Mam do Was prośbe,potrzebuję wzoru nagany dla strażaka.Może ktoś już takie pismo pisał
Nagana dla strażaka
-
kornik998
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Strzebiń (Koszęcin,śląskie)
- Status: Offline
Nagana dla strażaka
witam
Mam do Was prośbe,potrzebuję wzoru nagany dla strażaka.Może ktoś już takie pismo pisał
Na googlach szukałem ale nie ma nic konkretnego. PILNE

Re: Nagana dla strażaka
za co ta nagana ma być?
jaki to problem sklecić kilka słów?
ROZKAZ NR ....../2014
NACZELNIKA OCHOTNICZEJ STRAŻY POŻARNEJ
W .............................
z dnia ...................
w sprawie udzielenia nagany
Działając na podstawie §31 pkt 2 Statutu Ochotniczej Straży Pożarnej w ..................... postanawiam:
1. udzielić nagany druhowi ............................ za niewłaściwe wykonywanie zadań operacyjno-technicznych
2. w przypadku ponawiających się sytuacji nagannego wykonywania przez druha ................ zadań operacyjno-technicznych lub podejmowania działań godzących w dobre imię OSP zostanie sporządzony wniosek do Zarządu Ochotniczej Straży Pożarnej w ......... o wykluczenie druha .............. z szeregów jednostki
3. Rozkaz wchodzi w życie z dniem wydania
(§31 pkt 2 - to tylko przykład ze statutu wzorcowego, podstawę należy dobrać zgodnie z własnym statutem i oczywiście przyczyną udzielenia nagany)
jaki to problem sklecić kilka słów?
ROZKAZ NR ....../2014
NACZELNIKA OCHOTNICZEJ STRAŻY POŻARNEJ
W .............................
z dnia ...................
w sprawie udzielenia nagany
Działając na podstawie §31 pkt 2 Statutu Ochotniczej Straży Pożarnej w ..................... postanawiam:
1. udzielić nagany druhowi ............................ za niewłaściwe wykonywanie zadań operacyjno-technicznych
2. w przypadku ponawiających się sytuacji nagannego wykonywania przez druha ................ zadań operacyjno-technicznych lub podejmowania działań godzących w dobre imię OSP zostanie sporządzony wniosek do Zarządu Ochotniczej Straży Pożarnej w ......... o wykluczenie druha .............. z szeregów jednostki
3. Rozkaz wchodzi w życie z dniem wydania
(§31 pkt 2 - to tylko przykład ze statutu wzorcowego, podstawę należy dobrać zgodnie z własnym statutem i oczywiście przyczyną udzielenia nagany)
-
jerzy988
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
- Status: Offline
Re: Nagana dla strażaka
a czemu ta nagana miała by służyć ,bo jeśli już potrzeba nagany to mamy do czynienia z członkiem na którego nie można liczyć w czasie akcji moze ci nie pomóc a to musi być zespół na śmierć i zycie ,,czy nagana pomoże ? znasz go i domyślasz sie czy to bedzie skuteczne ? dotkliwiej to nie wpisanie na liste o ekwiwalent ,,jeśli masz tych członków dużo to nie problem wyrzucić z osp przedstawiając zarzuty ale wiemy jak jest to w praktyce działamy w małych miejscowościach i się na co dzień spotykamy ,najlepiej to porządnie opier....lić i dać ultimatum