ekwiwalęt za działania

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
star
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

ekwiwalęt za działania

Post autor: star »

szukałem troche ale nie moge znalezć info. na temat mojego problemu...jeżeli gdzieś jest to zgóry przepraszam..mój problem jest taki,dowiedziałem się niedawno że nasz zarząd olał sprawe ekwiwalętu za akcje...czy ktoś wie jak daleko można się cofnąć z tym w czasie...mamy nieuregulowane gdzieś od marca tego roku,,czy to już przepadło?jak ktoś wie coś na ten temat to proszę o informacje ...takie czasy że dla straży każdy grosz się liczy,.wcześniej ustaliliśmy że wszelkie pieniądze pozyskane za akcje przechodzą na straż nikt indywidualnie nie weżmie....myśle że większość straży tak ma ustalone i wie że czasem straż powinna postawić piwo swoim druchom...

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Re: ekwiwalęt za działania

Post autor: jerzy988 »

no i masz problem bo zadnego alkoholu nie można kupić i zaksięgować ,,a może ścislej prawidłowo to każdy odbiera pieniązki i wpłaca do skarbnika ile chce ,,w praktyce jest inaczej ale do pierwszej kłótni i to wychodzi

paulos
OSP (gm., woj.): Witosławice (Waśniów, Świętokrzyskie)

Post autor: paulos »

My w tym roku mieliśmy dużo mniej wyjazdów więc nie wypełnialiśmy dokumentów potrzebnych do wypłacenia ekwiwalentu na bieżąco, aż do tej pory kiedy sekretarz jednostki wezwał nas abyśmy to uzupełnili, gdyż dostał informację z gminy, że jeśli chcemy mieć kasę za ten rok to papiery do któregoś grudnia muszą trafić do urzędu. Więc wychodzi na to, iż gmina chce zamknąć wszelkie zobowiązania finansowe do końca roku i od początku przyszłego nie będzie możliwości wypłacenia ekwiwalentu za poprzedni rok. Jednocześnie zakładam czysto teoretycznie, że jeśli nastąpiłby jakiś wyjazd do akcji w grudniu to czas na złożenie dokumentów byłby do stycznia.

Kolego Jerzy988 myślę że autorowi tego postu chodziło o to by zarząd jednostki zajrzał do swojego skarbca i wygenerował te 100zł pod koniec czy na początku przyszłego roku i postawił po browarku. Rozwiązanie myślę honorowe i zaksięgowaniem nie było by żadnego problemu np pod magicznym sformułowaniem SPRAWY BIEŻĄCE :) i myślę że nikt by tu z członków jednostki nie miał nic przeciwko.

jerzy988
OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie

Post autor: jerzy988 »

oczywiście tylko po co to pisze oficjalnie ,,na tym forum jak się czyta to niektóre sprawy podane jak na tacy łamanie prawa a przecież to wszyscy czytaja także ci co mogą robić z tego uzytek tzn. jak nas widzą tak o nas piszą

Topic author
star

Post autor: star »

dziękuje za info...dowiedziałem się w łaśnie jak jest unas w gminie....do 1 miesiąca po zdarzeniu...także lipa..pare złoty przepadło

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

star pisze:dziękuje za info...dowiedziałem się w łaśnie jak jest unas w gminie....do 1 miesiąca po zdarzeniu...także lipa..pare złoty przepadło
Dlaczego przepadło? Skoro zarząd olał sprawę to zwróćcie się do zarządu o wypłatę kasy której nie otrzymaliście. Niech wykładają z własnej kieszeni jak im się nie chciało paru papierków wypełnić - a może już im się nic nie chce robić? Następnie tą kasę wpłaćcie na konto jednostki z konkretnym przeznaczeniem na co ma pójść i kupcie sobie za to co chcecie.
Awatar użytkownika

Curahee

Post autor: Curahee »

Jeśli na akcję pojedziesz 1.01.2013 to czas na odbiór masz do 31.12.2013 - tak jest u mnie. Pula pieniędzy jest na rok. Jeśli ktoś mówi, że na pobranie siana masz 1 miesiąc to na bank urzędnik zusu albo jakiś inny złodziej
Piekło: przyszłe miejsce pobytu tych wszystkich, którzy lubią igrać z ogniem.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat