Witam, chciałbym się zapytać użytkowników związkowego serwera czy są zadowoleni z jego korzystania?
Ponadto czy ktoś pisał do nazwa.pl czy home.pl o za sponsorowanie domeny dla OSP?
Serwer ZOSPRP
-
Topic author - Posty: 102
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Re: Serwer ZOSPRP
Co do serwera zosp to na moje potrzeby wystarcza. Nie jest to to samo, co serwer dużej firmy hostingowej, ale nie potrzebuję tak zaawansowanych opcji.
Zaraz, zaraz bo nie rozumiem? Domena kosztuje, z tego co się orientuję od 6 + VAT(.pl na home.pl). To nie są Bóg wie jakie pieniądze, żeby prosić kogoś o łaskę, że za sponsoruje. - przynajmniej mi się tak wydaje.Charlie pisze:Ponadto czy ktoś pisał do nazwa.pl czy home.pl o za sponsorowanie domeny dla OSP?
Nie korzystam z serwera zosp. Umówiłem się z naszym zarządem, że dopóki strona się nie rozwinie, będzie leżała na moim serwerze, a domenę opłaca zarząd. Wkrótce ulegnie to zmianie.
Chcesz tani i fajny hosting? Podaj maila, wyślę ci fajną ofertę, z której sam korzystam. Za ok. 55 złotych możesz mieć hosting bez reklam z całym panelem itp. Nikt nie mówi, że trzeba korzystać tylko z home, gdzie serwer kosztuje bagatela 200 złotych plus VAT.

-
- OSP (gm., woj.): Troszyn Polski (gm. Gąbin, woj. Mazowieckie)
Domena to koszt ok. 80zł/rok. Może nie jest to jakaś wielka kasa, ale na przykładzie swojej jednostki wiem, że każdy wydatek to dodatkowe obciążenie. W tym przypadku trochę zbędne obciążenie.
Jeżeli nie chcesz domeny z końcówką .osp.org.pl możesz zapytać urząd gminy (lub inny odpowiedni urząd) który ma stronę internetową na własnym serwerze czy jest możliwość zrobienia pod-domeny. Wtedy końcówka adresu mogła by mieć postać .nazwa_gminy.pl .
Domena to dopiero część sukcesu. Pozostaje jeszcze hosting a tu firm które udostępniają serwery jest mnóstwo (zarówno darmowych jak i odpłatnych). Serwery darmowe zazwyczaj dodają do naszej strony reklamy. Tu także możemy liczyć na naszą gminę lub serwer ZOSPRP.
Ja korzystam z serwera ZOSPRP. Zainstalowałem na nim CMS Joomla! i jak na razie nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Bardzo chwalę sobie pomoc techniczną serwera. Z racji ciągłego rozszerzania strony a szczególnie galerii, myślę nad darmowym serwerem na którym będę przechowywał tylko zdjęcia ale wyświetlał już je na stronie z serwera ZOSPRP.
Jeżeli nie chcesz domeny z końcówką .osp.org.pl możesz zapytać urząd gminy (lub inny odpowiedni urząd) który ma stronę internetową na własnym serwerze czy jest możliwość zrobienia pod-domeny. Wtedy końcówka adresu mogła by mieć postać .nazwa_gminy.pl .
Domena to dopiero część sukcesu. Pozostaje jeszcze hosting a tu firm które udostępniają serwery jest mnóstwo (zarówno darmowych jak i odpłatnych). Serwery darmowe zazwyczaj dodają do naszej strony reklamy. Tu także możemy liczyć na naszą gminę lub serwer ZOSPRP.
Ja korzystam z serwera ZOSPRP. Zainstalowałem na nim CMS Joomla! i jak na razie nie narzekam. Wręcz przeciwnie. Bardzo chwalę sobie pomoc techniczną serwera. Z racji ciągłego rozszerzania strony a szczególnie galerii, myślę nad darmowym serwerem na którym będę przechowywał tylko zdjęcia ale wyświetlał już je na stronie z serwera ZOSPRP.
Proszę Cię, nie mieszaj. Domena na pierwszy rok to koszt od 6 złotych + VAT jak pisałem wcześniej.
Po roku zgadza się, za przedłużenie domeny trzeba zapłacić "dużo" więcej, ale czy na pewno?
Znam firmy hostingowe, na których ceny są bardzo konkurencyjne jeżeli chodzi o domeny i serwery nie obniżając przy tym parametrów serwera!
Tak obrazowo, za pierwszy rok korzystania takowy koszt to niespełna 58 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 4.85 / miesięcznie).
Za przedłużenie 98 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 8.20 / miesięcznie).
Jasne, że możesz wybrać się do gminy w sprawie subdomeny, w pierwszym roku zaoszczędzicie ok 15 złotych.
Ja osobiście prowadziłem kilka serwisów i portali o różnej tematyce i z doświadczenia wiem, że lepiej jest być na swoim.
Po roku zgadza się, za przedłużenie domeny trzeba zapłacić "dużo" więcej, ale czy na pewno?
Znam firmy hostingowe, na których ceny są bardzo konkurencyjne jeżeli chodzi o domeny i serwery nie obniżając przy tym parametrów serwera!
Tak obrazowo, za pierwszy rok korzystania takowy koszt to niespełna 58 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 4.85 / miesięcznie).
Za przedłużenie 98 złotych (domena .pl + serwer) (ok. 8.20 / miesięcznie).
Jasne, że możesz wybrać się do gminy w sprawie subdomeny, w pierwszym roku zaoszczędzicie ok 15 złotych.
Ja osobiście prowadziłem kilka serwisów i portali o różnej tematyce i z doświadczenia wiem, że lepiej jest być na swoim.