czy mozliwa recertyfikacja?
-
Topic author - Posty: 58
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): woj. podkarpackie
- Status: Offline
czy mozliwa recertyfikacja?
Panowie mam pytanie. Czy kurs recertyfikacyjny kpp trzeba zrobić zanim upłynie termin ważności poprzedniego kursu, czy można także po ty terminie. Mi i koledze skończyła sięważnośc kpp 31 maja i zastanawiamy się , czy możemy zrobić recertyfikację i będzie ok, czy przypadkiem nie będziemy musieli robić nowego kursu??
-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Re: czy mozliwa recertyfikacja?
Jeżeli pierwszy kurs KPP robiliście w 2010 to teraz normalnie możecie podejść do egzaminu potwierdzającego uprawnienia (bo podobno już nie ma recertyfikacji tylko taki twór j/w
) nie ma większego znaczenia ile macie po terminie może być miesiąc, pół roku, wiesz że wszystko zależy od tego gdzie załatwiasz kurs i za ile: czy za kasę, czy ze ZOW ZOSP za darmo
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Topic author - Posty: 58
- OSP (gm., woj.): woj. podkarpackie
Potwierdza się. Dzwoniłem do firmy która robiła nam kurs w roku 2010 i można spokojnie zrobić recertyfikację po upływie terminu ważności poprzedniego kursu. Inaczej jest w PSP bo oni muszą zachować ciągłość uprawnień i muszą to robić przed upływem ważności. Nic, tylko siadać do notatek!
Teraz robimy u siebie ten kur i do egzaminu recertyfikacyjnego może podejść osoba, której się już skończyła ważność świadectwa, więc ci, którzy jeszcze mają ważne świadectwo a się im lada moment skończy nie mogą podejść do egzaminu. Są to informacje najświeższe.