Witam
W związku ze zbliżającym się finałem WOSP chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób wasze jednostki włączają się w ten szczytny cel? Organizujecie jakieś pokazy ratownictwa technicznego czy może jakieś pokazy sprzętu skierowane do najmłodszych? Do tej pory nigdy nie graliśmy z Orkiestrą jako OSP, zawsze kończyło się na zbieraniu pieniążków po cywilnemu:) W tym roku w związku z przyznaniem nam sprzętu w ramach akcji STOP POWODZIOM należałoby podziękować w jakiś szczególny sposób, więc wszystkie sugestie mile widziane:)
Pozdrawiam
Straż dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
-
Topic author - Posty: 27
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): Łódź - Sikawa (woj. łódzkie)
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: Straż dla Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
Ja ze swoją jednostką od kilku lat spędzam czas pod Centrum Handlowym Manufaktura w Łodzi.
Każdy z nas jest wolontariuszem i zbiera do puszek, ponadto jest z nami drabina i podnośnik z JRG.
Pokazujemy sprzęt, robimy zdjęcia z dzieciakami, robimy instruktaż pierwszej pomocy.
Na koniec imprezy zabezpieczamy światełko do nieba, a później rozliczamy się w banku z puszek i wracamy do jednostki.
Każdy z nas jest wolontariuszem i zbiera do puszek, ponadto jest z nami drabina i podnośnik z JRG.
Pokazujemy sprzęt, robimy zdjęcia z dzieciakami, robimy instruktaż pierwszej pomocy.
Na koniec imprezy zabezpieczamy światełko do nieba, a później rozliczamy się w banku z puszek i wracamy do jednostki.
Też myślałem żeby zrobić taki pokaz, wyciągnąć HOLMATRO, aparaty powietrzne itp. Dzieciakom zapewne by się to spodobało, w końcu nie co dzień można zobaczyć takie rzeczy z bliska. Problem polega na tym, że na ludzi możemy liczyć tylko w czasie pomiędzy mszami. Ludzie nie chcą się angażować w takie rzeczy, podczas corocznego koncertu w MGOK sala świeci pustkami. Chyba jesteśmy tylko miastem z nazwy:)
Nikt więcej nie wspiera WOSPu? Nic druhowie nie organizujecie?