pytanie odnosnie dotacji
-
Topic author - Posty: 89
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
pytanie odnosnie dotacji
witam !!
Mam pytanie moja osp dostała dotacje ze związku na remont i modernizacje remizy i tu w umowie jest coś takiego Z związku z prowadzeniem prac remontowo - budowlanych funkcje kierownika budowy pełnić bedzie .............. posiadający uprawnienia budowlane nr............ i moje pytanie jest takie czy jeżeli sami będzie te prace wykonywac to też musi mi sie jakis budowlaniec podpisac pod tym ??
z góry dziękuje !!
Mam pytanie moja osp dostała dotacje ze związku na remont i modernizacje remizy i tu w umowie jest coś takiego Z związku z prowadzeniem prac remontowo - budowlanych funkcje kierownika budowy pełnić bedzie .............. posiadający uprawnienia budowlane nr............ i moje pytanie jest takie czy jeżeli sami będzie te prace wykonywac to też musi mi sie jakis budowlaniec podpisac pod tym ??
z góry dziękuje !!
-
Re: pytanie odnosnie dotacji
Oczywiście że tak.
Przerabiamy właśnie rozbudowę. Musi być prowadzona książka budowy i muszą tam być wpisy kierownika budowy - osoby z tzw. uprawnieniami budowlanymi do kierowania robotami.
Poszukajcie w pobliżu kogoś kto ma takie uprawnienia i będzie mógł Wam tę książkę wypełnić za jakąś niewielka, lub jak będziecie mieli szczęście symboliczną, opłatą.
PS: a projekt i pozwolenia macie? my trochę powiększamy garaż, jest też kawałek nowego stropu - projekty i pozwolenia są jak na normalną budowę, prezes chyba ze 2 miesiące załatwiał papiery.
Poszukajcie w pobliżu kogoś kto ma takie uprawnienia i będzie mógł Wam tę książkę wypełnić za jakąś niewielka, lub jak będziecie mieli szczęście symboliczną, opłatą.
PS: a projekt i pozwolenia macie? my trochę powiększamy garaż, jest też kawałek nowego stropu - projekty i pozwolenia są jak na normalną budowę, prezes chyba ze 2 miesiące załatwiał papiery.
Sylwek
www.strazak.pl
www.strazak.pl
-
My chcemy przeprowadzić tylko remont czyli pomalowanie garaży i wyremontowanie zaplecza socjalnego . Nie ma tam żadnych takich rzeczy które wymagały by pozwoleń i projektów . Myslałem że nikt nie musi sie podpisywać jeżeli będziemy przeprowadzać tylko drobny remont bo cięzko będzie kogoś znaleść .....
Jak przy tym remoncie nie będzie walić lub stawiać ścian nośnych lub stropów to moim zdaniem kierownik nie jest potrzebny. Może jakieś nieporozumienie? Poczytaj sobie o prawie budowlanym http://uprawnieniabudowlane.pl/prawo-budowlane/
Sylwek
www.strazak.pl
www.strazak.pl
-
- OSP (gm., woj.): Łódź - Sikawa (woj. łódzkie)
- Kontakt:
Dotacja jest na remont i modernizację, przy czym przy remoncie nie musisz mieć tego podpisanego, a przy modernizacji, do której zaliczana jest przebudowa - powinieneś posiadać podpis i pieczęć kogoś z uprawnieniami.
Przynajmniej tak było w przypadku mojej jednostki.
O wszystko pytaj w odpowiednim dla siebie Zarządzie Wojewódzkim
Ile dostaliście na ten remont jeśli można wiedzieć ?
Przynajmniej tak było w przypadku mojej jednostki.
O wszystko pytaj w odpowiednim dla siebie Zarządzie Wojewódzkim

Ile dostaliście na ten remont jeśli można wiedzieć ?
-
Dostaliśmy 3400. i chcemy przeznaczyć to na remont garażu i zaplecza socjalnego .