Witam,
Od paru miesięcy przeglądam internet, czytam ustawy, szukam, dociekam, piszę pisma do Wojewódzkich Komisji Lekarskich. Mianowicie posiadam wadę wzroku -0,5 D. I teraz najważniejsze pytanie jak komisje lekarskie patrzą na taką wadę ? Czy może znacie kogoś, kto dostał się z małą wadą wzroku do PSP ? Czy są tacy ludzie dopuszczani. Kochany minister właściwy, we wszystkich ustawach nie wspomniał o wadzie wzroku do PSP czy dopuszcza się czy nie. Do policji, straży granicznej itd. itp. do wszystkich służb są pewne normy a do PSP nie. Oczywiście każdy odpowiada, że zależy od komisji lekarskiej... Ale może ktoś wie jak różne komisje na to reagują ?
Pytanie do tych, którzy służą w PSP, służyli lub starają się
-
Topic author - Posty: 38
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): Trzciana, Małopolskie
- Status: Offline
Re: Pytanie do tych, którzy służą w PSP, służyli lub starają
Powiem tak.
Dostanie sie do PSP jest jakie jest i jesli ktoś "ma sie dostać to sie dostanie". A najmniejsza twoja wada bedzie tylko wymówką żebyś akurat ty sie nie dostał. Jednak znam policjantów i tam kwestia wzroku nie jest jakoś skrupulatnie kontrolowana. Z własnego doświadczenia badania w MSWiA skupiają sie bardziej nad strażakami niż policją. Jednak nie jest to element który by cie ignorował do dostania się do straży ;P Jednak uzbroić sie w cierpliwość radze ja miałem 4 lata i fartem sie dostałem ;P