Dla kogo ta czapka?Patrząc na galon na otoku-dla członka zarządu OSP,ale co oznacza galon na daszku,czy może nie jest zgodny z regulaminem?Dzięki za podpowiedz.
Nic poza niewiedzą jej producenta. Możliwe że szyje czapki dla wojska i z rozpędu galon na daszku czapki strażackiej przylepił. Otok zresztą też nie bardzo przepisowy. Regulaminowo tylko metalowe okucie w kolorze srebrnym (dla OSP).grzegorz79 pisze:co oznacza galon na daszku
O takim czymś jeszcze nie słyszałem, ale jak wiadomo, pomysłowość ludzka nie zna granic. A mam takie pytanie: gdzie kupowałeś tą czapkę?grzegorz79 pisze:Na daszku jest przyszyty galon
Remi ze Służewa pisze:Fragment regulaminu umundurowania zamieszczonego na stronie związku.
Cz³onkowie zarz¹dów OSP i oddzia³ów ZOSP RP nosz¹ srebrne galony na otokach
Może z tego zdjęcia nie wiele widać ale regulamin polecam przestudiować.
To raczej zły pomysł- zwyczajnie spieprzysz daszek (mogą zostać widoczne dziurki po szwie). Lepiej wnioskuj do Gospodarza o zakup nowej, regulaminowej czapki.grzegorz79 pisze:Na daszku jest przyszyty galon.Skoro nie powinno go tam być,to spróbuje go odpruć.
Dokładnie tak, no i rzecz jasna wskazane okucie daszka wg wytycznych Regulaminu.grzegorz79 pisze:Czy dobrze rozumiem regulamin-jeden galon na otoku-zarząd jednostki i gminny.
Jeden galon na otoku i krzyż na górze czapki-ścisły zarząd gminny?(prezes,w-ce prezes i komendant)
grzegorz79 pisze:Co do okucia daszka-miesiąc temu dostaliśmy 2 komplety mundurów-kupione za pośrednictwem Związku-czapki nie miały okuć.
Regulamin czegoś takiego nie przewiduje (choć też się spotkałem z takimi czapkami).QRT pisze: czy tylko 2 galony?
WyłącznieQRT pisze:Jaka rogatywka? 2 galony i krzyżak.