pewne info!!!
Na mistrzostwach Polski w 2011 r. obowiązuje WYŁĄCZNIE start na motopompach firmy TOHATSU!!! PO5 nie są dopuszczone do zawodów!!! Ciekawe co teraz zrobią Ci, którzy wydawali majątek na tunning swoich "babć"

Bo chyba to nie jest jakaś tajemnica państwowa
  Bo chyba to nie jest jakaś tajemnica państwowa 

To było nieuniknione... Ale kłopot dostrzegam na szczeblu gminnym. Jeśli jedna pompa to ~15k zł to każda jednostka takiej nie dostanie. Pytanie podstawowe: Jak będą ćwiczyły jednostki, których nie stać na Tohassu i ich nie mają skąd pożyczyć?mariuszskarbnik pisze:Witam,
pewne info!!!
Na mistrzostwach Polski w 2011 r. obowiązuje WYŁĄCZNIE start na motopompach firmy TOHATSU!!! PO5 nie są dopuszczone do zawodów!!! Ciekawe co teraz zrobią Ci, którzy wydawali majątek na tunning swoich "babć"
Kolego jakie czasy osiągają te pompy tzn czas ssania i czas ogólny od zassania do wypchnięcia wody na pyszczkach prądnic?Jarek pisze:U nas na poziome zawodów gminnych i powiatowych od kilku lat dopuszczone są tylko Tochatsu. I zawsze na zawody zapewnia je PSP, OSP ma mieć pozostały sprzęt

i niby kto tak zadecydował?
 i niby kto tak zadecydował?
 i kiedy ci mechanicy beda szkoleni na tym sprzecie dostarczonym przez KG PSP ? i kto bedzie pokrywal koszty tych szkolen (dojazd do miejsca szkolenia) bo jakos czarno to widze ze mechanik bedzie szkolony i bedzie sie miał zapoznac z pompa na 10 minut przed startem w danych zawodach
  i kiedy ci mechanicy beda szkoleni na tym sprzecie dostarczonym przez KG PSP ? i kto bedzie pokrywal koszty tych szkolen (dojazd do miejsca szkolenia) bo jakos czarno to widze ze mechanik bedzie szkolony i bedzie sie miał zapoznac z pompa na 10 minut przed startem w danych zawodach  no i jeszcze jedno jak druzyny bedą cwiczyc na tych pompach jak ich nie bedą miec
 no i jeszcze jedno jak druzyny bedą cwiczyc na tych pompach jak ich nie bedą miec  

nadal twierdze ze to sciema i twierdze tez ze do czasu az to nie bedzie wyraznie napisane w regulaminie ze ma to byc motopompach firmy TOHATSU to nadal bedziemy startowac na
 nadal twierdze ze to sciema i twierdze tez ze do czasu az to nie bedzie wyraznie napisane w regulaminie ze ma to byc motopompach firmy TOHATSU to nadal bedziemy startowac na   tohatsu Po5
  tohatsu Po5  

Koszty ponosi psp
 Koszty ponosi psp  (wysyłają jednego druha co widział tą pompę o on wam mówi to co ja napisałem). A koszty dojazdu - ponosi gmina. (my pojechaliśmy za prywatne).
 (wysyłają jednego druha co widział tą pompę o on wam mówi to co ja napisałem). A koszty dojazdu - ponosi gmina. (my pojechaliśmy za prywatne).Ktoś już odpisał że ok 20 sek. Zgadza się. Te pompy mają wydajność 2800l na minutę!!major pisze:Kolego jakie czasy osiągają te pompy tzn czas ssania i czas ogólny od zassania do wypchnięcia wody na pyszczkach prądnic?
 (takie info dostałem od PSP) a P05 miały zależnie od stanu 800-1200l/min Więc łatwo zobaczyć jaka jest różnica w czasie
 (takie info dostałem od PSP) a P05 miały zależnie od stanu 800-1200l/min Więc łatwo zobaczyć jaka jest różnica w czasie