Bardzo szybkie zassanie wody po5
-
Topic author - Posty: 3
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): dorohusk, lubelskie
- Status: Offline
Bardzo szybkie zassanie wody po5
Powiedźcie jak to jest możliwe że tak szybko ta pompa zassała wodę?
http://www.youtube.com/watch?v=PBrx5wsx5XI 0:53s
osp żelazna
http://www.youtube.com/watch?v=PBrx5wsx5XI 0:53s
osp żelazna
-
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
Re: Bardzo szybkie zassanie wody po5
pewnie coś była dłubana nie znam się na budowie po5 aż tak
jednak uśmiałem się jak zobaczyłem w jaki sposób koleś od ssawnej odłożył klucz jakby ktoś tam stał to nieźle by dostał
jednak uśmiałem się jak zobaczyłem w jaki sposób koleś od ssawnej odłożył klucz jakby ktoś tam stał to nieźle by dostał
-
Topic author - Posty: 3
- OSP (gm., woj.): dorohusk, lubelskie
tymi kluczami to dali nieźle 

Witam!
To szybkie zassanie jest spowodowane tylko złudzeniem, ponieważ pompa poprzez odpowiednie "podgięcie łopatek wirnika" samoczynnie zassysa wodę - tym samym wąż wypełnia się powietrzem i wygląda jakby była już woda -najlepiej to widać na linii gaśniczej I roty -najpierw wypełnia się powietrzem i dopiero po chwili widać jak wąż "tańczy" od wody. Mimo wszystko jest to jedna z lepszych pomp które widziałem.
Pozdrawiam
To szybkie zassanie jest spowodowane tylko złudzeniem, ponieważ pompa poprzez odpowiednie "podgięcie łopatek wirnika" samoczynnie zassysa wodę - tym samym wąż wypełnia się powietrzem i wygląda jakby była już woda -najlepiej to widać na linii gaśniczej I roty -najpierw wypełnia się powietrzem i dopiero po chwili widać jak wąż "tańczy" od wody. Mimo wszystko jest to jedna z lepszych pomp które widziałem.
Pozdrawiam
-
- OSP (gm., woj.): lubelskie lubelskie lubelskie
Witam,jest to bardzo proste (tak twierdzi ten kto te pompy robi )mamy taką i powiem wam że jest piekielnie szybka zassanie ok. 2 s. a przetłoczenie 80 m.na 1-szą rote ok.16 s.i oczywiście działa bez zasysacza na zawodach powiatowych bezkonkuręcyjna.
-
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
Ale co jest takie bardzo proste. Zassanie wody przez pompę???leniutek pisze:Witam,jest to bardzo proste .
Czy przeróbka nt której nic nie wiemy
-
- OSP (gm., woj.): lubelskie lubelskie lubelskie
Jedno i drugie,zassanie polega na tym że po odpaleniu pompy dodaje się gazu i już.......
Z tego co słyszałem to przerabiają coś z PO-3 ale konkretnie to nie wiem. PO-3 były bardziej "stabilniejsze" od PO-5.
Dziwie się że nadal są używane w zawodach te motopompy - wiecie ile kasy zżerają z budżetów ?
Wszyscy przerabiają kombinują wkładają w to dużo kasy i poco? nie lepiej na np. TOHATSU "bojówke" wykonywać ?
My na zawody gminne przyjechaliśmy z TOHATSU to nas nie chcieli dopuścić do zawodów ale nigdzie w regulaminie nie jest napisane że ma być PO-5 tylko że taką motopompę jaką jednostka posiada... i musieliśmy na naszej PO-5 robić...
U nas mamy o tyle dobrze iż posiadaliśmy 4 sztuki PO-5, jedną sprzedaliśmy a z 2 zrobiliśmy jedną ale dobrą...
Dziwie się że nadal są używane w zawodach te motopompy - wiecie ile kasy zżerają z budżetów ?
Wszyscy przerabiają kombinują wkładają w to dużo kasy i poco? nie lepiej na np. TOHATSU "bojówke" wykonywać ?
My na zawody gminne przyjechaliśmy z TOHATSU to nas nie chcieli dopuścić do zawodów ale nigdzie w regulaminie nie jest napisane że ma być PO-5 tylko że taką motopompę jaką jednostka posiada... i musieliśmy na naszej PO-5 robić...
U nas mamy o tyle dobrze iż posiadaliśmy 4 sztuki PO-5, jedną sprzedaliśmy a z 2 zrobiliśmy jedną ale dobrą...
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Hej, machines - poczytaj to: http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=4050machines pisze:
Nie zauważyłem tego wątku. cieszę się z tego powodu. Moja jednostka wyszła z propozycją udostępnienia naszych 2 motopomp TOHATSU na przyszłoroczne zawody ale narazie decyzja nie została podjęta.