Badania lekarskie do zawodów.

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
skulski5
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Tomaszów Bol. dolnoślaskie
Status: Offline

Badania lekarskie do zawodów.

Post autor: skulski5 »

Mam nadzieje że ktoś mi odpowie na to pytanie. Jakie badania lekarskie muszą być zrobione do zawodów OSP. Założyliśmy drużynę kobiecą i chcemy żeby wystartowały w zawodach OSP, nie należą do JOT-u oprócz jednej dziewczyny która ma badania bo jeździ do akcji. Chodzi mi o jakieś opisane podstawy prawne jakie to mają być badania. Czy wystarczy zaświadczenie o lekarza rodzinnego, czy sportowego, czy muszą robić takie badania jak JOT. Do zawodów MDP wystarczyło zaświadczenie od lekarza rodzinnego, ale komendant gminny powiedział że kobieca drużyna musi mieć takie badania jak JOT

ospglinik
OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie

Re: Badania lekarskie do zawodów.

Post autor: ospglinik »

tak jak u nas jest drużyna kobiecapowyżej 16 roku badania robi sie wg takich samych zasad i przepisów co dla strażaka ratownika ale są dopuszczone tylko na zawody ,nie uczestniczą w akcjach,podbijane są na dwa lub max 3 lata
Awatar użytkownika

Sylwek0208

Re: Badania lekarskie do zawodów.

Post autor: Sylwek0208 »

Najlepiej wystosować pismo do organizatorów zawodów, czyli odpowiedniej komendy PSP. W powiecie białostockim wystarczy zaświadczenie od lekarza sportowego dla zawodników nie uczestniczących w akcjach lub badania lekarskie dla członków JOT.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat