Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Chyba jest tak, że zarządy gminne mogą (nie muszą) składać zapotrzebowanie w zarządach wojewódzkich. Warto skontaktować się z waszym komendantem gminnym lub prezesem zarządu oddziału gminnego i zapytać. Albo najlepiej zadzwoń do oddziału wojewódzkiego i zapytaj, czy jednostka OSP może sama indywidualnie zgłosić zapotrzebowanie na bilety czy musi się to odbywać za pośrednictwem zg
Sprawa wygląda tak, wejście na stadion będzie za darmo. Tylko, że Zarządy Gminne dostały polecenie zebrania ilości chętnych z poszczególnych OSP na wyjazd(wiadomości o tym mają być rozsyłane mailami), Zarząd Gminny przekazuje to do Powiatowego, a Powiatowy do Wojewódzkiego itd. Jak wiadomo ilość miejsc jest ograniczona, więc na pewno zapotrzebowania nie będą w 100% zrealizowane.
U mnie akurat nie ma struktur gminnych ZOSP, to Zarząd Powiatowy rozesłał nam maile i do końca miesiąca mamy dać znać o ilości osób chętnych.
Szczerze, od nas nikt się na to nie wybiera. Mamy ciekawsze zajęcia, niż oglądanie Pawlaka.
panowie przecież to jest wielka jedna kpina, robi się pikniki strażackie a tu dzisiaj artykuł że w psp nie mają na paliwo to jest jeden wielki wstyd i hańba że robi się pikniki za kupę pieniędzy a brakuje na sprzęt i paliwo..... na stronie wprost jest dzisiejszy artykuł....
Podobno wejściówki miały być rozprowadzane także w sierpniowym "Strażaku". Orientuje się ktoś ile sztuk jest w numerze i gdzie (poza prenumeratą) kupić ten miesięcznik.
mikele pisze:Podobno wejściówki miały być rozprowadzane także w sierpniowym "Strażaku". Orientuje się ktoś ile sztuk jest w numerze i gdzie (poza prenumeratą) kupić ten miesięcznik.
Co do ilości wejściówek w numerze to nie wiem ale prawdopodobnie jest 1 na numer.
Egzemplarz możesz nabyć również w oddziałach ZOSP.
karol1118 pisze:W zaproszeniach jest juz ten watek wiec chyba drugi taki sam juz nie potrzebny jest.....
Masz rację, również jestem przeciwny dublowaniu wątków, ale jak widzisz ten temat rozpoczął się o 2 tygodnie wcześniej od tematu w zaproszeniach... to tamten wątek jest niepotrzebny
pzdr
Z tego co się orientuje to na oddział powiatowy ZOSP przypada od 10 do 25 zaproszeń, trzeba rozmawiać z nimi bo jak nie mają zamiaru wykorzystać wszystkich zaproszen to muszą dać znać wyżej.