Witam.
Mam mały problem, posiadamy modulator Vemar ES-1-12. Modulator nie podaje sygnałów na głośniki, tylko słychać go w kabinie. Jest on ledwo słyszalny. Czy ktoś miał podobny problem? Może ktoś mógłby pomóc?

Vemar ES-1-12.
- 
				michalosp94
 Topic author
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Świerszczów, Cyców, Lubelskie
- Status: Offline
Re: Vemar ES-1-12.
W tych modulatorach są głośniczki (coś jakby monitory) sygnalizujące ich sprawność. Miałem podobny przypadek, ale w nowym modulatorze od p. Vetulaniego tu jednak problem leżał w odlutowanym (odzgrzanymmichalosp94 pisze:tylko słychać go w kabinie. Jest on ledwo słyszalny.
 ) przewodzie w głównym głośniku. Małe, zwinne, żółte rączki nie dość dokładnie zgrzały śrubkę z końcówką przewodu cewki i po kilku nieudanych próbach lutowania, głośnik wymieniono mi na  nowy (i tak był na gwarancji).
 ) przewodzie w głównym głośniku. Małe, zwinne, żółte rączki nie dość dokładnie zgrzały śrubkę z końcówką przewodu cewki i po kilku nieudanych próbach lutowania, głośnik wymieniono mi na  nowy (i tak był na gwarancji).W Twoim przypadku sprawdź wpierw czy przewód od modulatora do głośników ma tzw. przejście. Najprościej odpiąć od modulatora wtyk (złącze) z przewodami do głośników i multimetrem zmierzyć ich rezystancję (jest podana na nalepkach). Jeśli miernik wskaże ok. 8 ohm instalacja sprawna a wina jest po stronie modulatora (końcówka mocy) jesli wskaże 0 (możliwe uszkodzenie przewodu) to pomiar powtórz jeszcze bezpośrednio przy głośnikach. Zależnie od wskazań jeśli nadal 0 -uszkodzone głośniki.
Jajakobyły