Witam,
tak czytam wasze posty i fakt macie rację jest tego troszkę. Nie wiem czy jest ktoś zainteresowany ale mogę wam powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi, dać kilka porad na zminimalizowanie albo nawet na pozbycie się SPAMU.
Generalnie chodzi o pieniądze

A tak naprawdę to że w momencie gdy zakładamy skrzynkę na najbardziej popularnych serwisach taki jak np. onet.pl, wp.pl o2.pl itp. trzeba pamiętać że akceptujemy regulamin, tak naprawdę musimy go zaakceptować aby móc korzystać z email . Serwisy nie pobierają od nas opłaty za rejestrację... w pewnym sensie tak ale w rzeczywistości płacimy za to właśnie SPAMEM, bo niestety nikt nie da nam skrzynki email "za darmo".
Dlatego rejestracja mam tak dużo pytań typu : data urodzenia, zainteresowania, województwo, w jakim dużym mieście mieszkamy, płeć a nawet pytają o nasze zarobki. Serwisy mając takie dane handlują nimi na prawo i lewo. Przykład
Mam Pana Jana Kowalskiego zarabia w przedziale od 4 do 6 tys interesuje się sportem ma 28 lat miesza w dużym mieście, Mam takich 3 tys użytkowników i firmy z branży sportowej płacę za email tych konkretnych osób i przesyłają im oferty. Niestety mogą nam tego przesyłać bądź ile i mogą nasze dane wysyłać wszędzie bo akceptując regulamin godzimy się na to.
Ale teraz klika porad :
1. Odpisywania na email ( tak jak ktoś wcześniej pisał ) nic nam nie daje, raz że wysyła to automat i pisanie do robota to nie dobry pomysł : ), a dwa tak jak napisałem wcześniej akceptacja regulaminu.
2. Najlepiej by było wykupić własną domenę ( np. OSP@twoje miasto.pl ) ceny też nie są kosmiczne dużo firm ma w ofercie 1 rok za darmo potem to już w zależności ale do 100 zł max.
3. Zakładając skrzynkę na darmowych serwisach warto też podać wiek ( w większości przypadku trzeba podać datę urodzenia ) np. 100 lat. Chodzi to że będzie znacznie mniej ofert. Bo kto wyśle 100 letniej osobie ofertę na tatuaż, lub skok na bungee . Będzie tego mniej ale nadal będą.
4. Bardzo dobrym sposobem jest synchronizacja poczty w Outlooku ( jak by ktoś nie wiedział jak to zrobić to proszę pisać). Chodzi o to jak już będziemy mieć pocztę na outlooku to raz że nie będziemy musieli się cały czas logować, a dwa i co najważniejsze to jest tam taka opcja jak ignoruj. Każdy email który dostaniemy trzeba dodać do IGNORUJ, oczywiście każdy który nas nie interesuje : ) w przyszłości taki mail oda razu będzie kierowany do kosza. Minus jest taki że na początku trzeba troszkę poklikać bo za każdym razem jak przyjdzie mail trzeba zaznaczyć ignoruj trochę to trwa ale z dniam na dzień będzie tego mnie . Aż z biegłem czasu będzie taka sytuacja gdzie nie sprawdzaliśmy poczty przez 2 tyg i w skrzynce odbiorczej będzie 5 wiadomości i praktyczenie wszystkie będę tymi które nas interesuję a w skrzynce ”kosz” będzie ich 100. I problem mamy z głowy : )
Mam nadzieje że choć troszkę pomogłem. Jak macie jakieś pytania to proszę pisać
Oczywiście mam taką prośbę jestem studentem informatyki, i potrzebuje aby jak najwięcej osób kliknęło w moją stronę
http://www.kocgasniczywsei.republika.pl/ potrzebuje kliknięć na zaleczenie : ) wystarczy tylko kliknąć i jak ktoś ma ochotę to poczytać o kocach gaśniczych
Pozdrawiam Student w czasie sesji