kasacja sprzętu przez gminę
-
Topic author - Posty: 2
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): zachodniopomorskie
- Status: Offline
kasacja sprzętu przez gminę
ps. proszę admina o przeniesienie tematu jeśli go powtarzam
pełniłem funkcje Prezes Gminnego OSP, w tym okresie wymieniłem stare Żuki na nowsze pojazdy uzyskane za darmo z policji
po dwóch latach Burmistrz zaczął oskarżać mnie o kradzież paliwa z kasowanych Żuków; w sumie około 50 litrów; kasacją pojazdów nie zajmowałem się ja tylko urzędnik, który nigdy nie miał pojęcia o OSP itp. złożyłem skargę administracyjną na niego ale Burmistrz mi ją odrzucił ponawiając tezę że to ja je kasowałem... co polecacie w takim wypadku uczynić? Burmistrz, wg prawa powinien powołać Komisję do kasacji tych pojazdów a tego nie zrobił - czy można złożyć skargę na niego do Gminnej Komisji Rewizyjnej??
z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
pełniłem funkcje Prezes Gminnego OSP, w tym okresie wymieniłem stare Żuki na nowsze pojazdy uzyskane za darmo z policji
po dwóch latach Burmistrz zaczął oskarżać mnie o kradzież paliwa z kasowanych Żuków; w sumie około 50 litrów; kasacją pojazdów nie zajmowałem się ja tylko urzędnik, który nigdy nie miał pojęcia o OSP itp. złożyłem skargę administracyjną na niego ale Burmistrz mi ją odrzucił ponawiając tezę że to ja je kasowałem... co polecacie w takim wypadku uczynić? Burmistrz, wg prawa powinien powołać Komisję do kasacji tych pojazdów a tego nie zrobił - czy można złożyć skargę na niego do Gminnej Komisji Rewizyjnej??
z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
-
Re: kasacja sprzętu przez gminę
Radze ci wyjaśnić sprawe po cichu a nie kopać się z koniem.
-
- OSP (gm., woj.): Łódź Łódzkie w Łódzkim
Powinna być powołana Komisja Kasacyjna która ma prawo przedstawić wyniki pracy czyli protokół wybrakowania sprzętu z jednostek podległych twojemu Zarządowi. Protokół składany jest osobie odpowiedzialnej na terenie twojego miasta/gminy, a ten dalej już na podstawie protokułu działa.
tyle hałasu o 50l paliwa ?
Ja ci coś powiem, kup z własnej kasy te 50l paliwa - zawieź w kanistrach prosto pod stołek burmistrza i niech burmistrz ci podpisze ze odebrał 50l paliwa...
Ja bym tak zrobił... gra nie warta świeczki, szkoda nerwów i szargania swojej opinii w lokalnym otoczeniu.
Ja ci coś powiem, kup z własnej kasy te 50l paliwa - zawieź w kanistrach prosto pod stołek burmistrza i niech burmistrz ci podpisze ze odebrał 50l paliwa...
Ja bym tak zrobił... gra nie warta świeczki, szkoda nerwów i szargania swojej opinii w lokalnym otoczeniu.
-
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
z paliwa rozlicza sie kierowca chyba zę byłeś kierowcą ale chyba nie wszystkich samochodów dlaczego prezes zajmował sie kasowaniem ?gdzie komendant ? kasuje i tak urząd jesli jest właścicielem na jakiejś podstawie,gdzie się tam wpakowałeś prezesie chciałes pomóc ? marcin ma racje kup i odnieś mu to paliwo jeśli temat aktualny niech pokwituje i ciekawe jak wprowadzi to na stan i zaksieguje?
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
Hahahaha rozbawiło mnie tomlodygniewny pisze:ps. proszę admina o przeniesienie tematu jeśli go powtarzam

Bogu na chwałę, ludziom na pożytek