Ostatnimi dniami na forum pojawiła się propozycja programu dla OSP. (http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=6458).
Kiedyś zacząłem robić bazę danych swojej MDP (jestem opiekunem) i na stworzeniu jednej tabelki się skończyło.
Wspomniany temat na forum zmotywował mnie nieco do pracy i zabrałem się do "tworzenia".
Jako, że nie znam się za bardzo na programowaniu obiektowym, postanowiłem, że będzie to zwykła baza accessowa. (MS OFFICE).
Pokrótce opisze Wam co już się znajduje w projekcie i co zostanie zrobione. I tutaj mam prośbę, do Was, koledzy Druhowie, co jeszcze można byłoby zaimplementować w tą bazę.
Dodam też, że nie planuję zrobić Bóg-Jeden-Wie czego, tylko podstawowy system zarządzania swoją MDP. Szkolenia, zbiórki, obecność, dane osobowe, adresowe, odznaczenia i raporty.
Już wykonane:
- Dodawanie członka MDP do bazy danych (dane adresowe, dane kontaktowe, dane związane z osp - data wstąpienia, numer legitymacji (chcę zrobić, żeby po wpisaniu numeru można było sprawdzić szkolenia etc). fukcja, czy została dostarczona zgoda rodziców / pełnoprawnych opiekunów, adres e-mail, wykształcenie - w sensie aktualna szkoła, numer pesel i kilka innych.
- Przeszkolenie danego członka (możliwość dodania numeru świadectwa oraz datę szkolenia i datę wydania świadectwa)
- Raport (Karta ewidencyjna członka MDP) - jeszcze nad tym pracuję
Nie ukrywam, że jak skończę to bardzo chętnie udostępnię tą bazę (bez danych oczywiście

Pozdrawiam,
Konrado