Pomieszczenie chłodnicze w remizie OSP
: ndz 06 maja 2012, 17:01
Witam,
Mam pytanie do kolegów odnośnie pomieszczenia chłodniczego w remizie OSP. Napewno w wielu już remizach takie cudo jest zbudowane, my również przymierzamy się do przystosowania pomieszczenia pod pomieszczenie chłodnicze. Proszę o opinie oraz ew cenę ile Was to kosztowało? Napewno ważna jest wielkość pomieszczenia,
-czy dzieliliście to na 2 komory? jedna na placki i ciasta a drugie na mięso? Aby jedno nie pachniało drugim?
-jak wygląda serwis czegoś takiego w późniejszym terminie, są okresowe przeglądy?
-co na to SANEPID?
-na co zwracać uwagę przy wyborze chłodni?
Wiadomo wszystko dobrze jak jest dobrze, gorzej jak na jakimś przyjęciu będzie zatrucie pokarmowe większości osób wtedy może być nieciekawie. Proszę o opinie, ew Waszą wizję jakbyście na teraz zaplanowali swoją chłodnię na nowo, ew poprawki swoich obecnych, oraz ceny, jak planować rozmiary pomieszczenia? aby było w sam raz (tak myślę do 200 osób)
z góry dziękuję za odpowiedzi
Mam pytanie do kolegów odnośnie pomieszczenia chłodniczego w remizie OSP. Napewno w wielu już remizach takie cudo jest zbudowane, my również przymierzamy się do przystosowania pomieszczenia pod pomieszczenie chłodnicze. Proszę o opinie oraz ew cenę ile Was to kosztowało? Napewno ważna jest wielkość pomieszczenia,
-czy dzieliliście to na 2 komory? jedna na placki i ciasta a drugie na mięso? Aby jedno nie pachniało drugim?
-jak wygląda serwis czegoś takiego w późniejszym terminie, są okresowe przeglądy?
-co na to SANEPID?
-na co zwracać uwagę przy wyborze chłodni?
Wiadomo wszystko dobrze jak jest dobrze, gorzej jak na jakimś przyjęciu będzie zatrucie pokarmowe większości osób wtedy może być nieciekawie. Proszę o opinie, ew Waszą wizję jakbyście na teraz zaplanowali swoją chłodnię na nowo, ew poprawki swoich obecnych, oraz ceny, jak planować rozmiary pomieszczenia? aby było w sam raz (tak myślę do 200 osób)
z góry dziękuję za odpowiedzi