cze
nigdzie nie mogę znaleźć zasad rekrutacji do OSP. jakie są testy, wymagania etc? mam 21 lat, kondycyjnie b. dobrze
rekrutacja do OSP
-
Topic author - Posty: 2
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
rekrutacja
Najpierw zgłoś się do komendanta OSP, on skieruje cie na badania, prejdziesz szkolenie pod nadzorem strazakow PSP i wystarczy zdac egzamin. Egzamin ponoć jest prosty. Oczywiście znasz zasady członkostwa w OSP?
Żeby ogień du** miał, to bym go kopnął 

Nie ma niestety czegos takiego czego szukasz. Nia ma zasad rekrutacji. Znajdź dwóch członków OSP którzy Cię wprowadzą w szeregi, Zarząd OSP podejmie decyzję o przyjęciu do OSP i już w niej jesteś. Jesli chcesz jeździć do akcji to zgłoś to naczelnikowi OSP a nie komendantowi ZOSP (droga służbowa). Naczelnik już dalej Cię pokieruje.
Fajny pomysł, dopisek w statucie duzo poprawia. Ja obecnie rozważam czy lepiej by było gdyby wykorzystać stopniowe przyjęcie do służby jako członka czynnego.
A więc: Członkiem czynnym w OSP może być druh który:
a) przez ostatni rok był członkiem wspierającym,
b) przez ostatni rok był członkiem MDP,
c) przez ostatni rok był członkiem innej jednostki OSP i przeprowadził się obecnie do nas.
A więc: Członkiem czynnym w OSP może być druh który:
a) przez ostatni rok był członkiem wspierającym,
b) przez ostatni rok był członkiem MDP,
c) przez ostatni rok był członkiem innej jednostki OSP i przeprowadził się obecnie do nas.