Podpalacz i reszta druhów
-
Topic author - Posty: 146
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): węgorzyno zachodniopomorsie
- Status: Offline
-
Re: Podpalacz i reszta druhów
Chyba żaden statut nie przewiduje takiej kary dla strażaka - zawieszenie w prawach członka OSP.
u mnie w jednostce jak opracowywalismy nowy statut pod OPP to równiez napisalismy regulamin postepowania dyscyplinarnego i wpisalismy w statucie ze za działanie na szkode jednostki bedzie sie odpowiadało wg. regulaminu
-
- OSP (gm., woj.): Pilzno, woj. Podkarpackie
- Kontakt:
Moim zdaniem zarząd ma racje - temu druhowi nic nie udowodniono. Sprawą napewno zajmowała się policja, która nic nie udowodniła mu (tak wynika z artykułu). Przypuszczenia innych, że to on podpala nie są podparte dowodami tylko przypuszczeniami. Zarząd trochę za bardzo poszedł do produ zawieszając ich. Moje zdanie - niechcą niech nie jeżdzą nikt ich nie zmusi do jazdy. A sprawę i przypuszczenia powinni zgłosić na policję - niech oni mu udowodniają.

-
- OSP (gm., woj.): woj.wielkopolskie
Witam.Czy może ktoś mi podpowiedzieć co można zrobić z druhem w OSP,który okrada jednostkę?Piszę tutaj,bo nie chcę zakładać nowego wątku.Posiada on klucz do remizy i moim zdaniem Zarząd powinien zabrać mu ten klucz,ale nie wiem czy to wystarczy?
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Rozumiem, że macie pewność, że kradnie? Czy to tylko przypuszczenia?
Bo jak macie pewność to zabieracie klucz + sprawa na policję (no chyba, że kradnie po butelce wody mineralnej). Jeżeli tylko go podejrzewacie to musicie go przyłapać.
Bo jak macie pewność to zabieracie klucz + sprawa na policję (no chyba, że kradnie po butelce wody mineralnej). Jeżeli tylko go podejrzewacie to musicie go przyłapać.
Jeśli macie pewność, że okrada to najlepiej się go pozbyć. Ale najpierw trzeba to udowodnić.Grafi pisze:Witam.Czy może ktoś mi podpowiedzieć co można zrobić z druhem w OSP,który okrada jednostkę?Piszę tutaj,bo nie chcę zakładać nowego wątku.Posiada on klucz do remizy i moim zdaniem Zarząd powinien zabrać mu ten klucz,ale nie wiem czy to wystarczy?
-
- OSP (gm., woj.): woj.wielkopolskie
Po 8 miesiącach czuwania i pilnowania został chwycony na gorącym uczynku.
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
No to zwołajcie zebranie i wywalcie go przegłosowując sprawę. Wtedy musi oddać klucze. W przypadku gdy ukradł coś wartościowego to zastanówcie się czy nie złożyć sprawy na policję.Grafi pisze:Po 8 miesiącach czuwania i pilnowania został chwycony na gorącym uczynku.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Zagościniec
Klucz to małe piwo. Można sobie dorobić. Wymieńcie wkładki i po sprawie, a z gościem się pożegnajcie.
polecam klucze tzw. nawiercane płaskie,nie wszędzie idzie go dorobić a koszt spory,tylko jak co to kupujcie wkładkę z 5 kluczami(koszt.ok.35 zł),a tego gościa kopa w 4 litery,działanie na szkodę jednostki,statut wzorcowy OSP, rozdział 3 paragraf 14 punk 3 podpunkt B
-
- OSP (gm., woj.): Łodygowice (Śląskie)
a co do tematu to trzech druhów zostało skreślonych z listy członków:
http://ospsianow.wordpress.com/2013/02/ ... -rok-2012/
http://ospsianow.wordpress.com/2013/02/ ... -rok-2012/