Jaki jest zasięg pagera dedykowanego do stacji obiektowej DSP-50. Chodzi mi dokładnie o pager DSP-93S ? Pozdrawiam
 Jaki jest zasięg pagera dedykowanego do stacji obiektowej DSP-50. Chodzi mi dokładnie o pager DSP-93S ? PozdrawiamPager Digitex DSP-93S
- 
				lovek
 Topic author
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Pager Digitex DSP-93S
Witam  Jaki jest zasięg pagera dedykowanego do stacji obiektowej DSP-50. Chodzi mi dokładnie o pager DSP-93S ? Pozdrawiam
 Jaki jest zasięg pagera dedykowanego do stacji obiektowej DSP-50. Chodzi mi dokładnie o pager DSP-93S ? Pozdrawiam

Jaki jest zasięg pagera dedykowanego do stacji obiektowej DSP-50. Chodzi mi dokładnie o pager DSP-93S ? Pozdrawiam- 
				Sernik

- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Re: Pager Digitex DSP-93S
Witam, niestety kolego nikt nie będzie w stanie podać Ci dokładnej informacji, dlatego że pagery działają w zasięgu anteny Twojej OSP. W zależności od tego jak jest usytuowany budynek, antena, biorąc pod uwagę warunki terenowe zasięg może wynosić od 1km do 5-7 km, może nawet więcej. Ja mam u siebie sprawdzone kilka miejsc w których pager podał sygnał i jak na razie jest to ok. 5 km od jednostki (przez las i wzniesienie terenu). Jeżeli chciałbyś korzystać z tego rozwiązania proponuję dogadać się z serwisem o wypożyczenie 1 pagera celem przetestowania zasięgu, jeden będzie siedział w remizie puszczał alarm a Ty będziesz sprawdzał gdzie pika   zacznie się pewnie dyskusja o noszeniu drugiego przedmiotu przy sobie - szczerze to przyzwyczaiłem się i pilnuję go tak jak portfela, a korzyści (przynajmniej dla mnie) są ogromne - mogę wyłączyć telefon kom. a wiedzieć o alarmie i jechać na akcję
 zacznie się pewnie dyskusja o noszeniu drugiego przedmiotu przy sobie - szczerze to przyzwyczaiłem się i pilnuję go tak jak portfela, a korzyści (przynajmniej dla mnie) są ogromne - mogę wyłączyć telefon kom. a wiedzieć o alarmie i jechać na akcję  jest też druga opcja, mianowicie niektóre jednostki na wzór niemiecki wyciszają syrenę i o alarmie dowiadują się z pagerów i smsów (korzyść dla mieszkańców
 jest też druga opcja, mianowicie niektóre jednostki na wzór niemiecki wyciszają syrenę i o alarmie dowiadują się z pagerów i smsów (korzyść dla mieszkańców   )W razie awarii prądu (nie wyje syrena) jak masz dobrze zaprogramowane DSP to alarm na pager dalej przychodzi.
  )W razie awarii prądu (nie wyje syrena) jak masz dobrze zaprogramowane DSP to alarm na pager dalej przychodzi.
Pozdrawiam

zacznie się pewnie dyskusja o noszeniu drugiego przedmiotu przy sobie - szczerze to przyzwyczaiłem się i pilnuję go tak jak portfela, a korzyści (przynajmniej dla mnie) są ogromne - mogę wyłączyć telefon kom. a wiedzieć o alarmie i jechać na akcję
 zacznie się pewnie dyskusja o noszeniu drugiego przedmiotu przy sobie - szczerze to przyzwyczaiłem się i pilnuję go tak jak portfela, a korzyści (przynajmniej dla mnie) są ogromne - mogę wyłączyć telefon kom. a wiedzieć o alarmie i jechać na akcję  jest też druga opcja, mianowicie niektóre jednostki na wzór niemiecki wyciszają syrenę i o alarmie dowiadują się z pagerów i smsów (korzyść dla mieszkańców
 jest też druga opcja, mianowicie niektóre jednostki na wzór niemiecki wyciszają syrenę i o alarmie dowiadują się z pagerów i smsów (korzyść dla mieszkańców   )W razie awarii prądu (nie wyje syrena) jak masz dobrze zaprogramowane DSP to alarm na pager dalej przychodzi.
  )W razie awarii prądu (nie wyje syrena) jak masz dobrze zaprogramowane DSP to alarm na pager dalej przychodzi.Pozdrawiam
- 
				Zapaleniec

W naszej jednostce posiadamy taki zestaw. "Udokumentowany" zasięg to ok. 9km. Niestety, ale pagery są strasznie wadliwe tzn. raz działają, a raz nie mimo tego samego położenia.

To, że pagery nie za każdym razem działają kolego w tym samym miejscu to nie jest wina pagerów. Winną jest płytka, którą instalator założył do DSP i ona jest zepsuta. My mieliśmy ten sam problem bo instalator chciał zrobić tanim kosztem i chciał dać zregenerowaną płytkę i działo się tak samo jak opisałeś. Po założeniu na nową wszystko hula za każdym razem bez najmniejszego problemu.