie napisaliśmy kilka dni po wichurze i mieli wtedy ogromne ilości wiatrołomów. Popukajcie do firm - składów budowlanych na swoim terenie, może jakimś cudem uda Wam się wykombinować dachówkę. No i postarajcie się zarobić jakąś kasę - my już kilka "fuch" w tym roku zrobiliśmy - niekonieczne związanych stricte ze strażą czy sprzętem, parę tysięcy wpadło.
Powodzenia
O!polskie ratownictwo - http://ratownictwo.opole.pl

Topic author
ospparciaki

Ok wielkie dzięki. Jakby ktos mial jeszcze jakies pomysly to bardzo prosze. Dzieki wielkie mam nadzieje, ze przez swoja kadencje uda mi sie zrobic cos z tym dachem. Pozdrawiam

Topic author
ospparciaki

a i jeszcze jedno pytanko jak wyglada pozniej rozliczenie przyznanych srodkow z zow zosp. Bede probowal jak najszybciej pozyskac srodki ale remont planujemy za 2 lata zeby miec czas na zebranie jakis srodkow. Od momentu kiedy zostalem prezesem nastawilismy sie na dzialalnosc kulturalna a mianowicie organizowanie imprez. Mysle,ze z tego tez cos sie uskrobie.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat