Strażak kontra gmina..i to o co? WARTO ZOBACZYĆ
-
Topic author - Posty: 10
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): secemin świętokrzyskie
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): Balków.Piątek, łódźkie
Re: Strażak kontra gmina..i to o co? WARTO ZOBACZYĆ
To właśnie nasza piękna Polska.
-
- OSP (gm., woj.): Myśle nice Dolne
Proponuje aby każdy strażak z innych jednostek w mundurze galowym przyjechał na rozprawę.
Ja przybędę na pewno. Pokażmy że jesteśmy jedną wielką rodziną strażacką.
Ja przybędę na pewno. Pokażmy że jesteśmy jedną wielką rodziną strażacką.
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Ja podziwiam Sędziego. Ja na jego miejscu ryknął bym śmiechem, ale on nie - był na granicy, ale wytrzymał
A Pani wójt polecam terapię. Pieniążki to nie wszystko pani Marysiu...

A Pani wójt polecam terapię. Pieniążki to nie wszystko pani Marysiu...
Starszy sikawkowy
Naprawdę szok.Jak jest rocznica Powstania Warszawskiego to wyje syrena
,jak Papież umarł to wyła syrena,tydzień temu wyła syrena bo ćwiczenia z obrony cywilnej
,i to nikomu nie przeszkadza tylko my strażacy latamy pod remizę tam i z powrotem.To kogo oskarżyć za te atrakcje Państwowe?Może Kaczyńskiego albo Tuska
bo też latałem pod remizę a wyjazdu nie było
Chciałbym w grudniu dowiedzieć się jaka była decyzja sądu,może da to ktoś na forum.Jesteśmy z wami strażacy, też bym tak zrobił 

Dobre jaja. Jeszcze trochę i strach będzie włączyć syrene żeby kogoś nie urazić. Ale pani wójt (celowo z małej litery) mięknie. Dobrze, że sprawą zajęły się media. Dzięki temu może w następnych wyborach wieksza liczba mieszkańców pokaże tej władzy środkowy palec. Trzymam kciuki za chłopaków.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Niezłe.
Ale sędzia mi się podoba, widać że konkretny i ledwo co chyba wytrzymał żeby właśnie się nie uśmiać z tej BABY.
Wybory się zbliżają i jestem przekonany że obecna władza już nie ma co nawet startować, a tej BABIE zastępcy wójta to współczuje, chyba już nikt osobiście jej nie polubi
Ale sędzia mi się podoba, widać że konkretny i ledwo co chyba wytrzymał żeby właśnie się nie uśmiać z tej BABY.
Wybory się zbliżają i jestem przekonany że obecna władza już nie ma co nawet startować, a tej BABIE zastępcy wójta to współczuje, chyba już nikt osobiście jej nie polubi

-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
"Błacha historia z poważnym problemem w tle".
Jak mówi pani zastępca "Używanie syren jest na garnuszku Urzędu Gminy"a ich używanie w celu podniecania emocji (wezwania mieszkańców wioski przeciw gminie ) jest nie prawidłowe.
Po to chyba są syreny żeby alarmować mieszkańców tylko tu wykorzystano ją przeciw władzy i tu jest problem. Pani wójt chce się odgryźć na strażakach i pokazać kto tu rządzi. Mam nadzieję że w inny sposób (np. finansowy) nie będzie tego robić, przestanie ich dręczyć i przemyśli swoje postępowanie bo w przeciwnym razie to nie wróże jej długiego piastowania obecnej funkcji.
A problem szkoły to już inny temat. Słowa pani zastępcy "Ma kwalifikacje stanęła do konkursu jest obecna dyrektor a to że jest córka to przy okazji " - tez chyba nadają się do rozpatrzenia przez odpowiednie organa.
A sędziemu dać nagrodę
Powodzenia dla druhów ze Soborzyc.
Jak mówi pani zastępca "Używanie syren jest na garnuszku Urzędu Gminy"a ich używanie w celu podniecania emocji (wezwania mieszkańców wioski przeciw gminie ) jest nie prawidłowe.
Po to chyba są syreny żeby alarmować mieszkańców tylko tu wykorzystano ją przeciw władzy i tu jest problem. Pani wójt chce się odgryźć na strażakach i pokazać kto tu rządzi. Mam nadzieję że w inny sposób (np. finansowy) nie będzie tego robić, przestanie ich dręczyć i przemyśli swoje postępowanie bo w przeciwnym razie to nie wróże jej długiego piastowania obecnej funkcji.
A problem szkoły to już inny temat. Słowa pani zastępcy "Ma kwalifikacje stanęła do konkursu jest obecna dyrektor a to że jest córka to przy okazji " - tez chyba nadają się do rozpatrzenia przez odpowiednie organa.
A sędziemu dać nagrodę
Powodzenia dla druhów ze Soborzyc.
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
- OSP (gm., woj.): krzemienica, czarna, podkarpackie
A dlaczego to pani wójt sama nie stanęła przed kamerami, przed sądem, tylko wysłała zastępcę?
Tak to właśnie w Polsce jest.
Można nas traktować jak co niepotrzebnego , ciągać po sądach.
Tylko, że jak nadejdzie jakiś kataklizm to wtedy wiedzą kogo szukać do układania worów z piaskiem, usuwania skutków zdarzeń.
Jeden z druhów dobrze powiedział:
"To nawet nie jest już śmieszne, to jest wręcz tragiczne".
Jesteśmy z Wami druhowie z Soborzyc.
Tak to właśnie w Polsce jest.
Można nas traktować jak co niepotrzebnego , ciągać po sądach.
Tylko, że jak nadejdzie jakiś kataklizm to wtedy wiedzą kogo szukać do układania worów z piaskiem, usuwania skutków zdarzeń.
Jeden z druhów dobrze powiedział:
"To nawet nie jest już śmieszne, to jest wręcz tragiczne".
Jesteśmy z Wami druhowie z Soborzyc.
Nasza Polska;/
-